benito Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2006 Hejas! Jaki jest Waszym zdaniem najlepszy kolor woblera w lato na szczupaka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 phalacrocorax Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2006 ...każdy na którego biorą ryby. A tak serio to ciężko jest podać jakiś jeden konkretny kolor. Przecież to zależy od bardzo wielu czynników. Chociażby od pogody, przezroczystości wody, pory dnia czy chociażby tego co stanowi podstawowy pokarm szczupaka w danej wodzie w danym momencie. Ja generalnie lubię kolory naturalne ale często oczojeby są skuteczniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2006 Cześć,Od kilku sezonów uważam, że nie ma nic lepszego jak kolory naturalne. Będę podkreślał to do upadłego, że jeśli chodzi o stacjonarne łowienie szczupaków wystarczą mi trzy przynęty w trzech kolorach. Dlaczego naturalne kolory? Po prostu bardziej mi się podobają . Moja teoria jest taka, że najważniejszy jest dobór przynęty do konkretnej miejscówki. Jeśli już ją dobierzemy odpowiednio to kolory naturalne będą sprawowały się zawsze. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomi78 Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2006 A ja przeciwnie niż Remek uwielbiam oczojeby a w szczególności żółty na szczupala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 benito Opublikowano 23 Lipca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2006 Wlasnie ruszam z nowa seria smuklych woblerkow i niewiem na jakie kolory je pomalowac. W takie upalne lato mam isc bardziej w naturalne kolory czy oczojeby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2006 @benito to może pół na pół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2006 @benito to może pół na pół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 benito Opublikowano 23 Lipca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2006 zobaczy sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Friko Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2006 Nie mam zdania jakie jest znaczenie koloru. Wydaje mi sie że drugorzedne, wazniejsze chyba jest znaczenie pracy przynety, moze czestotliowsci drgan przez nia emitowanych - tu jest rowniez pole do popisu dla wedkarzy i tego jaka charakterystyke sama nadadza przynecie sposobem jej prowadzenia.Z drugiej strony, kazdy z nas ma na koncie zdarzenia takie, ze w sytuacji kiedy ryby nie zeruja, udaje je sie prowokowac do ataku na zasadzie agresji. Wtedy oprocz pracy woblera, byc moze agresywny kolor taka agresja wzmacnia.Osobiscie jezeli lowie w wodzie o malej przejrzystosci, np. mulistej, w pierwszej kolejnosci uzywam woblerów w agresywnych kolorach. Siegam po nie rowniez w pierwszej kolejnosci kiedy oceniam ze szanse na to ze ryba akurat ma chec na male conieco sa slabe i trzeba ja cokolwiek wkurzyc. Poniewaz pytanie jest o szczupakowy wobler na lato, odpowiem ze ja juz taki wobler znalazlem Jest to wobler sredniej wielkosci, agresywanie pracujacy, dobrze latajacy w castingu, w agresywnym kolorze typu tiger Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 benito Opublikowano 23 Lipca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2006 czyli jednak tiger wygrywa bez dwoch a nawet czterech zdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2006 Czy ja wiem? Może i wygrywa. Ja, na rzecznego szczupaczka wybieram naturalne kolory ze wskazaniem na mieszankę srebrzystości i czerni. Na jeziorowe zębole, wolę założyć malowanego na okonia lub szczupaczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Klang machine Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Dla mnie równierz najlepsze są kolory naturalne (okoń, płoć, szczupły)inne jak narazie nie dawały zbytnio rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jakub_ty Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Myśle że naturalny kolor jest lepszy niz oczojeby wobler w kolorze szczupaka to smakowity kąsek dla drapieżnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Salmo_Salar Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 To trochę dziwne, żółty twister to dla Nas normalka ale już żółty wobler to oczojeb Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 phalacrocorax Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Dla mnie żółty twister to też oczojeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 benito Opublikowano 25 Lipca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 @Salmo Salar moze chodzilo o zoltego fluo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Salmo_Salar Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Dla mnie żółty twister to też oczojeb Cicho, nie Ciebie pytałem Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 benito Opublikowano 25 Lipca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Czy np. dodatek krwi (czerwonej farby) na woblerze imitujacym okonia zwieksza brania przez szczupaka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Salmo_Salar Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Ja i w swoich to robie choć nie zawsze. Chyba, że chcesz użyć naturalnego atraktora Ała Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 benito Opublikowano 25 Lipca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 @Salmo Salar zwiekszyly sie brania po tym domalowaniu krwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Salmo_Salar Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Czy ja wiem Ale nie może zabraknąć tego akcentu w moich wyrobach Jak już to w jakiś skrajnych przypadkach takie wzorki pomagają ale jak normalnie bierze to nie patrzy na plamki, kreski tylko wali bez zastanowienia. Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 benito Opublikowano 25 Lipca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 @Salmo Salar kiedys przeczytalem w gazecie pewien artykol i facet napisal w nim ze jak byl na zawodach i lowil na wobler imitujacy szczupaka prawie nia mial bran a jak wymienil ster na czerwony to wyjal 3 szczuple z jednego miejsca wiec chyba warto zainwestowac w czerwona farbe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Szczupakowy wobler na lato to musi lowny byc, bo szczupak w lato slabo bierze (w wodzie stojacej) Zreszta jak woda z rzeki nie chce juz elektrowni chlodzic, to i szczupaka nie schlodzi. Zrób na suma raczej, bedziesz mial lepsze efekty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
benito
Hejas!
Jaki jest Waszym zdaniem najlepszy kolor woblera w lato na szczupaka ?
22 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi