Skocz do zawartości

Owadopodobne ag53 i coś jeszcze

ag53

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładane, po zaimpregnowaniu korpusu robię niewielkie wgłębienia wiertełkiem. Następnie wklejam na kleju cyjanoakrylowym oczka. Malowanie, lakier wodny 3x /nie rozpuszcza farb akrylowych/ na koniec 2x lakier hartzlack. Wklejanie sterów i nóżek i gotowe. ;) :)

• Like 2

Zegarmistrzowska robota. :)  Mnie szlag by trafił już na samym początku, nie mam cierpliwości, nie mówiąc już o precyzji. Podziwiam "dłubaczy", do tego trzeba mieć charakter.

Edytowane przez Alexspin

Masz rację mnie też niekiedy nerwy ponoszą, najbardziej mnie wkurza wklejanie nóżek. Dlatego dla siebie jak robię to nie wklejam nóżek, efekty w braniu z nóżkami czy bez są identyczne. Może koledzy którzy łowią na smużaki wypowiedzą się w tej kwestii. Czy zauważyli różnicę w ilości pobić smużako z nóżkami i bez.

Masz rację, przy swobodnym spływie i podczas typowego smużenia gdy wobler pracuje na powierzchni, jest pewna różnica, ale czy tak wielka. Ja preferuję prowadzenie smużaka do 10cm pod powierzchnią wody, podczas takiego prowadzenia nie zauważyłem żadnej różnicy w ilości pobić.

Jeśli racuje 10cm pod powierzchnią to już nie jest smużak a płytki wobler któremu już nóżek raczej nie potrzeba :P smużak to smużak czyli tylko smurzy na powierzchni :) gdy można go poprowadzić pod lustrem wody jest woblerem płytko pracującym którym gdy się chce można zasmużyć :)

Jeśli racuje 10cm pod powierzchnią to już nie jest smużak a płytki wobler któremu już nóżek raczej nie potrzeba :P smużak to smużak czyli tylko smurzy na powierzchni :) gdy można go poprowadzić pod lustrem wody jest woblerem płytko pracującym którym gdy się chce można zasmużyć :)

Tak jest, pod wodą wobler po powierzchni smużak. Jak nazwać takie coś co pływa pod powierzchnią a jak chcemy to smuży? ;) :D

Teraz normalne moje kleniowe maleństwa 32-34mm 2,1-2,7g, praca agresywna do 60cm pod powierzchnię, materiał spienione PCV.

W tle nowości z którego roku maże ktoś wie. :P :)

Te nowości na tle których robiłem zdjęcia, to z 1991r.  :D  Może ktoś je posiada? ;)

Wspomnienia z targów "Rybomani",    1 zdjęcie ja i dwie rybki. ;)  :D  :D  2 zdjęcie ja z wieloma rybkami :D Ogólnie było na czym oko zawiesić, nie tylko na rybkach, akwarium robi wrażenie. Sprzętu cała masa było w czym wybierać. Od przynęt można było dostać zawrotu głowy. Wycieczka super udana tylko kieszeń pusta. :)

post-58887-0-95907700-1490610089_thumb.jpg

post-58887-0-89331100-1490610118_thumb.jpg

• Like 2

Gdybyś zabrał ze sobą te rękodzieła to na pewno wróclbyś z pełną kiesą dudków :). Ale mam nadzieję że coś podpatrzyleś :). Jak kolega Stepanow wkroczył na swój pokaz przed akwarium z głowaczem 9cm puchatym i zaczely w niego bić sandacze i szczupaki na zmianę to gawiedź wykupiła szturmem prawie wszystkie hand made z jego stoiska :P