Skocz do zawartości

Rejestrowanie gołębi

rapa10

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich kolegów po kiju myślę że wśród naszej wędkarskiej rzeszy są też ci co hodują gołębie piszę gdyż wyczytałem że chcą zrobić żeby rejestrować gołębie oraz ich nie wypuszczać co koledzy o tym sądzicie jak wy to widzicie ze swojej strony jak temat nie będzie odpowiadał a zaśmiecał proszę o usunięci.

Pozdrawiam

Ja, jako osoba mająca styczność z gołębiami od nastu lat jedynie w formie bycia przez takiego sraka optakanym uważam, że:

-gołębiarz z okolicy ma na dachu półłapkę na jastrzębie i inne gołębiożerne stwory.

-na forum dla ludzi lubiących postrzelać z wiatrówki do czegoś żywego sporo jest ludzi hodujących gołębie i bardzo niekochających ptaków drapieżnych.

-lubię ptaki drapieżne, zwłaszcza piękne są sokoły wędrowne o których gołębiarze mają złe zdanie.

Tak, rejestrować, nie wypuszczać, zabronić, zakazać etc. 

No, ale ja jestem uprzedzony.

pozdrawiam, i bez obrazy :)

Paweł

• Like 2

Rozporządzenie ministra rolnitwa z dnia 20 grudnia. Wklep w gogle. To już jest, a nie ma być. Dodatkowo przy chodowli masz zachowywać zasady bioasekuracji.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez RedJin

Rejestrowanie gołębi chyba jako przynętę na suma. Bo to podobno forum wędkarskie :)

Kurde, to teraz sumy bedą miały kolejnego wroga - hodowce gołębi.

Zaczną ludziom pożerać rejesrtowane gołębie, to i ci ruszą wtępić agresora.  :P

https://www.youtube.com/watch?v=pwlJO789k-A&index=7&list=LLg3yEiFF5JjKlkBkyp_uxHA

Nie wiem dokładnie jak to teraz wygląda ale jak chcesz to mogę szczegółowo się dowiedzieć i napisać na priv jak to się teraz ma z tymi golebiami. Mój znajomy jest prezesem koła gołebiarzy zapierdziela co dwa tygodnie na jakieś zawody po Polsce i puszcza te gołębie który szybciej wróci czy jakoś tak na forum nie będę pisał bo jeszcze chłopaki się dowiedzą i napuszczą mu na gołebnik stado wyglodniałych jastrzebi za te wszystkie o....ne samochody i dachy w okolicy ????????

• Like 2

Nie jestem polityczny i sory za błędy, papier na dysortografie mam wiedza wynika z wykonywanej pracy w ARIMR , oraz dodatkowemu zajęciu z wyboru społeczeństwa. Sołtys wsi jestem ☺

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Gratuluję stanowiska Piotrze, to jesteś drugą osobistością na  wsi...bo pierwszy jest ksiądz!

A tak do wiadomości wszystkich- gołębie nie jedzą sumów (czy jakoś tak). Idę spać ,bo mi się udziela...

Edytowane przez cyprys19