Skocz do zawartości

Owadopodobne ag53 i coś jeszcze

ag53

Rekomendowane odpowiedzi

Jak złapię go następnym razem to mu zrobię sesję zdjęciową. :D  Ledwo zrobiłem mu takie zdjęcie, bardzo szybko uciekał. Ale dla ciebie postaram się znaleźć jak wygląda od spodu. :)  Tak myślałem, że to Ty pierwszy podejmiesz to wyzwanie. Tylko z czego zrobić skrzydełka. ;)

Ten konkretny robal /widelnica/ ze zdjęcia uciekła. :( Wkleiłem zdjęcie z boku widelnicy w Twoim wątku, może cokolwiek zobaczysz. ;) Wydaje mi się, że od spodu larwa i dorosły osobnik niewiele się różnią. Może któryś z forumowiczów dysponuje takim zdjęciem /od spodu dorosłej widelnicy/ :)

• Like 1

Pierwsze bez sterowce po testach, ten pracuje w miarę dobrze, ale nie w pełni mnie zadowala jego praca. :unsure:  Lusterkuje w miarę dobrze, natomiast za słabo odbija na boki przy podszarpywaniu. :(  Dostanie na próbę ster zobaczymy co z tego wyjdzie. :)

20170519_175327.jpgimage upload

• Like 1

Czas teraz na wykonywanie woblerków mało, należy nadrobić stracony czas na wiosnę. :)  Nad wodę codziennie, niekiedy coś uda się złapać, fotka i do wody. ;)  Wieczorami udało mi się zrobić jeszcze na szybko takiego malowanego flamastrami. :)

DSC00206.jpgfree image hosting

• Like 3

Dzisiaj nad rzeką znalazłem taką wylinkę. ;)  Na zimowe wieczory będzie można stworzyć coś podobnego. :)  Dla mnie będzie to nie lada wyzwanie. Ale znam kogoś, kto zrobi takiego smużaka od ręki. :)  Muszę mu podrzucić zdjęcia, mam na myśli @LOLO ;)

20170522_193956.jpgclick image upload

post-58887-0-65877000-1495488503_thumb.jpg

post-58887-0-58606200-1495488514_thumb.jpg

post-58887-0-45901300-1495488525_thumb.jpg

• Like 2

Dzisiaj nad rzeką znalazłem taką wylinkę. ;)  Na zimowe wieczory będzie można stworzyć coś podobnego. :)  Dla mnie będzie to nie lada wyzwanie. Ale znam kogoś, kto zrobi takiego smużaka od ręki. :)  Muszę mu podrzucić zdjęcia, mam na myśli @LOLO ;)

click image upload

o  Alku sam pomyślałem :) ale zastanów się LOLO jeszcze tą wylinkę ożywi i będzie miał nowa ksywę dr. FrankenLOLO

• Like 1

Znam @LOLO jak sobie coś postanowi to zrobi, muszę mu dawać nowe wyzwania aby się nie nudził. :) :) :)

trzeba go podpuścić aby na nóżkach były jeszcze włoski :P . Alek pewnie czytasz moją wypowiedź...... , ale nie żebym Ciebie podpuszczał, ale nie dasz rady zrobić na nóżkach włosków :P

• Like 2

o  Alku sam pomyślałem :) ale zastanów się LOLO jeszcze tą wylinkę ożywi i będzie miał nowa ksywę dr. FrankenLOLO

Mam pewien środek (a raczej miksturę) po spożyciu którego wszystkie moje owady ożywają :lol:  :lol: @ag53 go już próbował i na Niego też zadziałał  :lol:  :lol:  :lol:

trzeba go podpuścić aby na nóżkach były jeszcze włoski :P . Alek pewnie czytasz moją wypowiedź...... , ale nie żebym Ciebie podpuszczał, ale nie dasz rady zrobić na nóżkach włosków :P

Jeszcze nie znasz @LOLO, on zacznie przeglądać posty w temacie, fotografie "Makro owadów" i da radę. ;) :)

Nie no skąd że Panowie wcale mnie nie podpuszczacie nic a nic,ale takie owłosione nóżki ładnie by się prezentowały,trzeba by pomyśleć nad tym  :D  :D  :D

• Like 1