MRTNZ Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Nadasz się jak najbardziej;-) wrzuć mi proszę nr kontaktowy, pełną godność i maila na priv, coś wykombinujemy. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 no to będę 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pluton Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Jak to śpiewał klasyk " lepiej jak jest więcej " . Witamy w drużynie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 To mam pretekst żeby jeszcze sprzętu dokupić. Wielkie relaksy były na targach szczecinskich w weekend. Warto? Mogę zamówić od tego gościa jakieś, mam kontakt bo będę od niego bral bonito boleniowe. Dragon milenium fatso jerk do 60g się nada? Przynęty moje jako tako obsługuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 To mam pretekst żeby jeszcze sprzętu dokupić. Wielkie relaksy były na targach szczecinskich w weekend. Warto? Mogę zamówić od tego gościa jakieś, mam kontakt bo będę od niego bral bonito boleniowe. Dragon milenium fatso jerk do 60g się nada? Przynęty moje jako tako obsługuje.Do tych 23 cm nie nada się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 (edytowane) trochę tu cicho. Panowie, a o co chodzi z samochodem i jak on jedzie? Uda nam się zapakować cały sprzęt? Dostałem info na maila, że mam wam oddać po 30 zł za miejsce w samochodzie. Co to za samochód, skąd i którędy jedzie? Tak jak napisałem, jadę spod Szczecina. Ktoś może z okolic krajowej szóstki? Widzę, że sama Warszawa i okolice. Dodatkowo: Jeśli chodzi o prom, to umieścimy pana w kabinie 4-osobowej, po prostu wykupimy tam 1 miejsce. Ale nie z resztą grupy, bo Oni już mają swoje kabiny opłacone i brak tam miejsc. W samochodzie będzie pan z nimi oczywiście. Z dostaniemy swój prywatny temat na pogadanki? Edytowane 6 Kwietnia 2017 przez karkoszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 (edytowane) Jest taki prywatny, tylko dla nas, wątek na samym dole strony głównej. Sprawdź, czy u Ciebie jest. Jak nie ma to napisz szybko do Marcina Z lub Meme, żebyś miał tam dostęp, bo tam wszystko omawiamy, organizujemy. Edytowane 6 Kwietnia 2017 przez Alaryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 O jaaa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogu Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Czołem, kto jeszcze nie wpłacił za prom do nas, to pilnie proszę o dopłatę - kwotę każdy ma na mailu.W tym tygodniu wrzucę Wam tutaj kilka porad od siebie jak, gdzie i na co łowić na Boren. Domek, gdzie mieszkacie ma najlepsze umiejscowienie na całym jeziorze i do świetnych miejsc macie od 5 do 20 minut łodzią od przystani :-). 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogu Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Jak łowić na Boren? O tej porze roku będziecie łowić dość płytko - od 1 do 4-5 metrów. Tu jest lokalizacja Waszej przystani mniej więcej: https://www.google.pl/maps/dir/58.5384328,15.2331104//@58.5391143,15.2330172,294m/data=!3m1!1e3 Znajduje się ona bardzo blisko najlepszych na Boren miejsc. Doskonała jest zatoka gdzie stoją łodzie - dosłownie 5 minut drogi od przystani zaczyna się rozległy, roślinny blat (moczarka, rdesty), który ma jakieś 500 na 800 metrów. Takie same blaty macie w następnej zatoce po lewej od przystani i w kolejnej (też po lewej stojąc na przystani twarzą do jeziora). Na wiosnę cała sztuka łowienia na Boren to obławiać w dryfie te blaty. Szczupaki są tam ZAWSZE. Mogą nie brać przez kilka godzin, ale one tam są. Przychodzi moment, że zaczynają brać i wtedy jest zazwyczaj "grubo". Siedzą zakopane w tym zielsku i jak zaczynają żerować to możecie mieć kilkanaście 90+ cm w kilka godzin + kilka metrówek. Miałem na Boren co najmniej kilka takich dni. Nie łówcie przy samych trzcinach. To nie szkiery i na Boren to rzadko się sprawdza. Blaty z roślinami rozpoczynają się zazwyczaj 100 - 150 m od trzcin i ciągną się dalej w jezioro. Łatwo je odszukać na echu, a jeszcze łatwiej patrząc po prostu do wody (jest czysta i widać rośliny). Blaty mają głębokość od 2 do 6 metrów i wszędzie są rośliny. Szczupaki mogą być na każdej głębokości, ale największe łowiłem chyba od 3 do 6 metrów. Bardzo dobre potrafią być skrajne odcinki blatów, gdzie kończą się rośliny i zaczyna czyste dno. Takich blatow z roślinami wiem, ze na Boren jest więcej, ale ja łowiłem głownie na tych trzech. Po prostu nie było po co pływać dalej. Ale Was zachęcam abyście przy dobrej pogodzie spenetrowali inne rejony jeziora bo na pewno grubo tam połowicie. Uważajcie na wiatr. Jak się zaczyna zrywać to na Boren fala o wysokości 1 m tworzy się w 10 minut. Szczupakom to nie przeszkadza, ale robi się wtedy niebezpiecznie. Ciekawym przyłowem podczas łowienia na blatach są okonie - nie ma ich w tym jeziorze dużo, bo szczupaki je wycięły. Zostały za to duże :-). Nie złowiłem mniejszego niż 35 cm, a większość miała ponad 40 cm. Nigdy się na nie tam celowo nie nastawiałem, ale podejrzewa że jak się ktoś przyłoży, to można połowić naprawdę grubych garbów. Przynęty jakie mi się najlepiej sprawdzały: wszelkie jerki (płoć, imitacja szczupaka oraz okonia). Raczej większe, takie 15 cm +. Muszą chodzić tak 0,5-2 m pod powierzchnią, między powierzchnią wody a zielskiem. Do tego wszelkie gumy (15 cm +) na główkach 5-15 g. Naturlane, seledyny, żółte, zielone fluo. Nigdy nie połowiłem na Boren na wahadłówki i obrotówki, ale mało ich używam. Obowiązkowo używajcie grubych plecionek bo zaczepy w roślinach są mocarne :-). Sugeruję 0,25 mm lub lepiej. KONIECZNIE usuńcie drugą kotwicę z jerków i przygnijcie zadziory - jak szczupaki tam biorą to atakują bardzo mocno i zażerają jerki naprawdę głęboko. Szkoda kaleczyć ryb. Na koniec uwaga organizacyjna - Wasz gospodarz to równy chłop, ale wymagający wobec turystów. Lubi jak wszystko jest w porządku w jego campie. Dlatego prośba aby uważać na łodzie/domek i posprzątać wszystko przy wyjeździe. A poniżej kilka fotek z moimi rybami z Boren właśnie z czerwca. Oby brały Wam przynajmniej tak samo dobrze :-). Dokumenty wyjazdowe wyślę Wam w maju. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 (edytowane) oszaleję do wyjazdu... z nadmiaru prztynęt między innymi. Edytowane 13 Kwietnia 2017 przez karkoszek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Takie problemy mamy wszyscy , nie tylko Ty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Za chwilę jedziemy! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Powodzenia Panowie. Szkoda że Pań nie ma . Podpisane:Ekipa z Kallso. My za tydzień. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 26 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 Pożyczę od córki perukę, coś będziemy animować;-) Nie dziękujemy, zaczynamy trzymać kciuki za Was! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 JedIemy !!! Skład pełny czyli Inżynier, Grzecho, MarcinZet i ja czyli meme !! 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Pożyczę od córki perukę, coś będziemy animować;-) Nie dziękujemy, zaczynamy trzymać kciuki za Was!Nie animujcie za dużo bo z domków nie będziecie wychodzić. . Połamania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Czekamy :-) juz mozna powiedzieć ze jedna noga na promie :-) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 ... i jeszcze w pionie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 ... i jeszcze w pionie Robert, ustawiali sie 10min... Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 I piękne widoki na dobranoc :-) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Czy w pionie czy w poziomie ... róbcie swoje! I obowiązkowa, stała relacja z każdego dnia.(mnie aż skręca )Niczego nie życzę aby nie zapeszyć (no może poza fajną , wędkarską pogodą) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 I piękne widoki na dobranoc :-)Na jakie dobranoc. Klub nocny od 22.00 zdaję się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Zwracam uwagę, że Michał zgubił już poziom horyzontu .... oczywiście niczego nie sugeruję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Zwracam uwagę, że Michał zgubił już poziom horyzontu .... oczywiście niczego nie sugeruję No to czekamy na relację i wieści znad Boren Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi