wujek Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Koza, ukleja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Wujek gnębisz mnie tymi babkami tez chciał bym takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Jeśli potrzebujesz babek to się cieszę bo ja potrzebuję woblerów na klenie i bolenie a babki mogę Ci złowić na zb. Włocławek, generalnie ile dusza zapragnie. Według mnie najciekawsze są babki łyse. No i polecam, zamiast 15szt., parkę bo te rybki łatwo mnożą się w akwarium, pilnują ikry jak pielęgnice. Ikra ma duże rozmiary, młode klują się również spore i dzięki temu łatwo je wykarmić. Kiedyś uczestniczyłem w pracach nad gatunkami inwazyjnymi i babki łowiły się łatwo w puste, czarne kawałki rurek gdzie składały ikrę. Rurka musi być z jednej strony zaślepiona i mieć długość 60cm w otwartym końcu otwór na sznurek a na jego końcu pływak. Jeśli ryby te są w miejscu gdzie na dnie leży taka pułapka to zwykle tylko kwestią czasu jest znaleźć je w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Wujek, jak załatwisz sobie ciemniejsze dno to i ryby kolorów dostaną i nie będę tak wyglądały jakbyś z mąki powyciągał .Mi się ponownie marzy akwarium ... kiedyś miałem, później się przeprowadziłem. U mnie mieszkały karasie, linki, kleń, rak, okoń i ... nie pamiętam. Ryby też dostaja kolorów jak się nie pilnuje roslin i w pewnym momencie pojawia się w akwarium dżungla. Niestety wtedy ryb to widać, chyba że sie w nocy, z zaskoczenia włączy światło... spieprzają wtedy w najciemniejsze zakątki akwarium . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Pewnie masz rację, ale i tak są fajne. Akwarium założyłem głównie w celach poznawczych, co wyrośnie z narybku, czy przeżyją bez urządzeń schładzających wodę, jakie mają tempo wzrostu, a ukleje pomagają mi w udoskonalaniu woblerów , ale pomyślę czy rzeczywiście nie przyciemnić dna. Co do tempa wzrostu to jestem zaskoczony jak szybko rosną ukleje, gdy je złowiłem miały może 2cm i były chude jak nieszczęście, typowa sieczka, teraz największe mają 7,5-8cm i są nieźle podpasione. Cieszę się że je mam bo to piękne i ciekawe rybki.pozdrawiamwujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Dzisiaj udało się mi dostać nowe ryby.Dwa liny, trzebaczki, płotki i... trawiankę. Nie przypuszczałem ze ta ostatnia jest tak ładną rybą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 chyba czebaczki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Pan opisał jako... trzepaczki , poszedłem na kompromis.Ale ta trawianka - wypas rybka, przypomina bassy w wersji mini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 JanekInteresujaca sprawa z tym akwarium.Pisz jak najwiecej ze swoich obsewacji. Jestesmy bardzo ciekawiTwoich obserwacji. Trzymaj sie pozdrawiam. Ps Kiedys znajomy przynioslo ze st Wisły malutkiego szczupaczka do takiego akwarium. Ze chłop był naprawde madry i spostrzegawczy, opowiadal mi niesamowite historie z swojego akwarium. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 witam:) Widzę duże zainteresowanie takimi akwariami. Zapraszam na http://fishbrother.pl znajdują się tu kamerki online, które pokazują życie w naszych akwariach na wydziale. W akwarium znajdziecie wszystko od brzan po liny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Kuba uważaj z trawianką, niezwykle żarłoczny gad. Widywałem przypadki atakowania i prób zjadania ryb większych. W akwarium na uczelni trzymaliśmy ich kilka, po paru mc jedna została bo najszybciej rosła i zjadła współtowarzyszy, aż pewnego dnia znaleźliśmy ją z karasiem w pysku i się zadławiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 U mnie w akwarium raczej to nie grozi. Najmniejsza ryba jest ze dwa razy większa od niej, kolejne około 3 i same by ją chętnie wtryniły. To raczej trawianka siedzi w krzakach i udaje że jej nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Kilka zdjęć z nowymi rybkami: https://picasaweb.google.com/107252854190460006288/AkwariumN owaObsada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Kuba, super to akwarium! Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę .. może jak inne zakupy domowe zostaną zrealizowane i znajdzie się miejsce na kawał szkła z wodą to i ja się pochwalę fajnymi fotkami ... ale to jeszcze sporo wody upłynie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 I ja mam swoje akwarium.Na razie tylko karpik koi, płotka i kilka karasi uratowanych od losu żywca. http://www.youtube.com/watch?v=0E0DEWRPntw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 A ja swojego będe się chyba pozbywał, z całą obsadą - nie mam jak się z tym przeprowadzić. Ktoś reflektuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepa73 Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 W Miliczu na Dolnym śląsku wystawili akwarium z naszymi rybami. Z ryb drapieżnych jest sum, szczupak, węgorz, kilkanaście okoni w tym kilka ładnych garbusów. Nie widziałem sandacza. Z białorybu oczywiście karpie, amur, karasie i stadko niezłych płoci. Acha, dwa jesiotry kilka linów, jazgarze i raki. Milicz znajduje się w połowie drogi na Odrę, tak że jak mamy kiepskie wyniki to możemy nacieszyć oko rybami z akwarium. Jestem ciekaw jak rozwiążą sprawę zimą. Ekspozycja jest wystawiona pod tzw. chmurką no i jeszcze kwestia wandali. Stoi już kilka tygodni, oby jak najdłużej. Kilka fotek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 nieźle to wygląda może zdążę jeszcze odwiedzić Milicz przed mrozami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 30 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Odgrzewamy. ;-)Jako, że kiedyś miałem ichtiofaune u siebie, tym razem zapragnąłem po raz kolejny wstawić kawałeczek wodnego świata do domu.Pytanie...Jako, że rybki będą rzecznei grzałki nie będzie zastanawiam sie jakie rośliny obsadzić. Czy te tropikalne dadzą rade w wodzie chłodniejszej? Może macie jakieś gatunki zimnolubne które dadzą rade???Wcześniej nie miałem tego problemu bo grzałka z termostatem była.Z góry dzięki za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 30 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Posadź sobie moczarkę i nurzańca, im wszędzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Ponieważ w przyszłości tez planuję coś takiego to przyłącze się do pytania o rośliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Posadź sobie moczarkę i nurzańca, im wszędzie dobrze Dokładnie . Lili wodnej , pystii nie wrzucaj bo jak zaczną sie rozkładać zrobi się niezły chlew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi