ag53 Opublikowano 24 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Jedna z pierwszych sprzed 4lat. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Mega szacunek robale są piękne ja teraz też jestem w trakcie prac robaków w razie czego będę pisał o pomoc, tylko ja mam już wystrugany korpus z balsy który kupiłem i tylko zostaje najważniejsze wykończenie , czekam teraz na nowe korpusy ktore namalowałem i niebawem się wytną więc będzie co robić na zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 27 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Zawsze można pytać, korpusy najlepiej wykonywać samemu. Można kombinować z różnymi kształtami oczywiście jeżeli robimy dla siebie po parę różnych. Jeżeli na sprzedaż to oczywiście lepiej wykonać lub kupić większą ilość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Ja tylko zamawiam korpusy takich kształtów że zawsze mogę coś obstrugać I nadać kształt jaki chcę a I tak robie tylko na własny użytek na obczyźnie trzeba sobie radzić, druga sprawa muszę zbierac sprzęt na rzeki bo zawsze łowiłem na jeziorach I stawach od zeszłego roku zacząłem nauke na rzece dobrze mi idzie lecz za mało sprzętu więc się wziąlem za to I tak już zostanie pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 27 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Padał deszcz więc przygotowałem sobie kilka wzorów korpusów, zobaczymy co z tego wyjdzie. Balsę trafiłem bardzo twardą, praca na niej była dosyć trudna, ale powierzchnia wyszła bardzo gładka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Padał deszcz więc przygotowałem sobie kilka wzorów korpusów, zobaczymy co z tego wyjdzie. Balsę trafiłem bardzo twardą, praca na niej była dosyć trudna, ale powierzchnia wyszła bardzo gładka. Czekam na dalsze prace korpusiki super???????????? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Andrzej napisz jak wykonujesz korpusy czy masz do tego jakąś tokarke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 28 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Korpusy wykonuję na wiertarce. Do wiertarki mocuję wkręt do drewna /czarny, cienki bez łebka/ na niego wkręcam kawałek balsy i papierem ściernym nadaję odpowiedni kształt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 No super proste rozwiązanie. Chyba zamówię balse i spróbuję bo zima idzie. Trzeba by było czymś się zająć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 28 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Najlepsza jest średnio twarda, twarda ciężko się obrabia ale powierzchnia jest gładka, w miękkiej pozostają widoczne słoje. Ja kupuję w Tarnowie na ul. Krakowskiej w "KWANT" pręty o średnicy 12mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Dzięki za wszystko jak coś to będę pytał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 28 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 W miarę możliwości służę radą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Kapitalna osa !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 2 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Dzięki, zobaczymy co z tego wyjdzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 3 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Taki malutki, 22mm 1,4g pływający, coś trzeba robić. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Bardzo fajne ,a tak swoją drogą to panie Andrzeju ile ma pan tych smużakòw w pudełkach [emoji6]? Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 4 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Dość sporo, od najmniejszych takich 19mm 0,9g do 35mm 2g. Ale zawsze można coś ciekawego wymyślać. W sezonie to ok. 20-30 zabiera woda /lekki zestaw/. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Widziałem raz część wyrobów Pana Andrzeja i śmiało można by bylo necic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Dość sporo, od najmniejszych takich 19mm 0,9g do 35mm 2g. Ale zawsze można coś ciekawego wymyślać. W sezonie to ok. 20-30 zabiera woda /lekki zestaw/.Oj to bardzo lekki ten zestaw musi być ale jak to mówią coś za coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Dość sporo, od najmniejszych takich 19mm 0,9g do 35mm 2g. Ale zawsze można coś ciekawego wymyślać. W sezonie to ok. 20-30 zabiera woda /lekki zestaw/. Największy problem kolegi @ag53 jest w tedy jak przyjeżdża do mnie na Wisłę i nie wie które pudełka zabrać ze sobą a które zostawić w samochodzie No cóż te kilka (Z MAŁYM HAKIEM)robaczków okupuje kilkanaście pudełek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Tak mysłalem ,hehe u mnie też pomału tłok się robi w pudełkach[emoji6] Szczerze mówiąc jakoś mało woda mi zabiera najwięcej bo 5 maluchów poszło w czeluście razem ze szczupakmi Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 4 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 (edytowane) Masz rację, @lolo trudno wybrać. Teraz jak będę przyjeżdżał to nie wezmę ani jednego. Wybiorę sobie z twoich, nie kilkunastu jak moje lecz kilkudziesięciu, ty już nie masz gdzie ich układać.. Edytowane 4 Października 2017 przez ag53 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Już mam,nabyłem ostatnio dwa nowe pudełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 4 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Tylko musisz zrobić następny regał aby mieć gdzie je układać. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 11 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Bez sterowiec jak dla mnie to wybitnie za duży, brat takie lubi. Długość 110mm ciężar 30g. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi