Skocz do zawartości

Rybomania 2017 Poznań

chlodnica

Rekomendowane odpowiedzi

Wie ktos czy mozna gdzies na targach kupic fluorocarbon sunline siglon?

... nie polecam ;)  używałem i nie byłem zadowolony, bardzo przeciętny produkt to najlepsze co mogę powiedzieć o fluorocarbonie sunline siglon  :rolleyes: jak chcesz się przekonać na sobie to możesz kupić z Złotym Karasiu bez problemu ;)

• Like 1

Osobiscie polecam własnie wróciłem 450 w dwie strony ale sie opłaca pawilon 5 i 6 zapach nie jest tragiczny polecam sklep sumowy głogów .stoisko st croix rekodzielnicy też maja fjne wyrobki.na górze kiełbasa i piwo ludzi od holerki ale po południu sie przeżedziło jest co ogladac i w czym wybierać jak ktos sie zastanawia czy warto to moim zdaniem warto pojechac  każdy znajdzie coś dla siebie akwarium z rybkami cieszy oko dzieci a i wedkarze mogą popatrzeć jak pstrągi zażeraja sie sztucznymi przynętami prezentowanymi przez celebrytów ...

Dziękuję wszystkim, którzy odwiedzili nasze stoisko. Cieszymy się bardzo że nasze wędki tak dobrze przyjęły się na polskim rynku.

@ Dano cieszę się że Corto Esagionale się podobało (dziś każdy chciał ją mieć), fakt tej wklejce nikt nie podskoczy :P

@ Bob dzięki za wizytę, na szczęście mamy sporo wędek z pazurem ;)

@ Inter ja nie mam nic przeciwko takim zmianom a i w Osaka się ucieszą

W końcu też miałem okazję poznać najbardziej znanego w Japonii polskiego klienta Graphiteleader :ph34r: chyba jeszcze się zobaczymy w tym roku B)  

Super że nas odwiedzacie i mamy chociaż chwilkę żeby pogadać o wędkach Graphiteleader, których używacie albo o tych, które byście chcieli mieć. To dla nas bardzo dużo znaczy.

Jutro ostatni dzień, także zapraszam na nasze stoisko (45), postaram się z każdym porozmawiać choć nie mogę obiecać tylu godzin ile było wymienione w wątku :P

Pozdrawiamy

"VARIVASY" :D

• Like 6

Rafale, było miło, spotkać się jak zwykle. Pomacałem lekkie casty ... nieprawdopodobne kosy :)

A tak między nami to wiesz, że chyba najbardziej podobał mi się pewien woblerek, który był tylko (niestety) dekoracją gabloty ;)  :P  :D

Oczywiście, tradycyjnie spotkało się i pogadało ze starymi kumplami ale najbardziej cieszy możliwość przybicia piątki z nowymi, znanymi tylko z forum ... Tomek, Wiesiek  :)  :)  :) do następnego razu :D

Edytowane przez BOB1
  • Like 1

Za 35 zeta wjdziesz na teren targów. Bez limitu czasowego.

Pontony były: Kolibri, Bark itp.

Na mnie również zrobiły wrażenie tyczki Varivasa. Chociaż nigdy nie miałem ciągotek do drogich patyków, to w tym przypadku......

A zapomniałem.

Podziękowania dla Karola Krause (miło było poznać) za wprowadzenie w świat suma.

Witam serdecznie

Na wstępie chciał bym przeprosić wszystkich kolegów, którzy odwiedzili Nas a nie było czasu na zamienienie choć kilku zdań, niestety ale przy takim natłoku ludzi jest to nie realne

Koledze @ptycho dziekuje za to że chciał słuchać mojego marudzenia..... ;-)

Zapraszamy Was w niedzielę,stoisko 101

Pozdrawiamy

• Like 1

Gość EdekZfabrykiKredek

Targi powinny trwać tydzień, może wtedy można było by ogarnąć wystawców :)

Dzisiaj była masakra :/

Tydzień, no nie ma takiej możliwości, sąsiadom zajumali już kołowrotki i inny sprzęt.

Już nie mówie o najważniejszym czyli o zmęczeniu czlowieka.

Edytowane przez FlyFisherman

Niesamowite..jak można ukraść coś wogóle, przecież targi to jedno wielkie koleżenstwo wedkarskie, moim skromnym zdaniem w takim przypadku to powinno sie wyrywkowo sprawdzać paragony przy wyjsciu może by co niektórych brzydali to odstraszyło a tak to dzisiaj przyjdzie taki jeden z drugim albo nawet z trzecim i znowu coś zuchwale zajumają...po dokonaniu przez delikwenta kradzieży i udowodnienu mu jej wsadził bym go w pomalowana na żarówiasty kolor klatkę i wystawił na publiczny widok targów z napisem złodziej  może wstyd  byb go czegoś nauczył...

• Like 6

Targi generalnie ok. Gratuluję Tym, co to wszystko organizowali. Robili do dla nas :) .

Wędkarstwo to Hobby w naszym kraju bardzo popularne więc i ludzi należało się spodziewać bardzo dużo. Wystarczy troszkę cierpliwości i to co nas interesuje można zobaczyć.

Niestety zawiodłem się po raz kolejny na dwóch wystawcach:

Shimano: chciałem zobaczyć i porozmawiać z wystawcami nt. kołowrotków Biomaster, Twin Power oraz Shimano Aero Feeder. I co? Nico. Nie było ich na wystawie. A teorię to wyczytać można choćby tu na forum. Więcej można zobaczyć w dobrych sklepach wędkarskich. Druga sprawa to próby kradzieży szpuli i rączek w tzw. VIP Day... Wstyd, nawet w "elycie" znajdują się ludzie z lepkimi rączkami.

Daiwa: stoisko z kołowrotkami dające małą szansę z ich zapoznaniem. Kijki trochę przerzedzone (niepełna oferta a stoisko jedne z największych). Nie wiem o co chodzi...

Dla Tych, co nie mają dostępu do dobrze wyposażonych sklepów wędkarskich wizyta jak najbardziej powinna być udana.

Zapach kulek? E tam, zapach kawy po dłuższym czasie też może być drażniący.

Cieszmy się, że takie imprezy są, zawsze coś można ciekawego się dowiedzieć lub zobaczyć.

• Like 1

Odwiedziłem wczoraj targi ,ogólne wrażeni pozytywne oprócz tłoku(do godzin popołudniowych). Zapach kulek aż tak nie doskwierał .Sklepów dużo,ceny bez rewelacji ale tragedii też nie było. Uwagę przykuły nowe gumy marki Orka. Ciekawa praca i oryginalny wygląd . Niestety chciałem zakupić główki na dużych hakach 7/0,8/0 ale lekkich 5-7g i takowych nie znalazłem.

Takie prawo naszych (i nie tylko ) czasów? I mnie się to nie podoba ale z drugiej strony, gdyby naruszyli prawa licencyjne to bądź spokojny, słono by zapłacili. "Odkryłem " na targach inna firmę, która bezbłędnie wykonała kopyta Relaxa jak i np amerykańskie Lunker City. Nizłe wykonanie, guma o właściwych parametrach ... w połowie a nawet 1/3 ceny oryginału ;)  Kilka lat temu, napisałem krótki tekst  do pewnej powszechnie znanej gazety wędkarskiej z moimi fotkami, systemików do zbrojenia gum (oczywiście nie miałem żadnych patentów) i w katalogu tej pewnej firmy  i sklepach  pojawiły się dokładnie takie systematyki (takie prawo) :P

• Like 1

Niesamowite..jak można ukraść coś wogóle, przecież targi to jedno wielkie koleżenstwo wedkarskie, moim skromnym zdaniem w takim przypadku to powinno sie wyrywkowo sprawdzać paragony przy wyjsciu może by co niektórych brzydali to odstraszyło a tak to dzisiaj przyjdzie taki jeden z drugim albo nawet z trzecim i znowu coś zuchwale zajumają...po dokonaniu przez delikwenta kradzieży i udowodnienu mu jej wsadził bym go w pomalowana na żarówiasty kolor klatkę i wystawił na publiczny widok targów z napisem złodziej  może wstyd  byb go czegoś nauczył...

Kradzieże na Targach Poznańskich to norma, jeszcze w latach 90 ubiegłego wieku gdy pracowałem u importera zabawek, i wystawialiśmy się w Poznaniu, to "normą" było "wędkowanie" sznurkiem z haczykiem po stoiskach (a w zasadzie zapleczach stoisk) przez wszarzy ze schodów i galerii.

Co do kradzieży w gronie "kolegów wędkarzy" to niech Ci @Muskie opowie ile rzeczy ukradziono Mu ze sklepu podczas spotkań - prezentacji -promocji :unsure:

• Like 1

Odwiedziłem wczoraj targi ,ogólne wrażeni pozytywne oprócz tłoku(do godzin popołudniowych). Zapach kulek aż tak nie doskwierał .Sklepów dużo,ceny bez rewelacji ale tragedii też nie było. Uwagę przykuły nowe gumy marki Orka. Ciekawa praca i oryginalny wygląd . Niestety chciałem zakupić główki na dużych hakach 7/0,8/0 ale lekkich 5-7g i takowych nie znalazłem.

Wypróbuj a twoją uwagę przykuje skuteczność ;)

Byl orvis ze 3 sklepy muchowe i jeszcze coś,basen do porzucania muchówką..nawet nawet,sprawdziłem tlko szklaki ego ,białego #2 i zielonego streamerowy.Zakupy to tylko kilka gum i dwa tarnusy,ogólnie kupe towaru ale taniej idzie wszstko kupić w necie :) impreza super.

• Like 1

Impreza fajna dla każdego coś ciekawego, niekiedy trzeba było uzbroić się w cierpliwość wyczekać moment gdy było mniej osób by wędkę wygiąć machnąć a przy okazji kogoś nie uszkodzić. Zainteresowałem się  dwoma kijami Daiwa Tournament ags 260 28-84 i jakieś Shimano poprosiłem o możliwość przykręcenia kołowrotka by sprawdzić wyważenie wędki  Shimano usłyszałem że niema takiej możliwości, w Daiwie pan Radosław Witólski zadał pytanie tylko o wagę kołowrotka  i prośba moja została spełniona. Teraz już wiem jaki będzie mój następny zakup.    

• Like 1