Fatso Opublikowano 15 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Bosko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Z Łodzi to w trójkę będziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Jeśli się wyrobie to przyjadę. Mogę zabrać troszkę przerobiony St. Croix Wild River 8,6` do 3/4oz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 15 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Cholera! A ta Wisła i okolice to nas wszystkich pomieści? Do zobaczenia jutro,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 A ma jakiś wybór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Dzięki wszystkim za spotkanie i Michałowi za fantastyczny pomysł ! następnym razem zorganizujemy bliżej Łodzi żeby chłopaki mogli dłuzej zostać Wieczorem postaram się wrzucić podsumowania a Michał mam nadzieję dosypie fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 17 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Dosypie, dosypie Ja też dziękuję za spotkanie, które okazało się być okazją do ciekawego porównania kijów na różnych blankach i ocenienia ich pod względem przypadtności do różnych zastosowań. Wnioski dość interesujące ... Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Również dziękuję za spotkanie. Możliwość przetestowania rzutowo sporej ilości dobrych kijków bardzo rzadko się trafia. Kamil -dzęki za mozliwość sprawdzenia się w caście. I oczywiście spotkanie na video -bezcenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 17 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 A ja Kamilowi nie dziękuję <_< Przez niego musiałem zamówić blank w CMW Rutenbau Będzię piękny, długi (2,70) cast Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 co zamawiales u christiana? musi jakis egzotyk, bo inaczej to sie rzadko oplaca u niego kupowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 A mi sie nie udało dojechac.... załuje strasznie...W CMW kupaowałem blank CTS-a ... opłaca sie... taniej jak w Krakowie, nawet z dostawa kurierem pod dom za całe 10 euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 17 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Spin Master II 2,70 do 40 g. Za 65 EUR, w tym przesyłka ... nie jest źle. Zakładam, mam nadzieję, że słusznie, że będzie podobny do tego 2,40 do 30 g, a ten mi się bardzo spodobał. Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Ja dopiero przed chwilą dotarłem do domu (tak, pracowity weekend ). Miło było się spotkać i porozmawiać, choć niestety z naszej strony dość krótko. Mam nadzieję, że następny termin będzie dogodniejszy.Cieszę się, że mogłem dodać, małe co nieco ze swojej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Również dziękuję za spotkanie i możliwość pomacania/rzucania patykami, które nie na co dzień nad wodą się widzi. Było krótko z naszej strony, ale treściwie. Pozdrawiam serdecznie wszystkich uczestników spotkania i do zobaczenia nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 17 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Dnia 16 lipca, roku pamiętnego, zebrał się nasz aktyw , wedle Mostu Gdańskiego: Cdn. Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 17 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Herr Nadredaktor testować intesywnie ony chrust począł , a woblerwz, w łapska swe dostawszy nadprogramowego casta, przez Mekamila przywiezionego (a na blanku CMW popełnionego), gębę swą w radosny wyraz przyoblekłszy , kaścić nim w te pędy pobieżał: Cdn. Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 17 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 3/100 zł, bo wkład jego (woblerwz'a) cenny wielce, wiedzę i doświadczenie niemałe znamionujący. A maszyną testową do lightów, jaziokleniowoogólnolekkich, był ten oto Luviasik pablomowy: rozstając się wkrótce, acz odgrażając, że na tym nie koniec i coś następnego w podobnym, acz dogodniejszym terminowo i lokalizacyjne guście, trza będzie zorganizować. Co do szczegółów technicznych i innych takich, tym Herr Nadredaktor Friko zająć się raczył. Dziękując raz jeszcze wszystkim za udział i wkład swój,pozdrawiam czule Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 I jak to u nas bywa ekipa testująca bawiła się dobrze ale.......Fatso pracował cieżko0 na dwa etaty, testera chrustu rozmaitego oraz fotografa nadwornego i kronikarza za co podziękowania serdeczne niech przyjąć raczy. I do następnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 17 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Dzięki Michale za ten sympatyczny fotoreportaż, ja ze swojej strony wrzucam tabelkę z kijami które wzięły udział w naszym przeglądzie. Tytułem uzupełnienia warto wspomniec iż Batson RX8 1143F wystąpił dwa razy (ten sam blank w dwóch różnych wariantach uzbrojenia) oraz i poza konkursem, jak wspomniano, brylowała wędeczka castingowa Kamila wykonana na tajemniczym blank z woven graphite Jeżeli chodzi o wrażenie to myślę że wnioski najlepiej by było jakby każdy napisał we własnym zakresie, jako że oczywiście formuła naszego spotkania, jego krotki czas itp pozwalały na bardzo subiektywne wypracownie opinii co komu leży w ręku a co nie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 18 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Tytułem uzupełnienia i drobnej korekty:Phenix ma 8'6, a ten CD, to BLRXLS2102ML. A w ogóle, to jak widać CTS'y obrodziły, że ho ho Pzdr,Fatso [EDIT] Dzięki Michał - już wstawiłem porawioną tabelę Friko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 18 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Co do wrażeń subiektywnych na temat każdego z kijów:„Light”IST1142F – tym akurat nie rzucałem, ale takiego miałem. Natomiast ten testowy na sucho był dużo szybszy i bardziej szczytowy, niż ten mój. Jaziokleń …XST1142F – ten konkretny ma tytanowe L-ki na szczytówce i to go trochę „wyszczyca”. Świetny, długi jaziokleniowy, subtelniejszy od RX7, z przyjemnym, lekko szklanym ciepełkiem. SH1082F – Jak dla mnie, to jaziowy ideał, zwłaszcza na ryby ledwo co przynętę muskające. Poza tym z tego chyba nic nie spadnie, ale klucha to też nie jest. RX6 nas wszystkich chyba trochę zaskoczył – wcale nie giął się w „chińską ósemkę” i bardzo zgrabnie miotał. Esprit 1142L – Szybki (ale nie za bardzo) mod-fast, ze szczytówka sztywniejszą, niż XST. Moim zdaniem świetny, długi, lekki uniwersał. Jazioklenie też, ale nie wyłącznie. Phenix – woblerwz stwierdził, że to dowinięta w dolniku muchówka. Kto wie … może tak być. Mnie się tym kijem dobrze łowi, choć ma w sobie pewną metaliczność, czy ceramiczność, za którą nie przepadam. Natomiast przez kilka dni spinningowania w Sanie spisywał się bardzo dzielnie. Jest może rzeczywiście trochę muchowy w swej akcji (choć nie tak, jak np. CTS serii SC), ale też jest szybki i bardzo czuły. Natomiast trzymając go w łapce i machając nim, mam troszkę wrażenie, jakby był z metalowego pręta. Ciepełka w nim brak. „Medium” IST1084F (Cascade) Hmm … spodobał się on wielce (te Cascade’y wiedziały co robią ). Uniwersalny lekko-średni, bardzo zgrabnie na spore odległości posyła przynętę, ma w dole power solidny, a szczytówka jednocześnie i delikatne branie okonia pokaże, i pod kilkunastoma gramami nie klęknie. XST1143F – Dwa kije, jakże różne. Pabloma, zbrojony pod kątem dalekich rzutów i wyraźnie bardziej szczytowy.Mój uzbrojony z grubsza wg. spacingu Batsona w V-ki i L-ki Fuji Alconite. Szczytówki obu uzbrojone dość podobnie, ale pablomowy właśnie bardziej szczytowy. Wydaje mi się, że to w niemałym stopniu kwestia różnicy między blankami, a nie tylko zbrojenia. Tak, czy siak, XST1143F jest świetnym uniwersałem, choć z racji jednak dość głębokiego ugięcia nie do wszelkich zastosowań. Dobry na jazioklenie na dużą wodę, do łowienia brzan i innych takich. Zastosowanie plećki wzmocni trochę zacięcie, ale nie jest to kij do „sztywnych celów”. Sciąganie gumy z prądem? A i owszem, ale do grania gumą pod prąd jednak coś sztywniejszego by się zdało. BLRXLS2102ML – lekki, szybki, świetnie rzucający, ale i ładnie gnący się pod większym obciążeniem. Dobry i do żelaza, i do wobka, czy gumy. Na sandacza na lekko? Zdecydowanie tak. Zębaty? Byle nie smok, to będzie świetny. Pstrągi? Się nada, choć ja wolę do takich celów kije, o nieco niższym ciężarze rzutowym. Jest to mój lekko-średni uniwersał do brodzenia. Titanium2000/IM700 1102MJ – sztywny, szybki boleniowiec, ale pod obciążeniem gnący się całościowo, z tytanową rurką włącznie. Dobrze miota, ale i czuć w nim większą moc, niż w normalnych 12lb. Dla mnie za sztywny. Stwierdziliśmy zgodnie, że tak naprawdę nie ma wielkich różnic jakościowych między kijami z podobnej półki i o podobnych parametrach. Owszem, niektóre są bardziej jaziowe, inne bardziej uniwersalno-ogólne, jeszcze inne sztywne dość. Natomiast rzucają na podobne odległości i to niezależnie od długości i akcji, choć bez wątpienia różnie pod obciążeniem pracują. Na razie tyle, o cięższych kijach wkrótce …Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Hehe, Fatso, bardzo fajna fotorelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 18 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Się starałem wieczorową porą Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Ale klasowa relacja! Na prawdę super się czyta i ogląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi