ag53 Opublikowano 22 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 49mm ok 2,5g żywica Kleniowe średniaki, praca od spokojnej Y z lusterkowaniem do agresywnej X, głębokość pracy od 0,4m do 0,8m 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 W zieleniach. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 29 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Troszkę balsy, brązowe, pływające. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 1 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Pogoda dopisała, można było ustawiać woblery nad rzeką. darmowa galeria allegro 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 3 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Troszkę kolorków. upload image 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 4 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 Coś pod szczup Bardzo ładne woblerki , kształt jest dobry Mi się podoba . Ja bym dodał akcent płetw np : pomarańcz, czerwień, nawet maznąć pędzelkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 4 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 Większość ryb ma szarawe lub w odcieniu zielonym-niebieskim płetwy. Jak będę robił woblerki z płetwami to posłucham Twojej rady i dodam trochę czerwieni lub innego kolorowego akcent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 6 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Balsa w kolorkach, na razie wystarczy, teraz czas na coś większego. darmowe serwery 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 7 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Testowy model, 105mm 16gr, pływający, praca do 1m /nie mogłem znaleźć głębszej wody /, delikatna X, materiał żywica. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 8 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 Podczas lakierowania woblerów HartzLakiem wystąpił u mnie pewien problem. Podczas wykonywania woblerów z żywicy, po usunięciu nadlewek, w ich miejscu pozostawały wgłębienia po pęcherzykach powietrza. Zostały one zaszpachlowane, przeszlifowane i polakierowane lakierem akrylowym następnie naniesiona farba akrylowa. Po naniesieniu warstwy HL po wyschnięciu pojawiały się wybrzuszenia, tak jakby farba była wypychana przez wydostające się powietrze z wnętrza woblera. Przeszlifowałem je i nałożyłem następną warstwę HL, wybrzuszenia pojawiały się ponownie, dopiero po kilku warstwach znikają. Pragnę nadmienić, że we wcześniej wykonywanych woblerach nie miałem takich przypadków, a wykonuję je wszystkie w ten sam sposób. Jeżeli ktoś miał taką sytuację lub wie jaka jest tego przyczyna, proszę o wyjaśnienie takiego zjawiska. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 Andrzeju sprawdz czy mikrobalon nie złapał wilgoci, ewentualnie przesusz go na kaloryferze.Być może szpachla robi swoje...albo farba jeszcze nie wyschła dostatecznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 Ciii, uwaga - tajne/poufne. Zmieszać mikrobalon z lakierem UV. Najlepiej bezbarwnym, tzw. finiszerem do paznokci. Mieszanina powinna mieć konsystencję pasty do zębów, lub odrobinę rzadszą. Wypełnić braki, naświetlić światłem UV lub wystawić na działanie słońca. Po utwardzeniu, jeśli zachodzi taka konieczność, przeszlifować. Czas utwardzania należy ustalić eksperymentalnie. Jeden z lakierów, które posiadam, utwardza się w trzy sekundy, ale jeśli zastosujesz zwykłe lakiery i będziesz potrzebował "aż" trzydziestu sekund, to chyba też nie będzie problem Po utwardzeniu mieszanka jest obojętna chemicznie, identyczna w twardości z woblerem.Pasta nadaje się również do szpachlowania woblerów z drewna.Powodzenia 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 8 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 Marcin, mikrobalon przechowuję w jednakowych warunkach, wcześniej wykonywałem z niego woblerki i nie było kłopotu. Janusz, co do szpachli z lakieru i mikrobalonu bardzo ciekawy pomysł. Muszę wypróbować. Może przyczyna jest w szpachli, bo kupiłem nowe opakowanie, ale wcześniej używałem takiej samej /szpachlówka akrylowa budowlana Stuccolex/ i nie miałem takich problemów. Dzięki za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 (...) Dzięki za porady.Spoko.Taki jest cel tego forum 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 11 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Żywica 60mm 7,20g tonący, praca do 1m, typu X 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 14 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Balsa, na zimowe klenie 36mm 3,8g. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Andrzeju serdecznie dziękuję, na fotkach wobki wyglądały ciekawie, ale w realu to dopiero robią wrażenie! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 15 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Dzięki za uznanie, staram się aby były w miarę dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 18 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Żywica 106mm 16-17g pływające praca delikatne X do 80cm pod powierzchnie wody. image hosting 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 20 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Próby z oczami. :) 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 22 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Jeszcze parę sztuk. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuNaTic Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Ładne, jaka długość tych z oczkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 23 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Jedne i drugie mają po ok. 40mm długości, ciężar od 2,5g do 3,5g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 25 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Wiosna coraz bliżej, czas na smużaki. Balsa, pływający typowy smużak. Zastanawiam się czy dodać im nóżki.? frost bank near me 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 25 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Nóżki na pewno nie zaszkodzą.Ale jak nie będziesz Andrzejku wstawiał fotek przez Jerkbait, to lada moment wszystko zniknie i już nie będzie można oglądać tych pięknych robaczków 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi