Skocz do zawartości

Owadopodobne ag53 i coś jeszcze

ag53

Rekomendowane odpowiedzi

Miniaturki nie znikają, dlatego pod każdą fotką je wstawiam. ;)  :)  A co do nóżek, ta dokładam je w zasadzie tylko jak wystawiam smużaki na sprzedaż. Jak robię dla siebie to nie chce ni się ich robić. Czasem jak mam więcej czasu to robię z nóżkami i czułkami. Następne postaram się takie zrobić.

• Like 3

Woblerek jest wolno tonący do dalekich rzutów. Przy ściąganiu, pracuje 5cm pod powierzchnią wody, wystarczy wyżej unieść szczytówkę a zachowuje się jak typowy smużak. :)  Teraz przygotowuję mniejsze smużaki, sezon coraz bliżej. :)

• Like 2

Miniaturki nie znikają, dlatego pod każdą fotką je wstawiam. ;)  :)  A co do nóżek, ta dokładam je w zasadzie tylko jak wystawiam smużaki na sprzedaż. Jak robię dla siebie to nie chce ni się ich robić. Czasem jak mam więcej czasu to robię z nóżkami i czułkami. Następne postaram się takie zrobić.

Osz Ty... Wabisz nabywców nóżkami:) 

Że też na takie gumowe nóżki dają się złowić hahahahahaa:)))))

Każdy z nas chce mieć wobki i  przynęty, które mu się podobają /rybą nie koniecznie/, a że z nóżkami wyglądają ładniej to i mają wzięcie. Nam się podobają jak sądzę inne woblery i kolorystyka niż rybą, to praca je przyciąga. Co do koloru woblwerów i łowności danego koloru były spisane tony papieru, a jak odbiera oko ryby kolory, tego w stu procentach nie wiemy. Każdy preferuje jakieś swoje kolory dopasowując je do typu woblera, inne będą przy " pstrągowych" inne przy boleniowych.

• Like 1

No przy smużakach to raczej dół dla ryby a góra dla nas ...ale jak smużaka można zatopić na 10 cm to już kleń nie może mieć wątpliwości

Na trzeciej stronie w tym wątku są fajne filmy które odmiennie to pokazują:

http://jerkbait.pl/topic/6459-jak-łowić-na-smużaki/page-3

• Like 1

Nie napisałem, że ryby nie rozróżniają kolorów i nie reagują na nie /np okonie preferują kolory a w mniejszym stopniu pracę przynęty/. Chodziło mi o to, że my postrzegamy inne kolory niż ryby, np dla nas niebieski to niebieski a dla ryby może to być całkiem inny kolor.

• Like 2

No przy smużakach to raczej dół dla ryby a góra dla nas ...ale jak smużaka można zatopić na 10 cm to już kleń nie może mieć wątpliwości

Okoń szczególnie zwraca uwagę na kolor przynęty. Takie moje spostrzeżenia.

Na trzeciej stronie w tym wątku są fajne filmy które odmiennie to pokazują:

http://jerkbait.pl/topic/6459-jak-łowić-na-smużaki/page-3

Dyskusja nie w tym temacie. Przenieśmy się ze swoimi spostrzeżeniami do tematu wskazanego przez @eRKa.

Przepraszam za offtop.