fasolus Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Witam wszystkich na moim wątku autorskim ! Wszyscy się chwalą to pochwalę się i ja Jestem stosunkowo początkujący w temacie, bo koguty kręcę od niespełna dwóch lat, dlatego proszę o wyrozumiałość Na początek może coś odmiennego. Kilka ujęć "puchaczy": A tutaj "puchacz" na mokro: PS. W kręcenie serio idzie się wkręcić 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Fajnie to wygląda...Jeśli mogę coś doradzić ,na kryzy używaj marabuta ,lub jakiejś sierści( np. lis) -fajnie się to wtedy "puszy" w wodzie i daje dobre efekty.Jeżynka z pióra koguta jest moim zdaniem troszeczkę za sztywna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fasolus Opublikowano 7 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Fajnie to wygląda...Jeśli mogę coś doradzić ,na kryzy używaj marabuta ,lub jakiejś sierści( np. lis) -fajnie się to wtedy "puszy" w wodzie i daje dobre efekty.Jeżynka z pióra koguta jest moim zdaniem troszeczkę za sztywna. Dzięki. Każda uwaga jest cenna jak złoto. Niedługo zaopatrzę się w marabuta i spróbuję coś podziałać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Marabut na kryzę? Hmm.. Kogut wydaje mi się zbyt "szybkim" wabikiem na takie zastosowanie marabuta. Delikatne piórka pięknie falują przy najlżejszych zawirowaniach wody, ale do pełnej prezentacji potrzebują czasu. A tego podczas prowadzenia koguta zwykle za dużo nie ma Co innego ogon. Stosuje się znacznie więcej materiału, jest "bogatszy" i w czasie uderzenia o dno posiada wystarczającą inercję, by choć trochę "rozkwitnąć". Na zdjęciach jeżynka jest raczej z kury i jest to niezły kierunek poszukiwań. Oczywiście obok licznych syntetyków Witaj we własnym wątku 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fasolus Opublikowano 7 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Marabut na kryzę? Hmm.. Kogut wydaje mi się zbyt "szybkim" wabikiem na takie zastosowanie marabuta. Delikatne piórka pięknie falują przy najlżejszych zawirowaniach wody, ale do pełnej prezentacji potrzebują czasu. A tego podczas prowadzenia koguta zwykle za dużo nie ma Co innego ogon. Stosuje się znacznie więcej materiału, jest "bogatszy" i w czasie uderzenia o dno posiada wystarczającą inercję, by choć trochę "rozkwitnąć". Na zdjęciach jeżynka jest raczej z kury i jest to niezły kierunek poszukiwań. Oczywiście obok licznych syntetyków Witaj we własnym wątku Pióra marabuta są bardzo puszyste i wydaje mi się, że bardzo fajnie spowolniły by opad koguta. Opadałby "majestatycznie" i skusiłby pewnie niejedną ciekawską rybę. Spróbować nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Pióra marabuta w wodzie praktycznie nie stawiają oporu. Są zbyt wiotkie. Nic a nic nie spowolnią opadu koguta, no chyba że będzie to kogut z główką 1 gram i bogatym ogonkiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Januszu spróbuj w praktyce ,albo wyobraż sobie jak zachowa się kogut po zetknięciu z dnem. Wiem,że to są ułamki sekundy,ale nawet w takim czasie przynęta potrafi się "puszyć" i "stroszyć" co często decyduje o ataku ryby.Ryba też w ułamku sekundy podejmuje decyzję o ataku i atakuje,albo nie...Na spowolnienie opadu na pewno sierści są dużo lepsze i trwalsze przede wszystkim.Gdyby praca przynęty nie miała znaczenia równie dobrze mogli byśmy jigować samą główką z kotwiczką, lub hakiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fasolus Opublikowano 7 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 (edytowane) Jako, że fanem podlodowych połowów nie jestem i pogoda sprzyja kręceniu, zamieszczam kilka fotek pt. "klasyka w pełnej okazałości": Edytowane 7 Lutego 2017 przez fasolus Hand Made 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maqu77 Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Zamiast marabuta może być ogon lisa,a jeszcze lepszy pasek zonkera z królika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fasolus Opublikowano 12 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 (edytowane) Dzięki koledze @cyprys19 i jego konstruktywnej opinii oraz poradom co do kolorystyki, sfrunęło z imadła parę takich cudakówNajważniejsze to się nie poddawać i stale iść do przodu To ostatnia seria z tego typu kryzą. W następnej spróbuję pokombinować coś z wiskozą, bo bardzo mnie zaciekawiła Edytowane 12 Marca 2017 przez fasolus Hand Made 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fasolus Opublikowano 18 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Sandaczykom będzie ślinka lecieć, a w sumie mi też podpasował ten niebieski kolorek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Każdy kolejny z pod Twojej ręki wygląda coraz" apetyczniej"- tak trzymaj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fasolus Opublikowano 18 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Każdy kolejny z pod Twojej ręki wygląda coraz" apetyczniej"- tak trzymaj.To dzięki Twoim poradom [emoji1] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Mi sie te kryzy z pierwszych zdjec b.podobaja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi