Skocz do zawartości

Owadopodobne ag53 i coś jeszcze

ag53

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo fajne te robale  :) realistyczne kolory i stonowane tak jak lubię :) Jak się spotkamy na zawodach to chyba ukradkiem zaglądnę do Twojego pudełka hehe :) Ciekaw jestem jak wyglądają troszkę większe kleniowe wobki z Twojej ręki :) pewnie równie ciekawie ;)

Bardzo fajne te robale   :) realistyczne kolory i stonowane tak jak lubię :) Jak się spotkamy na zawodach to chyba ukradkiem zaglądnę do Twojego pudełka hehe :) Ciekaw jestem jak wyglądają troszkę większe kleniowe wobki z Twojej ręki :) pewnie równie ciekawie ;)

Woblerki kleniowe dla siebie robię z spienionego PCV i oklejam folią aluminiową z fakturą łuski. Na razie zajmuję się smużakami jeszcze trochę zrobię i zajmę się woblerkami, zostało mi ich bardzo mało a sezon już w pełni :) 

• Like 1

Dla siebie będę wykonywał na klenie tego typu woblerki. Materiał spienione PCV oklejane folią aluminiową z fakturą łuski, ręcznie malowane. Długość 37mm ciężar 3g, praca agresywna do ok. 20cm pod powierzchnią, były sprawdzone w poprzednim sezonie. Bardzo dobrze trzymają się w nurcie stosunkowo dość łowne. Pozostało mi takie coś. ;) :)

DSC09872.jpgtemp image upload

post-58887-0-07289800-1489255490_thumb.jpg

• Like 2

No fajne ja o żadnych wobach z piany w tej chwili nie myślę bo ponoć to nie łatwe :) pozostaje wierny lipie ale kusi mnie balsa ponieważ można więcej w nią napakować ołowiu przez co teoretycznie lepiej sobie wyważyć wobka i nadal będzie pływakiem :)

Balsa jest bardzo miękka ale niewdzięczna w obróbce, /źle się struga, należy delikatnie polerować/ natomiast lipa o wiele łatwiej się obrabia. Spienione PCV to nie to samo co "piana", miałem na myśli białe PCV w postaci listew /stosowane np. do wykańczania witryn sklepowych/. Obrabia się tak samo łatwo jak lipa, jest co prawda cięższe ale można sobie z tym poradzić i odpada impregnowanie /tak jak jest to w stosunku do balsy/ i wielokrotne lakierowanie. Na małe woblerki typu kleniowego jest idealne.