kooper82 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Aby nie wypaść z wprawy. Taki w zieleniach. 26mm 1,50g pływający. kutwa tylko pogratulować !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Dzięki za uznanie, zawsze coś można podłubać w wolnych chwilach. Na polu upał w domu chłodniej, więc coś się wymyśla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Następny zielony, 24mm, 1,4g pływający. Teraz czas na skończenie chrabąszczy. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Niby chrabąszcz majowy 26mm 1,6g pływający 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Następny 25mm 1,6g tonący. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Na spacerku nad rzeczką, test w wodzie płynącej. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Pływające, 20cm pod powierzchnią. 2,15- 1,77g, 35- 28mm. Praca średnio agresywna. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 (edytowane) Pięęęęęęęęęękne Andrzeju, jak żywe.Za każdym razem jak tu zaglądam widzę postęp i precyzję wykonania.No i oczywiście zacząłeś dbać o każdy szczególik, w porównaniu z pierwszymi z tego wątku.Miło się na nie patrzy,a rybki będą kąsać,oj będą... Edytowane 23 Sierpnia 2017 przez cyprys19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Wielkie dzięki, jeszcze parę sztuk mam do dopracowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 (edytowane) Tym razem tonący typowy smużak, 1,7g 26mm. Edytowane 23 Sierpnia 2017 przez ag53 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Tym razem tonący typowy smużak, 1,7g 26mm. Kapitalne. Gratuluje talentu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Tym razem tonący typowy smużak, 1,7g 26mm. Andrzej, napatrzyłem się na Twoje robale, i coraz częściej myślę, aby zimą albo jeszcze jesienią również zająć się tym tematem. Kupuję balsę i do dzieła Zobaczymy, co za paskudy mi wyjdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Smużaki wykonuje się trudniej niż zwykłe woblerki. Ale satysfakcja jest większa. Początki są zawsze trudne ale koledzy na forum jak i ja chętnie pomogą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 koledzy na forum jak i ja chętnie pomogą. W razie czego będę nękał pytaniami Wiem, że jest trudniej, wielkość, więcej detali, inne wyważenie... Nie wiem tylko, czy mi cierpliwości wystarczy i czy dam radę z takim drobiazgiem w moich paluchach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Nie ma problemu, zawsze w miarę moich możliwości służę radą. Na początek proponuję coś wykonać z lipy, bardziej wdzięczna w obróbce od balsy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Z lipy robiłem kiedyś jakieś smużaki, nawet łowiły Myślę jednak o balsie, mi z kolei wydaje się łatwiejsza do rzeźbienia małych detali. A na pewno jest szybciej Z lipy wolę robić woblery. Balsa denerwowała mnie tym, że za dużo było zachodu z utwardzaniem jej przed malowaniem woblerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Balsa ma kilka stopni twardości, jeżeli będziemy obrabiać miękką i wykonywać małe smużaki /do 20mm/ to trudno uzyskać gładką powierzchnię /posiada pory/. Natomiast twarda, jest trudniejsza w obróbce do lipy lecz doje ładniejszą powierzchnię. Smużaki impregnuję farbą akrylową poprzez zanurzanie, następnie wstępne malowanie, lakier /zanurzanie/, malowanie detali, lakier /zanurzanie/, pyłki lakier końcowy kilka warstw i gotowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 8 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Na czernicach przed odlotem. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 9 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Jeszcze jeden z chrabąszczo podobnych taki do zadań specjalnych. Materiał tym razem lipa waga 3,79g długość 32mm. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Bardzo podziwiam osoby , które potrafią tak małego woblerka dopracować , nie jest sztuką zrobić kszałt , sztuką jest go ożywić i nadać barwy . A Pan tą sztukę opanował całkowicie !!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 9 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Wielkie dzięki, staram się jak mogę, następne będą ładniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 12 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Pada deszcz więc skończyłem takie coś Materiał , lipa długość 84mm waga 12,5g 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 17 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 Powrót do chrabąszczo podobnych, pływający 1,65g 28mm. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 19 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Coś z dawnych lat, też były ciekawe. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 21 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Ostatnie chrabąszczopodobne, za dużo dłubaniny. Długość 22-30mm ciężar 2,6-1,8g. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi