Skocz do zawartości

... Co, że JA nie dam rady??? UL CAST - OFF czyli kto dalej machnie niczym;-)

PILOT

Rekomendowane odpowiedzi

Taaaa zaczyna się - powiedz ze nie rzucisz 1,5g wabikiem to już pojazd po umiejętnościach, bo tu każdy jest ekspertem od rzucania - wirtuozi castingu ku.. jego mać :D Zluzujcie trochę to zabawa a nie konkurs kto jest naj :D Powiedziałem że nie posadziłbym swojego Alda o takie osiągi a nie że są niemożliwe :) 

• Like 1

Rafał! Luzik :) Ja przecież nie napisałem że jestem expertem bo swoja drogą nie jestem dodałem tylko że poza odpowiednim dobraniem sprzętu potrzebne są również umiejętności aby rzucić 0,6 0,8 czy nawet 1,5g. Na siurkach i 12m może okazać się zadowalające dlatego też napisałem że rzuci czy nie rzuci jest względne :)  

Rafał! Luzik :) Ja przecież nie napisałem że jestem expertem bo swoja drogą nie jestem dodałem tylko że poza odpowiednim dobraniem sprzętu potrzebne są również umiejętności aby rzucić 0,6 0,8 czy nawet 1,5g. Na siurkach i 12m może okazać się zadowalające dlatego też napisałem że rzuci czy nie rzuci jest względne :)

Po czasie jaki spędziłem z castem nachodzi mnie myśl po co się tak meczyć, cast jest super ale do pewnego stopnia,  nie będzie lepszy od zwykłego spina przy zabawie 1-3g a nawet jak uda się zbliżyć do osiągów spina to będzie to kosztowało 40 razy więcej :D  

• Like 8

Ja tam bym nie nazywał tego lepszym gorszym. Wszystko ma swoje plusy i minusy i każdy preferuje co innego. Swoją drogą co to są osiągi ? Przecież to jest mega względne. Co z tego że wyrzucisz dżiga na 60m ? Na takiej odległości nie dostrzeżesz słabego brania a jak poczujesz to nie zatniesz :)

• Like 2

A ja napisałem, że rzucę ale nie wspmniałem, że pod nogi;).

Szczerze to machnąłem tak z Lina przy kiju do 80g na sporej pletce samą agrafką z krętlikiem dość sporą może miała 1.5g i poleciało bez brody ok 2/3m:) - czary;)

Nie pij na rybach :) 

Byłem sobie na polu, nic nie złowiłem ale nagrałem jak to tam się przedstawia. Generalnie w tego typu testach problemem jest podstawowy, nie widać gdzie leci przynęta i kiedy spada, poza tym jest git. Pod koniec nawet kilka bredni o głowicach rzutowych  :lol: Zapraszam na filmowy materiał prosto z pola.

• Like 19

Nudziłem się ale tak było.

A na rybach już nie pije nigdy od czasu jak kiedyś powiało mnie na stojak z wędkami i z dwóch wędek zrobiły się cztery, porwanie przez nurt, skoki na główkę na rzeczce pstrągowej...i inne... ale to już nie ten dział;). Stwierdziłem jednak, że albo jedno albo drugie.

A u was jak tam z przygodami ala wędkarskimi na rybach:)?

Trzymajmy się lepiej tematu

Edytowane przez PILOT

No ta mamy nową dyscyplinę zimową .

Łowimy na sucho.:-)

Sławek gdzie odblaski chcesz zginąć w tak młodym wieku.

Ja do tego mam jeszcze stare wiaderko i ćwiczę celność.

Udokumentowany rekord 17m 30 cm ciężar znany.

Panowie na koń.:-)

Edytowane przez brig
  • Like 6

Świetny i miarodajny test.Długość rzutu przy 1.5 gramowej przynęcie i lince 14 lb bardzo dobra .Sławek spróbuj zrobić test z żyłką 0,16-18 mm rzucając oburącz.Myślę że 20 metrów to będzie pikuś.Jeszcze raz graty za film :)

Byłem sobie na polu, nic nie złowiłem ale nagrałem jak to tam się przedstawia. Generalnie w tego typu testach problemem jest podstawowy, nie widać gdzie leci przynęta i kiedy spada, poza tym jest git. Pod koniec nawet kilka bredni o głowicach rzutowych  :lol: Zapraszam na filmowy materiał prosto z pola.

https://youtu.be/GxP7LSk2XAw

• Like 1

Ja wolę fluorocarbon.

Po robocie w dziń wolny zrobię test ale już wiem że będzie to minimum 25 m bo jestem bardzo dobry (według mnie) :-)

Arek nie ujmuj sobie.Jeżeli chodzi o casting ,UL i Mazowieckie to jesteś najlepszy na forum, po mnie i Mańku :) Edytowane przez rothen
  • Like 7

Tomku forum to nie miejsce na spory ludzi na poziomie, ale chyba musimy to wyjaśnić jak mężczyźni Ty i ja sami jeziorko Maniek zna miejsce może być sekundantem bądź uczestnikiem podaj dzień i godzinę.

Czekam????

Edytowane przez brig
  • Like 5

Tomku forum to nie miejsce na spory ludzi na poziomie, ale chyba musimy to wyjaśnić jak mężczyźni Ty i ja sami jeziorko Maniek zna miejsce może być sekundantem bądź uczestnikiem podaj dzień i godzinę.

Czekam

Ja mogę też? Mogę być poza rankingiem ok?;-)

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

• Like 2