Daron Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Witam kolegów ,czy może ktoś posiada spina na blanku Phenix SP762MH 8-17 lb 7-28 g, interesuje mnie faktyczna akcja kija ,realny ciężar wyrzutu , czy blank nadaje się pod gumy do opadu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Witam Mam 86 MH 17 lb a tego 762 miałem w rękach ciekawa propozycja pod gumę w opadzie ten o którego pytasz bardziej manewrowy i zwarty ze względu na mniejszą długość . Swojego używam 17-24 g plus guma 4 k ES z brzegu . Te blanki mają fajną pełniejszą akcję / ugięcie pod rybą z pracującym dołem pod odpowiednim ciężarem , wystarczająco czułe w opadzie ja polecam . Ewentualne alternatywy , z którymi warto się zaznajomić Matagi SS M/ MH , Matagi Super Seven 20 lbs , Kraag XF odchudzone 16 lb . ( tak do 14/15 ) pozdrawiam Maciej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daron Opublikowano 8 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Oglądałem ten kij na tym blanku sp762mh , w wędkarskim sklepie radzili że ten kij raczej nie pod sandacza ,zadzwoniłem do pracowni gdzie ten kij składali na tym blanku, to pod sandacza, w necie ma opis fast ,na innej stronie super fast, i bądź mądry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 nie słuchaj gościa ze sklepu bo widać że nie ma pojęcia o danym blanku/wędce wędka stworzona do łowienia sandaczy z opadu na gumy. w rodmasie wszystko ci powiedzą na temat tych blanków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 (edytowane) sorry nie ten kij opisałem ,proszę moderatora o skasowanie posta Edytowane 8 Lutego 2017 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daron Opublikowano 13 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 (edytowane) Spin na blanku Phenix SP762MH 8-17 lb kupiony na ,,sucho'' zachowuje się tak jak opisał kolega Maciej 77,na wiosnę sprawdzę go w boju na łódeczce Edytowane 13 Lutego 2017 przez Daron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 (edytowane) i myślę że się nie zawiedziesz wrzuć parę fotek jak wygląda kijek Edytowane 13 Lutego 2017 przez Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Witam a te 7"6" to nie będzie Tobie trochę przydługo na łódkę ....? ja ostatnio ( tamten sezon ) z tym wymiarem latałem z brzegu przy niżówce ....pełen komfort ( SS ML ) pzdr Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daron Opublikowano 15 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 i myślę że się nie zawiedziesz wrzuć parę fotek jak wygląda kijek Wygląda tak 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daron Opublikowano 15 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Witam a te 7"6" to nie będzie Tobie trochę przydługo na łódkę ....? ja ostatnio ( tamten sezon ) z tym wymiarem latałem z brzegu przy niżówce ....pełen komfort ( SS ML ) pzdr MaciejDługość kija na łódeczkę , kwestia upodobań,przyzwyczajenia ,229 cm dla mnie idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Ach te przyzwyczajenia znam to z autopsji kiedyś z brzegu 2,90 - 2,75 m teraz na wysokiej max 2,60 m na niskiej 2,30-2,40 m duży komfort w animacji przynęty nie męczy ręki .... ponton teraz 1,90-2,13 m i szczerze polecam popróbować .......... Miłego łowienia nowym nabytkiem to udana konstrukcja ... pozdrawiam Maciej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daron Opublikowano 17 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 (edytowane) Na łódkę nowy kijek już mam ale jeszcze przydałby się nowy ,mocniejszy do łowienia z brzegu , do podbijania gum ,ale do łowienia szczupaków .Gumy 12-16 cm na główce 10-15 g,plecionka .Czy blank phenix SP-862-H albo MHX ST1024F nadadzą się do tego celu ? Edytowane 17 Lutego 2017 przez Daron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Witaj Jeśli masa całkowita ca max 30/32 gramów to ten opisywany wcześniej 86 MH 17 lbs by moim zdaniem wystarczył . Jeśli powyżej tej gramatury całkowitej to wersje mocniejsze ........ alternatywa to ew Elitka 86 MH lub 86 H . Te mocniejsze to już naprawdę b. mocne kije np. na Labę do główek ca 30-35 g plus guma , czy aż tyle potrzebujesz ....? M1 86 MH / Elitka 86 MH mają wystarczająco mocy na nasze krajowe np rzeki .... pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daron Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Witaj Jeśli masa całkowita ca max 30/32 gramów to ten opisywany wcześniej 86 MH 17 lbs by moim zdaniem wystarczył . Jeśli powyżej tej gramatury całkowitej to wersje mocniejsze ........ alternatywa to ew Elitka 86 MH lub 86 H . Te mocniejsze to już naprawdę b. mocne kije np. na Labę do główek ca 30-35 g plus guma , czy aż tyle potrzebujesz ....? M1 86 MH / Elitka 86 MH mają wystarczająco mocy na nasze krajowe np rzeki .... pozdrawiam MaciejMyślę żę opcja SP-862-H , lepiej mi się sprawdzi , według opisu blanku ma obsługiwać do 40 g przynęty , same gumy od 12.5 -16 cm to od 20 -30 g+główka 10 -15g,ale jeszcze doradzę się na miejscu w pracowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi