Skocz do zawartości

Kurczaki HM by fasolus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich na moim wątku autorskim ! :)

Wszyscy się chwalą to pochwalę się i ja :P Jestem stosunkowo początkujący w temacie, bo koguty kręcę od niespełna dwóch lat, dlatego proszę o wyrozumiałość  :rolleyes:

Na początek może coś odmiennego. Kilka ujęć "puchaczy":

post-54247-0-29296500-1486461389_thumb.jpg post-54247-0-03705100-1486461417_thumb.jpg post-54247-0-04688700-1486461454_thumb.jpg post-54247-0-42585900-1486461646_thumb.jpg

A tutaj "puchacz" na mokro:

post-54247-0-73467000-1486461548_thumb.jpg

PS. W kręcenie serio idzie się wkręcić  :blink:

• Like 8

Fajnie to wygląda...

Jeśli mogę coś doradzić ,na kryzy używaj marabuta ,lub jakiejś sierści( np. lis) -fajnie się to wtedy "puszy" w wodzie i daje dobre efekty.

Jeżynka z pióra koguta jest moim zdaniem troszeczkę za sztywna.

Dzięki. Każda uwaga jest cenna jak złoto. Niedługo zaopatrzę się w marabuta i spróbuję coś podziałać ;)

Marabut na kryzę? 

Hmm.. 

Kogut wydaje mi się zbyt "szybkim" wabikiem na takie zastosowanie marabuta. Delikatne piórka pięknie falują przy najlżejszych zawirowaniach wody, ale do pełnej prezentacji potrzebują czasu. A tego podczas prowadzenia koguta zwykle za dużo nie ma ;) Co innego ogon. Stosuje się znacznie więcej materiału, jest "bogatszy" i w czasie uderzenia o dno posiada wystarczającą inercję, by choć trochę "rozkwitnąć". Na zdjęciach jeżynka jest raczej z kury i jest to niezły kierunek poszukiwań. Oczywiście obok licznych syntetyków ;)

Witaj we własnym wątku :)

• Like 3

Marabut na kryzę? 

Hmm.. 

Kogut wydaje mi się zbyt "szybkim" wabikiem na takie zastosowanie marabuta. Delikatne piórka pięknie falują przy najlżejszych zawirowaniach wody, ale do pełnej prezentacji potrzebują czasu. A tego podczas prowadzenia koguta zwykle za dużo nie ma ;) Co innego ogon. Stosuje się znacznie więcej materiału, jest "bogatszy" i w czasie uderzenia o dno posiada wystarczającą inercję, by choć trochę "rozkwitnąć". Na zdjęciach jeżynka jest raczej z kury i jest to niezły kierunek poszukiwań. Oczywiście obok licznych syntetyków ;)

Witaj we własnym wątku :)

Pióra marabuta są bardzo puszyste i wydaje mi się, że bardzo fajnie spowolniły by opad koguta. Opadałby "majestatycznie" i skusiłby pewnie niejedną ciekawską rybę. Spróbować nie zaszkodzi  ^_^

Januszu spróbuj w praktyce ,albo wyobraż sobie jak zachowa się kogut po zetknięciu z dnem. Wiem,że to są ułamki sekundy,ale nawet w takim czasie przynęta potrafi się "puszyć" i "stroszyć" co często decyduje o ataku ryby.Ryba też w ułamku sekundy podejmuje decyzję o ataku i atakuje,albo nie...

Na spowolnienie opadu na pewno sierści są dużo lepsze i trwalsze przede wszystkim.

Gdyby praca przynęty nie miała znaczenia równie dobrze mogli byśmy jigować samą główką z kotwiczką, lub hakiem.

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

Dzięki koledze @cyprys19 i jego konstruktywnej opinii oraz poradom co do kolorystyki, sfrunęło z imadła parę takich cudaków

Najważniejsze to się nie poddawać i stale iść do przodu  :P

post-54247-0-67626900-1489347351_thumb.jpgpost-54247-0-93061300-1489347396_thumb.jpg

post-54247-0-70901500-1489347441_thumb.jpgpost-54247-0-23648000-1489347313_thumb.jpg

To ostatnia seria z tego typu kryzą. W następnej spróbuję pokombinować coś z wiskozą, bo bardzo mnie zaciekawiła  B)

Edytowane przez fasolus Hand Made
  • Like 3

• 1 miesiąc temu...