Fatso Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Witam!Czy ktoś z Was mógłby pokusić się o porównanie CTS'a SD903, albo SD963 z jakimś np. Batsonem, CD'kiem czy innym Avidem? Od paru dni coś mi się we łbie wykluwa (znaczy...pomysł ), ale nie miałem możliwości porównania i nie wiem, jak CTS'y (te nowsze od tego, który ma OloPe , bo tego oglądałem i rzucałem nim) wypadają w porównaniu z popularniejszymi u nas blankami. Np SD963, a Batson 1144 (RX7 albo RX8, bądź Avid jednouncjowy, tudzież CD jakowyś ... czy cokolwiek innego Ewentualnie może ktoś mógłby porównać jakiś lżejszy model CTS'a z odpowiednikiem z innej firmy? Chodzi mi o podstawowe parametry (w porównaniu z tym bardziej znanym): jak się ugina, czy jest szybki, czy nie, jak z zakresem użytecznym wag przynęt ... Będę dźwięczny wielce Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Fatso, skrzyknij zlocik testowy.Wypisz patyki jakie Cię interesują.W Warszawie i okolicach jest chyba moc tego towaru. Pozdrawiam,drzejko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 17 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 No to niech się ujawni wirtualnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BACIAR Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Witam , Posiadam model SC902-2 , czyli poprzednia seria , ale z tego co wiem , to przyszedł nowy rok , przyszła nowa literka (D). Nic więcej zdaje się.Co do samej wędki na tym blanku , to jest to mój ulubiony patyk. Używam głównie na odrzańskie bolenie. Ma świetne właściwości rzutowe. Wobki 7-20 latają baaardzo daleko (innych gramatur wobków nie próbowałem). Guma do 30g - no problem. Wzorowo amortyzuje wszelkie rybie harce. Blank mięsisty (ścianka grubsza niż w uncjowym Avidzie) , świetnie się ładuje. Jeśli chodzi o moc to gdzieś pośrodku między Avidem 12lb a 17lb. W każdym razie moc na bolki czy sandacze wystarczająca (sumek 105cm poddał się w kilka minut).Na koniec chciałbym podkreślić , że to subiektywne spostrzeżenia zadowolonego posiadacza PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 17 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Ano właśnie poprzedni model SC oglądałem, machałem i nie leży mi. Natomiast miałem w łapce blanki SD. Na sucho były bardzo sympatyczne, ale nie wiem, co z nich wychodzi. Gdyby tak ktoś zechciał ... np. SD ileśtam, w porównaniu z takimtoatakim jest bardziej.mniej szczytowy, moc ma mniejszą/większą/podobną, ciężar rzutowy ... itd. Ptosię Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 w nastepny weekend bede mial moja wedke, 7'6 15 lb to ja chetnie dla ciebie 'porownam' z batsonem 7'6 17 lb ... jezeli nadal bedzie takie zapotrzebowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 17 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Będzie, będzie Z góry dziękuję Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 skrzyknij zlocik testowy Bardzo światła propozycja nie ma to jak weryfikować rozmaite kocopały organoloptycznie i gromadnie - opinia jednego zawsze bedzie subiektywna, ale opinia dziesieciu... podoba mi się ten pomysł Zadbać trzeba tylko o to żeby prównywać jabłka z jabłkami, gruszki z guszkami itp - czyli jak wspomniał Fatso umawiamy się np. na dziewiątki steelheadówki do 3/4 uncji, na HS-y, na poppingi, każdy przynosi to co ma do tego jakis kolowrotek z linka i zestawem przynet i mozemy zrobic zawody kto dalej rzuci np Jak by któryś z Kolegów podjął się organizacji w Warszawie lub okolicach, to się piszę ze swoimi chrustami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 @Friko ale skromnie-chrustami.Kamyczek do ogródka naszemu Szanownemu Koledze Oponentowi Mr.Sławkowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 18 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 No to do dzieła: Proponuję następujące kategorie sprzętowe: Steelhead1: do ok. 1/2 uncji i 10lb, dł. 2,60/2,70/2,902: do ok. 3/4 uncji i 12-15lb, dł. jak wyżej3: do ok. 1 uncji i 15-17lb, dł. jak wyżej plus ewentualnie 4: klasa open, czyli wszystko inne, ale CTS i wielo (ponad 2)-składowe Ja mam po co najmniej dwa kije w każdej z kategorii. Głównie Batsony XST, 1 CD XLS i 1 Phenix. Zapraszam szczególnie CTS'y, ale i inne do porównania bardzo mile widziane. Teraz termin: jestem otwarty na Wasze sugestie. Natomiast ja sądzę, że trzeba najpierw ustalić: w tygodniu, czy w weekend? Od poniedziałku do piątku mogę po 16:30, w weekendy (z wyjątkiem bożocielnego) bez szczególnych ograniczeń. Wreszcie miejsce ... ja z Warszawy, więc proponuję Wisłę. Gdzie dokładnie? Ja mam po drodze do domu Most Gdański. Przy nim jest trochę ciekawych miejsc, w tym dwie główki, na których sporo chłopa się zmieści ... Czekam na Wasz odzew. Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 @Fatso daj jakies 3-4 tyg. czasu to zdążę przytargać trzy MHX-y: 8'6, 9'0 oraz 9'6 - wszystko raczej do kategorii 3 albo nawet lepiej. W lżejszych wagach Lamiglaski - Esprit & Tytanium 2000. Mam jescze ciekawego Certified Pro ale też trochę cięższy. Hot-Shoty (8'6) bym sobie na razie odpuścił bo będzie za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 18 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Się nie pali Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 20 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Pozwoliłem sobie przetytułować wątek ...Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 20 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Proponuję spotkanie porównawczo-badawcze Jego celem będzie porównanie i omówienie kijów spinningowych, szczególnie na blankacj kategorii salmon&steelhead. Proponuję następujące kategorie sprzętowe: Steelhead1: do ok. 1/2 uncji i 10lb, dł. 2,60/2,70/2,902: do ok. 3/4 uncji i 12-15lb, dł. jak wyżej3: do ok. 1 uncji i 15-17lb, dł. jak wyżej plus 4: klasa open, czyli wszystko inne, szczególnie CTS (ale nie tylko) i tylko wielo (ponad 2)-składowe Pierwotnie chodziło mi o porównanie popularnych marek blanków z kijami na CTS'ach. Jednak w ten sposób będzie można: 1 - porównać tej samej klasy blanki/kije różnych firm2 - w miarę możliwości porównać z CTS'ami (wieloskładowymi i chyba jeszcze nie aż tak popularnymi u nas)3 - spotkać się, pogadać o sprzęcie i nie tylko Efektem wymiernym mogłoby być coś na kształt zapisu wyników testu porównawczego kijów ww. klas. Bez wątpienia ułatwiłoby to niejednemu wędkarzowi wybór wędziska, rzecz jasna z uwzględnieniem preferencji oceniających w teście. Dałoby się też tą drogą pare mitów obalić, albo potwierdzić ... generalnie może być i miło, i ciekawie. Załączam mapkę, pokazującą proponowane miejsce spotkania. Przy wyborze kierowałem się nie tyle atrakcyjnością wędkarską lokalizacji, ile łatwością dojazdu i ogólną przydatnością do celów spotkania. Proponuję, by spotkanie odbyło się 16 lipca (sobota) o godzinie 11:00.Pzdr,FatsoDok1.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Ogłoszenie przyczepione, czas zaklepać miejsce w kalendarzach i grafikach Myślę że można się wpisywac w tym wątku kto z czym przyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Kurde 16 lipca mam wesele u kolegi szkoda a chętnie bym przyjechał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 A można wpaść mimo, że się żadnego CTSa nie posiada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 21 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Się głupio nie zapytowywuje, ino wpada i niech weźmie coś w którejś, z podanych kategorii. Im więcej, tym lepiej i im bardziej nietypowe, tym ciekawiej. Żeby zycie miało smaczek ... Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Tak z grzeczności zapytałem. Jak nic nie przeszkodzi to postaram się zjawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Myślę że spotkanie będzie tym lepsze im wiecej różnych kijów uda sie zgromadzic - CTS, Phenix, Lamiglas, St.Croix, Batson, CD, Talon, PacBay, AmTak, MHX. Myślę że dlatego Fatso tylko zawęził kategorię - do steelheadówek dłuższych, natomiast spektrum producentów - jak najszerzej. Taką przynajmniej mam nadzieję z punktu widzenia szeregowego uczestnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 21 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 I dobrze Waść kombinujesz. To prawda, że może nie wszystko jednoznacznie wyłuszczyłem. Ja tak pierwszy raz , ale rzeczywiście, zgodnie z zasadą: the more, the merrier Poza tym ksztal i koncepcja całości trochę mi jeszcze ewoluują, acz pelna krystalizacja jest juz bliska Jeżeli takie spotkanie testowo-porównawcze ma mieć sens, to materiału badawczego musi być dużo, ale w kilku wąskich kategoriach, żeby wszystko się nie rozmyło. Pozdrawiam,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sergiusz Kasprzyk Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Panowie ale czemu w Warszawie? Mam trochę daleko ,a mógłbym wziąć trochę MHX -ów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 21 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zapraszamy A tak poważnie ... ja z Warszawy, czasu na wyjazdy za wiele nie mam, no to cóż zostaje? Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 27 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Poproszę szanowne towarzystwo o zgłaszanie się w niniejszym wątku. W ten sposób będzie wiadomo, czy/jakie jest zainteresowanie i czy warto spotkanie zorganizować . Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 na każdym zebraniu jest tak, że ktoś musi zacząć pierwszy 1. Friko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi