Skocz do zawartości

[Artykuł] Rodbuilderzy Prezentują edycja 2017 - wędki sandaczowe

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Między innymi dzięki pierwszym edycjom "Rodbuilderzy prezentują" trafiłem na Forum i czytałem , czytałem ... Z czasem nawet się zarejestrowałem  :D . Super , że cykl wraca w nowej odsłonie i nowych realiach rynkowych prezentując to , co aktualnie najlepsze według zbrojmistrzów .

Edytowane przez malinabar

• 1 miesiąc temu...

Fajny artykuł, choć spodziewałem się czegoś innego wchodząc go przeczytać. Brakuje mi w artykule części, która by podkreślała czym kierować się wybierając blank pod sandacza i przeglądu dostępnych blanków - jeśli nie wszystkich to choć 2-3 najlepszych danego producenta - jedno i dwuczęściowych.

• Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
  • 7 miesięcy temu...
  • 7 miesięcy temu...

Jeśli chodzi o Matagi TR76 Super Shore M (ten 16-funtowy), to te 25 g górnej granicy ciężaru główki, plus do tego jeszcze guma 4-5 cali, wydaje się nieco wątpliwym w świetle tego, co o tym blanku napisano dotąd na forum i to niejednokrotnie :)

Chyba że chodziło o górną granicę ciężaru, jakim można rzucić bez ryzyka uszkodzenia blanku, a nie o granicę akceptowalnego komfortu przy podbijaniu.

Mam przetestowalem i calkowicie sie zgadzam,oczywiscie z autorem artykulu.TR76 M spokojnie podbija bez zajakniecia 25g olowiu plus guma 4,nawet 28g nie robi dyskonfortu moim zdaniem z subtelniejsza guma.Koguta do 30g tez ciagnie.Ta cienka szczytowka to troche zmylka,bo grubosc bardza szybko przyrasta i po 10cm od szczytu mamy juz duzo wieksza srednice.

• 11 miesięcy temu...
  • Dodaj nową pozycję...