okonek2u Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Witam,mam w swojej 15 Mercurego założoną śrubę A12P9 Mercury,Czy ktoś z kolegów pomoże mi jak rozszyfrować oznaczenia i jaką śrubę wybrać optymalnie do tego silnika?Na tej śrubie moja łódź wchodzi w ślizg, ale być może jest lepsze rozwiązanie...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dżemik Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Czy z drugiej strony piaty (zdjęcie nr 1) nie ma jakiś cyferek Na tej śrubie moja łódź wchodzi w ślizg, ale być może jest lepsze rozwiązanie...Pozdrawiam Może jest lepsze, ale musisz znać obroty -na jakie się wkręca silnik na tej śrubie No i jeszcze możesz przytuningować śrubę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Poczytaj ten wątek: http://jerkbait.pl/topic/24401-sruba-do-silnika/page-2Dokładnie o takiej śrubie koledzy pisali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pinciu Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Uczono mnie przez lata,że śrubę dobiera sie do łodzi a nie do silnika.Napisz jaka to łódka, jakie ma wymiary i wagę.Żeby idealnie wykorzystać parametry silnika i dobrać optymalnie śrubę potrzebny jest obrotomierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pepe_79 Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 A12P9 w Mercury to śruba 9" x 9 (średnica x skok).Mam taką samą w swoim Mercury 9,9 (zdławiony fabrycznie 15KM). Zrobić pomiar obrotów przy pływaniu i będzie wiadomo czy warto coś dalej kombinować.Jaka łódka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 okonek2u Opublikowano 6 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Łódka to Romana 430 o wadze 220 kg na pusto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Ta łódka zaczyna pływać z min. 30 hp.Odpuść sobie kombinacje ze srubami, chyba że zadowoli Cię mikro wzrost prędkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 okonek2u Opublikowano 6 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Ta łódka zaczyna pływać z min. 30 hp.Odpuść sobie kombinacje ze srubami, chyba że zadowoli Cię mikro wzrost prędkości.Tak też myślałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
okonek2u
Witam,
mam w swojej 15 Mercurego założoną śrubę A12P9 Mercury,
Czy ktoś z kolegów pomoże mi jak rozszyfrować oznaczenia i jaką śrubę wybrać optymalnie do tego silnika?
Na tej śrubie moja łódź wchodzi w ślizg, ale być może jest lepsze rozwiązanie...
Pozdrawiam
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi