tpe Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Na Placie pojawił się nowy Biomaster, wygląda bardzo rasowo, a i cena niczego sobie. http://www.plat.co.jp/shop/catalog/default/language/en/cPath /21_39_41_1901/saltwater-fishing/reel/shimano-spinning-reels /11-biomaster.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 C3000HG wydaje się być ciekawą opcją na bolenie i nie tylko.No i ten SDH ładniutki, z tego co widzę doło?źyli jakieś ło?źyska. Ciekawe w jakiej cenie u @Mefa będą chodziły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek.mirecki Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Jak jest z trwałością poprzedniego modelu, patrząc po cenie to jest bardzo zachęcająca. Sam zastanawiam się nad zakupem nowego kręciołka pod bolenia i brałem pod uwagę Twin Powera 11' ale mo?źe zamiast niego zaszaleję i będą dwa Biomastery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Kołowrotki są produkowane w Malezji, ale dystrybuowane przez japońskie Shimano co pozwala mieć pewność, ?źe jest to bardzo dobrej jakości produkt wyposa?źony w świetną przekładnie X-Ship. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek.mirecki Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 A u @Mefcia jest napisane, ?źe są produkcji Japońskiej?? To w końcu jak z nimi jest?? Mam pewne obawy co do Malezji więc zwracam się do u?źytkownik?łw wersji 08' o napisanie kilku zdań na jego temat. Czy są jakieś wyczuwalne luzy, jak z trwałością?? Jeszcze jedno, gdzie mo?źna zobaczyć schemat kołowrotka 08' i wersji 11'?? Jak ma się wielkość 3000 do 4000 wielkościowo. Czy 3000 ma korpus od 2500 z większą szpulą czy jest troszeczkę powiększony?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 A u @Mefcia jest napisane, ?źe są produkcji Japońskiej?? To w końcu jak z nimi jest?? U Mefcia@ na stronie to nawet nie ma tego nowego modelu... C3000 ma korpus od modelu 2500 co łatwo zauwa?źyć po wadze kołowrotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek.mirecki Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 chodziło mi o model 08' na ten nowy trzeba będzie trochę poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Nie ma na co czekać, trzeba kupować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 25 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Rolen, kręciłeś ju?ź nim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Nowy biomaster wszedł dopiero na linie produkcyjne na koniec czerwca...gdzie jest produkowany nie pytałem, ale poprzedni był w Japonii, więc new będzie pewnie r?łwnie?ź...ewentualnie mniejsze rozmiary w malezji a większe w Japonii. Tak czy okwa biomistrze są BARDZO dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Do wielkości 3000 na 100% produkcja w Malezji, o model 4000 i większe nie pytałem P.S. P?łki co mam Twina, ale coś mnie ciągnie te?ź w kierunku tego Biomastera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Nie uwa?źacie, ?źe biomistrz 4000HG powinien mieć przeło?źenie 6:1 a nie 4,8:1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Tutaj jest pełna specyfikacja:http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/2597 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Czyli Plat zni?łsł jajko .Nawet nie potafią przepisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tench77 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 (edytowane) ..... Edytowane 22 Grudnia 2013 przez tench77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Co oznaczają te wszystkie literki przy wielkości kołowroka? S - shallow? Tyle mogłem się domyślić, ale nie mam pewności, ?źe mam rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Tak, S to plytka szpula... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 a np C przed numerem, a po nim HGS, SDH (temu to doło?źyli jedno ło?źysko z tego co widzę.. chyba, ?źe to liter?łwka), HG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 27 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 a np C przed numerem, a po nim HGS, SDH (temu to doło?źyli jedno ło?źysko z tego co widzę.. chyba, ?źe to liter?łwka), HG? C oznacza wielkość korpusu o numer mniejszą, np. C3000 ma korpus 2500, ale za to głębszą szpulę.SDH podw?łjną korbkę (?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 a np C przed numerem, a po nim HGS, SDH (temu to doło?źyli jedno ło?źysko z tego co widzę.. chyba, ?źe to liter?łwka), HG? C3000 to 2500 z glebsza szpula. Pewnie to podchodzi od capacity 3000, podczas gdy tak naprawde kolowrotek to 2500. HGS - High Gear Shallow. Wieksze przelozenie. Plytka szpulaSDH - Shallow Special Double Handle. Plytka szpula, podwojna korbka.HG - High Gear Doloze uprzedzajac kolejne pytania : XG - Extra gear. Jeszcze szybsze zwijanie niz HGPG- power gear. Wolniejsze zwijanie mocna przekladnia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Dziękuję bardzo za info.Choć XG i PG przy Biomasterze nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi