kamildarbanski Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Witam. Chciałbym podpytac kolegów jakich używacie miarek do mierzena waszych zdobyczy. Mam pewna wizje jakiej miarki bym potrzebowal ale nie wiem czy cos takiego jest ????????. Mianowicie matetial wykonania cos ala "cerata" tyle ze grubsze i sztywniejsze (dajace sie zwinac)z jednej strony z zagietym rantem na pozycji "0" aby pomiar byl zawsze powtarzalny i nie oszukany ???? macie pomysl gdzie to ogarnac?☺☺ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Centymetr krawiecki nada się znakomicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 8 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Nie no nie o tym mowie ☺ to najprostsze rozwiazanie ☺ szukam jak wyzej opisalem ☺ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 (edytowane) Ja do niedawna używałem super centymetr krawiecki SpringFilx jescze produkcji DDR używany przez moja Babcię do przeróbek krawieckich i za gnoja jej zwinłałem ma dobre 30 lat albo i więcej ,super sie spisywał niestety pod wpływem wieloletniej wilgoci spręzynka przerdzewiała i juz automacik nie działa Zostawiłem go sobie na pamiatke a namierzył sie w swoim zywocie dooość Na wiosne trza bedzie do Ciastoramy zapierniczac po cos nowego Edytowane 8 Lutego 2017 przez Greg #2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Na łódce mam naklejoną na burcie a jak z "buta" to w formie breloczka taka 1m .Do wyboru do koloru: https://www.google.pl/search?q=miara+zwijana&espv=2&biw=1366&bih=638&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiysJqz8oDSAhWoNpoKHU_6AusQ_AUIBigB#tbm=isch&q=miara+zwijana+1m+brelok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Witam Miara stolarska bardzo mało miejsca zajmuje i jest bardziej wytrzymała na ścieranie ....polecam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 8 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Chodzi mi o takie cos tylko nie sztywne a dajace sie zwinac ☺???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 wybierz się na SFP a dostaniesz fajną miarkę, "ceratowa o długości 100 cm, można zwinąć w rulon, jako zapasową można wziąć zwykłą budowlana zwijaną, ja używam dwumetrowych gdyby czasem się trafiło coś co ma ponad 100 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 8 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Ciekawe czy do tej SFP dalo by sie dorobic te zagiecie jak na foto wyzej?☺ moze na jakis nit czy cos☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domingo95 Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Miarka Daiwa . 150 cm Roll-Up. Kosztuje około 50 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 (edytowane) Jaxon, ale taka wąska zwijana, kosztuje max 5 zł Edytowane 8 Lutego 2017 przez WalterW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Zaraz będzie z 10 stron o miarkach :-)Nie sądziłem że nawet tak prosta i ogólno dostępna miarka może spędzać sen z powiek :-)A są miarki JDM? Bo te nasze to pewnie beeeee... 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 https://www.obi.pl/narzedzia-i-urzadzenia-pomiarowe/ellix-miara-zwijana-2-m/p/4190625 2 metry za 2 złote w OBI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 8 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Nie wiem czy kolega widzial czego dotyczy watek? Nikt nie pyta o miarke JDM tylko czy gdzies mozna kupic miarke tak jak w postach wyżej pisałem. Temat założyłem zeby zapytac czy ktos gdzieś cos takiego widział a nie czy centymetr krawiecki jest gorszy od metrowki JDM . Pozdrawiam ☺ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 A są miarki JDM? Bo te nasze to pewnie beeeee...są i JDM http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/24918/cPath/32_484/fishing-gear-accessories.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 8 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Nie no nie wierze w jakim kierunku to zmierza ☺☺ haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 (edytowane) JDM na 100% lepiej mierzy niż ta z Obi ha ha ha :-)Sory. Poprostu temat miarki wywołał u mnie śmiech :-) Edytowane 8 Lutego 2017 przez przemo_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 (edytowane) Nie wiem czy po JDM wypada z tą miarką "wychylać się" Ta chyba bardziej pod wymagania odpowiada. Edytowane 8 Lutego 2017 przez Maraky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Ma ktoś tą miarke Daiwy? Nie ząbkuje przy składaniu? Już nie będe pisał. Sory. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 8 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Nie wiem czy po JDM wypada z tą miarką "wychylać się" Fajna ta miarka ☺ musze chyba zrobic sobie miarke Hand Made bo czegos takiego jak bym sobie wyobrazal chyba nie istnieje ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Zrobisz sam to większą satysfakcje będziesz miał bo nikt nie będzie miał takiej jak Ty. Pomysł pewnie masz to do dzieła . Pochwal się jak zrobisz :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 8 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Musze ogarnac sobie SFP i ja przerobic ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezier Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Jak miarka JDM to pewnie i ryby większe będą Ważne żeby "maślanie" się rozwijała, nie ząbkowała i "krzyżowo" się zwijała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pif_Paf Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Tania nie jest ale to chyba o taką Ci chodziło. Szeroka, długa, solidny materiał z ogranicznikiem.Cud miód ;D http://www.wedkarskisprzet.pl/product_info.php?products_id=6120 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 8 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 O to to to właśnie ☺☺ dzieki wielkie ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi