LordG Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Witam, prezentuję Wam moją I serię wobków. Mam nadzieję, że następne będą coraz lepsze 9/10 sztuk pracuje w wodzie. Waga jak się śrut sypnął. Czekam na komentarze. PS. linijki innej nie mieli kiedyś w kiosku... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Tylko tak dalej a będziesz konstruował całkiem niezłe przynęty , pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowos Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Całkiem spoko Tyle ze spróbuj robic troszke mniejsze oczka do podczepiania kretlika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Całkiem spoko Tyle ze spróbuj robic troszke mniejsze oczka do podczepiania kretlika...A ja bym powiedział , że nie koniecznie . Wystarczyło by je trochę zgnieść i skierować bliżej steru wtedy będzie bardziej wyrazista praca i lepsza stabilność . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowos Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 W sumie to własnie chciałem uzyskac przez zmiejszenie i zrobienie ich bardziej przyległych do korpusu Nie mniej jednak masz racje Pawle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Jeżeli zależy Ci na tym, żeby były w miarę podobne to zamiast rysować po nich linie długopisem zrób sobie kształtkę np z poliwęglanu. Przykładasz do listewki, odrysowujesz i każdy wzór(rzut wobka z boku) wychodzi tak samo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordG Opublikowano 22 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Te były od tekturki rysowane i się krzywiło podczas obrysu itp. Teraz mam kształty na płytach CD:) Szkoda poliwęglanu na szablony. Wobki pracują pomimo dużych oczek jak i odległości od steru czy jakoś tak Więc mi pasuje. Kolejne zrobię wg waszych zaleceń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Nie musi być z poliweglanu chociaż to wygodne. Robisz jedną porządną kształtkę i masz na zawsze. A długopis to się średnio nadaje do malowania po drewnie. Kulka ma tendencję do uciekania po słojach co nawet widać na Twoim zdjęciu, że tak było. Lepszy cienki pisak typu permanent marker albo najzwyklejszy cienkopis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordG Opublikowano 4 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordG Opublikowano 25 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Moje wobki. Seria z brokatem. Czekają na stery i lakier. Chcę jeszcze pomalować na wzór dwóch pierwszych fotek 5 wobków z czarnym grzbietami brokatem. Tylko nie wiem jaki będzie lepszy złoty czy srebrny, a może jakiś inny kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordG Opublikowano 17 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Po długiej przerwie: Długość: ~55mmWaga: gdzieś tak będzieJeszcze stery i kotwice i będą fruwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordG Opublikowano 14 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordG Opublikowano 16 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 10 lat temu zrobiłem kilka sztuk woblerów i na tym się skończyło. Zaczynam zabawę od nowa, od zera. Niżej pierwsze wyroby, Przy okazji, zważył mi się lakier na czterech woblerach, da się zdjąć malowanie rozpuszczalnikiem czy trzeba od razu papierem ściernym szlifować do drewna? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordG Opublikowano 19 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zapas listewek lipowych i kilka smużaków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordG Opublikowano 20 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 5 sztuk jeszcze bez sterów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordG Opublikowano 21 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 2 sztuki około 30mm. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordG Opublikowano 22 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 (edytowane) Farby akryloweLakiery do paznokciMarker Edytowane 22 Stycznia 2022 przez LordG 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordG Opublikowano 24 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Tym razem większe sztuki 36-37mm. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 24 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Prawdziwy "comeback" Myślę że fajnie by było jakiś też ważył te przynęty i podawał wagę oprócz długości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordG Opublikowano 25 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2022 W przyszłości poważę wszystkie sztuki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordG Opublikowano 27 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 (edytowane) Kilka sztuk. Edytowane 27 Stycznia 2022 przez LordG 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordG Opublikowano 28 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2022 Tonące gady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 Nie myślałeś o odnóżach . czółkach przy smużakach ? Dodały by im realnego wyglądu i stabilizacji pracy na powieżchni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordG Opublikowano 29 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 Nie myślałeś o odnóżach . czółkach przy smużakach ? Dodały by im realnego wyglądu i stabilizacji pracy na powieżchni...Jeszcze nie te umiejętności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordG Opublikowano 31 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Film z pracą woblera.Długość 6cmWaga 9,5g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi