ag53 Opublikowano 20 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Dokładane, po zaimpregnowaniu korpusu robię niewielkie wgłębienia wiertełkiem. Następnie wklejam na kleju cyjanoakrylowym oczka. Malowanie, lakier wodny 3x /nie rozpuszcza farb akrylowych/ na koniec 2x lakier hartzlack. Wklejanie sterów i nóżek i gotowe. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 (edytowane) Zegarmistrzowska robota. Mnie szlag by trafił już na samym początku, nie mam cierpliwości, nie mówiąc już o precyzji. Podziwiam "dłubaczy", do tego trzeba mieć charakter. Edytowane 21 Marca 2017 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 21 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Masz rację mnie też niekiedy nerwy ponoszą, najbardziej mnie wkurza wklejanie nóżek. Dlatego dla siebie jak robię to nie wklejam nóżek, efekty w braniu z nóżkami czy bez są identyczne. Może koledzy którzy łowią na smużaki wypowiedzą się w tej kwestii. Czy zauważyli różnicę w ilości pobić smużako z nóżkami i bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 przy swobodnym spływie nóżki mogę mieć znaczenie, a podczas prowadzenia smużaka który wyraźnie pracuje wg mnie nie mają znaczenia, to tak z własnych doświadczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 21 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Masz rację, przy swobodnym spływie i podczas typowego smużenia gdy wobler pracuje na powierzchni, jest pewna różnica, ale czy tak wielka. Ja preferuję prowadzenie smużaka do 10cm pod powierzchnią wody, podczas takiego prowadzenia nie zauważyłem żadnej różnicy w ilości pobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Jeśli racuje 10cm pod powierzchnią to już nie jest smużak a płytki wobler któremu już nóżek raczej nie potrzeba smużak to smużak czyli tylko smurzy na powierzchni gdy można go poprowadzić pod lustrem wody jest woblerem płytko pracującym którym gdy się chce można zasmużyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 21 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Jeśli racuje 10cm pod powierzchnią to już nie jest smużak a płytki wobler któremu już nóżek raczej nie potrzeba smużak to smużak czyli tylko smurzy na powierzchni gdy można go poprowadzić pod lustrem wody jest woblerem płytko pracującym którym gdy się chce można zasmużyć Tak jest, pod wodą wobler po powierzchni smużak. Jak nazwać takie coś co pływa pod powierzchnią a jak chcemy to smuży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Wobler dwu-funkcyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 21 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Wobler dwu-funkcyjny Ciekawa propozycja, może się przyjmie. :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 21 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Teraz normalne moje kleniowe maleństwa 32-34mm 2,1-2,7g, praca agresywna do 60cm pod powierzchnię, materiał spienione PCV.W tle nowości z którego roku maże ktoś wie. free image host 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 22 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Taki niedzisiejsze. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 23 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Teraz normalne moje kleniowe maleństwa 32-34mm 2,1-2,7g, praca agresywna do 60cm pod powierzchnię, materiał spienione PCV.W tle nowości z którego roku maże ktoś wie. Te nowości na tle których robiłem zdjęcia, to z 1991r. Może ktoś je posiada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 23 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Napadła go zgraja robali, on nie jest lepszy od nich, taka sama paskuda. free image host 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 24 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Półfabrykaty i zagruntowane, muszą poczekać parę dni. Jadę na targi do Sosnowca. :) :) uploading images 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Oj to trzeba paszport zabrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 25 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Targi zaliczone. Ludzi multum, nogi bolą, dwa patyki, trochę przynęt, parę drobiazgów, zasoby finansowe ostro w dół. Jutro fotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Półfabrykaty i zagruntowane, muszą poczekać parę dni. Jadę na targi do Sosnowca. :) :)uploading imagesDobrze, że trzymasz je w czapce bo gdyby Ci się rozlazły po domu, to masakra... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 26 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Dobrze, że trzymasz je w czapce bo gdyby Ci się rozlazły po domu, to masakra... :D Rozłazić się to nie mają czasu, gdy dostają nóżki i powłokę z lakieru to uciekają ode mnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 27 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Wspomnienia z targów "Rybomani", 1 zdjęcie ja i dwie rybki. 2 zdjęcie ja z wieloma rybkami Ogólnie było na czym oko zawiesić, nie tylko na rybkach, akwarium robi wrażenie. Sprzętu cała masa było w czym wybierać. Od przynęt można było dostać zawrotu głowy. Wycieczka super udana tylko kieszeń pusta. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasch44 Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Gdybyś zabrał ze sobą te rękodzieła to na pewno wróclbyś z pełną kiesą dudków . Ale mam nadzieję że coś podpatrzyleś . Jak kolega Stepanow wkroczył na swój pokaz przed akwarium z głowaczem 9cm puchatym i zaczely w niego bić sandacze i szczupaki na zmianę to gawiedź wykupiła szturmem prawie wszystkie hand made z jego stoiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 27 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Masz rację, pokazy były super, nie tylko szczupaki i sandacze były tego dnia głodne. Kropki też nieźle waliły w gumowe "glizdy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Jak by Ciebie głodzili przez kilka miesięcy to byś też taką glizdę wsysnoł . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasch44 Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Kilka miesięcy na pewno nie bo wyglądały na zdrowe i najedzone. Tylko pyski miały trochę obtarte od tych przynęt i wabików bez haków.Ale kilka fajnych okazów np. Pan Okoń i Pan Leszcz było tam ładnych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 27 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Co się nie robi pod publiczkę, byle by był zbyt na przynęty. Zastanawiałem się dlaczego szczupaki tak bacznie obserwują mnie i innych grubasków. Chętnie by odgryzły takie tłuściutkie kąski. :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 28 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Coś go oblazło, jakieś albinosy. Pomyliły im się gatunki ryb? hosting images 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi