Skocz do zawartości

plecionka

vitor

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem dzisiaj na rybach i w pewnym momencie zaczepiłem przynętę o podwodne rośliny,chciałem ją z nich wyrwać a tu nagle plećka pękła(do tej pory nic mi się takiego nie zdarzyło)na pewno była w tym miejscu przetarta i miało to r?łwnie?ź miejsce pare centymetr?łw dalej,wiecie mo?źe co było tego przyczyną,do tej pory gdy łowiłem tym zestawem kt?łrym łowiłem dzisiaj nic się nie działo.Plecia ma 40lb i jest to spiderwire stealth.

Dwa tygodnie temu zdarzyło mi się to samo z tą samą plecionką (Spiderwire Stealth 40 lb) :angry: Jedyna r?ł?źnica to, ?źe plecionka strzeliła po braniu du?źej ryby, podczas wysnuwania się na hamulcu z kołowrotka. Strzeliła bez widocznego powodu ok. 20-30 m od przyponu. Była całkiem nowa. JUŻ JEJ NIE MAM I NIE KUPIĘ JEJ NIGDY WIĘCEJ!

Dwa tygodnie temu zdarzyło mi się to samo z tą samą plecionką (Spiderwire Stealth 40 lb) :angry: Jedyna r?ł?źnica to, ?źe plecionka strzeliła po braniu du?źej ryby, podczas wysnuwania się na hamulcu z kołowrotka. Strzeliła bez widocznego powodu ok. 20-30 m od przyponu. Była całkiem nowa. JUŻ JEJ NIE MAM I NIE KUPIĘ JEJ NIGDY WIĘCEJ!

W zeszłym roku miałem podobną sytuację z Spiderem Red.Teraz u?źywam Momoi Red i jest bardzo pozytywna.

Koledzy,

Nasze hobby jest drogie, bardzo drogie. Niekt?łrzy Koledzy, kt?łrzy łowią 180+ dni w roku, wiedzą, ?źe plecionkę (tak, jak ?źyłke) trzeba często wymieniać. Po ka?źdym łowieniu odcinać. Bez względu na nazwę i opis, i przede wszystkim kraj pochodzenia. Nie m?łwię, ?źe po ka?źdym łowieniu, ale często trzeba obejrzeć co się dzieje. Odsztrzeliwałem cię?źkie jerkbaity na nowych linkach. Recepty nie ma. Przynajmniej ja nie mam.

Czasem się trafiają felerne partie.Miałej jedną partię power pro z USA.Nigdy nie miałem pewności po zacięciu ?źe ryba nie odpłynie z 20m plećką.Ju?ź przy nawijaniu dało się odczuć pod palcami , ?źe z nią jest coś nie tak ( jakieś dziwne jakby zgrubienia- na nich właśnie lubiała strzelać).