Manniek66 Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Cześć, temat troszkę mało związany z naszym hobby ale może Wam wpadnie jakiś pomysł do głowy. Szukam urządzenia do ściągania oplotu tekstylnego z przewodów. Najlepiej coś ogólnie dostępnego lub jakiś patent hand made. Aktualnie wszytko odbywa się w pełni manualnie - czyt. nożyczki. Cięcie nie musi być idealne, tak czy siak wszytko zabezpieczone jest rurką termokurczliwą. Aktualnie odbywa się to w 4 etapach jak na zdjęciach poniżej, mój cel to przejście bezpośrednio z etapu nr 1 do etapu nr 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Błachy Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 A czy coś takiego do znalezienia pod haslem "ściągacz do izolacji" kolega próbował? Oplot gumowy i silikonowy ściąga dobrze więc kroki 3 i 4 ogarnie ale nie wiem czy właśnie krok 1 nie jest tu największym problemem. Anyway jeżeli wszystko odbywa się nożykiem to za parę złotych i tak polecam kupić taki wynalazek do kroku 3 i sprawdzic jak radzi sobie z tekstylnym oplotem z kroku 1. Jak nie będzie dawało rady to pomyślimy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Tylko taki "na okrętke" ,którym okręcasz dookoła przewód .Ma wysuwany nożyk do ustawienia głębokości nacięcia Tylko ciekawe czy poradzi sobie z tym oplotem Jeszcze przychodzi mi do głowy abyś podjechał na UL Powstańcóa Wlk. firma wizzfon , mają od groma ściągaczy i na pewno coś dobiorą i sprawdzą na miejscu abyś w ciemno nie kupił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 4 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Klasyczne ściągacze hilpressa mam aczkolwiek z materiałowym odlotem sobie nie radzą. Głównie zależy mi żeby pozbyć się etapu gdzie muszę ścianac oplot nożyczkami. Potrzebne jest coś w stylu właśnie na okrętkę najlepiej z możliwością dokładnej regulacji głębokości nacięcia żeby przez przypadek nie przecinać żył Tapnięte z galaktycznej s6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 https://www.google.pl/search?q=%C5%9Bciagacz+do+koncentryka&client=firefox-b-ab&tbm=isch&imgil=KTOIsAPgzhFtcM%253A%253BJgF4gIYukYBILM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Frafig.pl%25252Fsciagacz-izolacji-obrotowy-3-ostrza-do-koncentryka.html&source=iu&pf=m&fir=KTOIsAPgzhFtcM%253A%252CJgF4gIYukYBILM%252C_&usg=__mr5FlZuNy8QrhdZCFh_gIoIdfiM%3D&biw=1366&bih=657&ved=0ahUKEwiqxfq0jvnRAhWKuhQKHZJOA_QQyjcIKQ&ei=Xy-XWOqZLYr1UpKdjaAP#imgrc=_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Moze spalic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 5 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Spalić raczej nie, smród i toksyny. Przy kilku tysiącach w miesiącu może mieć to złe skutki Dzięki za podpowiedzi, poszukam czegoś w stylu ściągaczy do przewodów koncentrycznych i ewentualnie postaram się wymienić nóż na coś dużo bardziej ostrego. Dzięki! Tapnięte z galaktycznej s6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 I tu byś się mocno zdziwił jakie ostre potrafią być te oryginalne nożyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Ściągacz tego typu się nada:http://archiwum.allegro.pl/oferta/sciagacz-izolacji-jokari-secura-coaxi-no-1-i4120383377.html Ale praca nim na dłuższą metę nie jest przyjemna, podobny problem mieliśmy w mojej poprzedniej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 (edytowane) Kup sobie to co przedstawił kolega Błachy. Masz tam regulacje siły docisku oraz regulację długości ściąganej otuliny.Ja osobiście ściągam otulinę po prostu ucinaczkami, przy odpowiedniej wprawie idzie bardzo szybko Edytowane 6 Lutego 2017 przez tomasxt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 6 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Urządzenie, które przedstawił @Błachy mam u używam od dawna ale do materiałowego oplotu się nie nadaje. Musi byc coś "na okrętkę" z regulowaną i stałą głębokością cięcia Mam juz kilka typów, będziemy testować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 (edytowane) Do materiałowych taśm chyba nic nie znajdziesz, tylko nożyk do tapet i jazda... Ale próbuj ,a nóż... Edytowane 7 Lutego 2017 przez tomasxt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi