brig Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Czy ktoś miał kontakt , jak z wytrzymałością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wobler129 Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Też ostatnio zwróciłem na nie uwagę, mają konkurencyjne ceny. Nie mają spawanych? Tylko i wyłącznie nitowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Arek zmieniasz pływadło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Samoloty są nitowane więc i łódki powinny dać radę W Polsce najbardziej popularny jest tracker, zresztą w USA również ale to nie znaczy, że jest najlepszy, tak samo jak nie znaczy, że inni producenci robią kiszkę. Jest ich na prawdę sporo.Alumacraft to producent solidnych łodzi, czytałem gdzieś na jakimś us forum opinie użytkowników i były chwalone. Pytasz o wytrzymałość nitów?Jaki model ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JACOB01 Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 (edytowane) Alumacraft -to jeden z wiodących producentów łodzi ,są rewelacyjne !!!Jaki model , gdzie są do kupienia ? Edytowane 2 Lutego 2017 przez JACOB01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniek1972 Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Alumacraft -to jeden z wiodących producentów łodzi ,są rewelacyjne !!!Jaki model , gdzie są do kupienia ?A jest tego od groma do wyboru,do koloru http://www.alumacraft.com/About-Alumacraft.php?content=boats 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walleyee00 Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Też ostatnio zwróciłem na nie uwagę, mają konkurencyjne ceny. Nie mają spawanych? Tylko i wyłącznie nitowane?Uważam że nitowane są wystarczające jak na nasze polskie warunki. Mają też taka zaletę że można zrobić poszycie z blachy np 2mm (a taka jest już ciężko pospawac) gdzie łódka wychodzi dużo lżejsza i spojnie na polskich wodach da radę. Uderzenie w kamienie też przetrwa przy niedużej prędkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 @JACOBO1 W Holandii masz dilera .Oferta na używane ; http://www.alumacrafteurope.eu/occasions.htm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JACOB01 Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 To ja wiem ,gdzie są do kupienia w cenach katalogowych.Sądziłem ,że jakaś super oferta się pojawiła.Parę lat temu w USA nówki Alumacrafty V14 były po 800 USD-to była dobra cena !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariuszwf Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 W takiej cenie to bym zamówił jedną Ciekawe jak z transportem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JACOB01 Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Kontener i 10 sztuk do środka + transport + cło + vat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariuszwf Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Najbardziej boli + cło + vat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brig Opublikowano 2 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Interesuje mnie łączenie nitami bo wszyscy na nie narzekają ale nie ma konkretnych opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariuszwf Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Najlepiej by było żeby wypowiedział się ktoś kto ma Alumkraft.Będzie to raczej trudne nikt u nas na takich łodziach nie pływa Ja jestem zdania że Amerykanie robią dobre łodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 czirs Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Oglądałem ostatnio parę modeli - wrażenie pozytywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 To ja wiem ,gdzie są do kupienia w cenach katalogowych.Sądziłem ,że jakaś super oferta się pojawiła.Parę lat temu w USA nówki Alumacrafty V14 były po 800 USD-to była dobra cena !!!w takiej cenie to ja bym kupił z 8szt. i postawił bym na łowiskach żeby odpadał czas na transport i wodowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 http://www.alumacraf...u/occasions.htm Jest tu mój Quicksilwer tylko z 15 hondy Bardzo dobra cena 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JACOB01 Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Z nitami nie ma najmniejszego problemu !!!Większość producentów tak robi !(miałem i wiem ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brig Opublikowano 2 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 A jaką łódz miałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JACOB01 Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 (edytowane) Koledzy maja takie (alumacrafty) od kilkunastu lat ,ja też mam aluminiową (canadian)-nitowaną -też kilkanaście lat. Łodzie nasze były transportowane na przyczepkach po kilka tys km (szwecja ,norwegia, zatoka botnicka ) oraz tu po Polsce (gdzie dostawały najwięcej -na naszych dziurawych drogach ) i żadne nity nie puściły (A w każdej łodzi po kilkadziesiąt lub kilkaset kg ładunku-silniki, itp,itd) Starcraft-y - też aluminiowe i nitowane. Myślę ,że firmy wiedzą co robią nitując a nie spawając konstrukcję (spaw sztywny -pęknie ,nitowanie pracuje )Ktoś wyżej słusznie zauważył ,że samoloty tez nitują. Edytowane 2 Lutego 2017 przez JACOB01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gaweł Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Interesuje mnie łączenie nitami bo wszyscy na nie narzekają ale nie ma konkretnych opinii.Arek miałem 2 alu,jedna nitowana/wytrzymała 4 lata,potem były przecieki/następna już spaw i było oki.Do dzisiaj pływają i panowie są zadowoleni Na targach w Poznaniu jestem od piątku rano,będzie kolega Spin1/Rados/czyli Jacek Sz.Zaprezentuje 3 fajne alu-3,90/4,30/5.30/a jak i co ,za ile, to na miejscu w Poznaniu/z tego co wiem to uczestnicy forum j.pl i m.pl mają dość ciekawy/duży/ upust / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 inter Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 mam trackera v16 i starcrafta 190 , obie nitowane , już ci kolego mówie o bolączkach tych łodzi --- picie wody jedna i druga pije że hej , problem ? niby tak , ale po całym dniu wędkowania (nigdy naprawde nie chciało mi sie sprawdzać ile to litrów wody), pompa żęzowa na 2 minutki i woda wypompowana , można też ze 2-3 razy na kilkanaście sekund w ciągu dnia pyknąć pompe i po sprawie starcrafta mam dużego ,burty po pas i 6m długości , głupio wygląda spionowany , gdy na rufie zbiera sie z 500 ??? litrów wody po 2 dniach stania w porcie , założyłem pływak do pompy , mam to gdzieś jak w nocy włączy sie na kilkanaście sekund i teraz wszystko jest ok , trackera mam postawionego na przyczepie oryginalnej z płozami , a starcrafta na rolkach --- nie zauważyłem aby , transport na rolkach pogarszał sprawe - z piciem wody bardzo popularny team w polsce ma nową łódke nitowaną , pije z 6 litrów na godzine , po dokładnym sprawdzeniu instrukcji okazało sie że jest to ok. i tyle z bolączek tych łodzi na sprzedaż mam bustera - spawany- od niemieckich służb ratunkowych - igła -- po całym dniu pływania woda w zęzie z 70l , zalałem całego wodą w lecie - po burty , w 3 miejscach małe ciurki wody na spawach , spawy poprawione w firme wyspecjalizowanej w spawaniu alu , narazie jest ok , ale jak długo ?? więcej powiedzieć nie moge , dodam tylko że kliknięcie przycisku na 20 sekund raz na kilka godzin to nie problem dla mnie , a jakoś i tak mam większe zaufanie do nitów niż do spawów tyle w temacie wybierając lódż postawił bym na nitowaną ! 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brig Opublikowano 2 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Arek miałem 2 alu,jedna nitowana/wytrzymała 4 lata,potem były przecieki/następna już spaw i było oki.Do dzisiaj pływają i panowie są zadowoleni Na targach w Poznaniu jestem od piątku rano,będzie kolega Spin1/Rados/czyli Jacek Sz.Zaprezentuje 3 fajne alu-3,90/4,30/5.30/a jak i co ,za ile, to na miejscu w Poznaniu/z tego co wiem to uczestnicy forum j.pl i m.pl mają dość ciekawy/duży/ upust /Paweł mam spawaną od Jacka a o upuścić nie słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BOB1 Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 mam trackera v16 i starcrafta 190 , obie nitowane , już ci kolego mówie o bolączkach tych łodzi --- picie wody jedna i druga pije że hej , problem ? niby tak , ale po całym dniu wędkowania (nigdy naprawde nie chciało mi sie sprawdzać ile to litrów wody), pompa żęzowa na 2 minutki i woda wypompowana , można też ze 2-3 razy na kilkanaście sekund w ciągu dnia pyknąć pompe i po sprawie starcrafta mam dużego ,burty po pas i 6m długości , głupio wygląda spionowany , gdy na rufie zbiera sie z 500 ??? litrów wody po 2 dniach stania w porcie , założyłem pływak do pompy , mam to gdzieś jak w nocy włączy sie na kilkanaście sekund i teraz wszystko jest ok , trackera mam postawionego na przyczepie oryginalnej z płozami , a starcrafta na rolkach --- nie zauważyłem aby , transport na rolkach pogarszał sprawe - z piciem wody bardzo popularny team w polsce ma nową łódke nitowaną , pije z 6 litrów na godzine , po dokładnym sprawdzeniu instrukcji okazało sie że jest to ok. i tyle z bolączek tych łodzi na sprzedaż mam bustera - spawany- od niemieckich służb ratunkowych - igła -- po całym dniu pływania woda w zęzie z 70l , zalałem całego wodą w lecie - po burty , w 3 miejscach małe ciurki wody na spawach , spawy poprawione w firme wyspecjalizowanej w spawaniu alu , narazie jest ok , ale jak długo ?? więcej powiedzieć nie moge , dodam tylko że kliknięcie przycisku na 20 sekund raz na kilka godzin to nie problem dla mnie , a jakoś i tak mam większe zaufanie do nitów niż do spawów tyle w temacie wybierając lódż postawił bym na nitowaną ! To jest konkretne info 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walleyee00 Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Mam 20 letniego nitowanego Canadiana ( projekt i materiał z Kanady a składane we Włoszech) nie stwierdziłem przecieków. Trzeba zobaczyć jak gęsto są położone nity na łączeniu dno-burta u mnie jest jeden na drugim. Moim zdaniem przeciekanie zależy od producenta , u jednych przecieka u innych nie. Duże znaczenie ma też moc silnika podpietego do łódki im większa moc tym większe przeciążenia na rufie , a już na pewno nie powinno się przekraczać mocy znamionowej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JACOB01 Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Być może sprawa przeciekania na łączeniu nitów bardziej dotyczy łodzi cięższych.Kolega wyżej napisał o łodzi V16 i 190 (to duże i bardzo ciężkie jednostki )-maja duże zanurzenie -większy napór wody na nity .Ja użytkuję i moi koledzy łodzie V14 (4,30 m) o wadze ok 100 kg ( łodzie te są bez pokładu) - a sam pokład waży dodatkowo kilkadziesiąt lub więcej kg.) i mają niewielkie zanurzenie -mniejszy napór wody na nity.My w swoich łodziach (4,3 m) nie stwierdzamy po kilkunastu latach pływania przecieków.(a w razie ,kładziesz łódkę do góry dnem i kleisz klejem uszczelniaczem (a jest ich wiele rodzajów -do aluminium także). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
brig
Czy ktoś miał kontakt , jak z wytrzymałością.
Top użytkownicy dla tego pytania
14
8
8
7
Popularne dni
2 Lut
31
3 Lut
31
4 Lut
8
1 Paź
3
Top użytkownicy dla tego pytania
inter 14 odpowiedzi
psulek 8 odpowiedzi
brig 8 odpowiedzi
JACOB01 7 odpowiedzi
Popularne dni
2 Lut 2017
31 odpowiedzi
3 Lut 2017
31 odpowiedzi
4 Lut 2017
8 odpowiedzi
1 Paź 2023
3 odpowiedzi
Popularne posty
inter
mam trackera v16 i starcrafta 190 , obie nitowane , już ci kolego mówie o bolączkach tych łodzi --- picie wody jedna i druga pije że hej , problem ? niby tak , ale po całym dniu wędkowania (nigdy
inter
wrzucam fotki żeby ktoś nie mówił że nie wiem o czym pisze
wuran
Alumacraft i Lund to łodzie od wielu lat na rynku. Bałbym się bardziej nowych spawanych konstrukcji produkowanych po garażach w ilości kilkadziesiat sztuk rocznie niż takich seryjnych na normalnej lin
76 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi