Skocz do zawartości

Spin pod jerki i gumy

Robert Crocker

Rekomendowane odpowiedzi

Dragon ma bardzo krótki Dolnik jak w kiju do casta  27,5 cm

Może Greys Prowla GS II Lure 6.3ft 10-30g co prawda gramatura niższa ale pod gumy idealny a i 7 .. obsłuży.

Marcin P. Są po 119 zł gdyby nie krótki dolni sam bym kupił, nie wiem czy sprzedawca się nie machnął.

Edytowane przez Mirek*

Krótkie kije z tej serii są stworzone pod gumy, spinning, vertical. Sam szukam ze dwóch kijów do 180 cm w zakresie powiedzmy 5_20 i 15_40g i wiem jak jest ciężko, zwłaszcza z silnikiem 30_35cm.

Może jeszcze DAM WĘDKA EFFZETT NOVA SPIN 1.92m 12-42g                

Edytowane przez Mirek*

Podczepie sie pod ten watek bo tez szukam takiego kija jak Ty. Z taka roznica ze chcialbym dokupic 2 fenwicka i wyboeralbym pomiedzy aetos a hmg. Ogolnie to do czego chcialbym przeznaczyc ten kij. W 1 kolejnosci gumy 4 i 5 cali z obciazeniem do 20 gram max,czasami wahadla 20gr. Jerkow uzywalbym sporadycznie ale jednak uzywalbym max do 45 g. Lowiska to Odra z brzegu i z lodzi, jezioro takze z lodzi, glebokosc do 8 m. Rodzi sie pytanie czy wg was istniej mozliwosc polaczyc gumy i jerki 1 wędka. Wiem ze takie kije maja troche inne zachowanie blanku ale zalezy mi na tym zeby uzywac 1 kija. Jak wspomnialem wyżej mam dylemat pomiedzy hmg a aetosem. Mam juz 1 kij z tej serii i macalem aetosa w sklepie ale chce zapytac osoby ktore uzywaja te kije. Wiem juz napewno ze jestem uparty na te kije i napewno ktorys kupie. Pomozecie?

• 3 miesiące temu...

Podepnę się pod temat. Szukam spina pod jerki i duuuże gumy ale przedział 80-150gr. Długość powiedzmy 180-200cm.

Może ktoś coś podobnego ma/miał ewentualnie chce się pozbyć...

Edytowane przez robbertzam