Skocz do zawartości
  • 0

Targi EFTTEX 2011 Amsterdam - relacja

admin

Pytanie

Cześć,

Tak całkiem na świe?źo, nie tyle dokładna relacja co rzeczy, kt?łre zrobiły na mnie największe wra?źenie, najbardziej się podobały, a tak?źe kilka spostrze?źeń z targ?łw EFTTEX 2011 w Amsterdamie, 17-19 czerwca. Od czego zacząć? Chyba od samego miasta, pełnego rowerzyst?łw, gdzie ze sporym trudem przedzieraliśmy się w stronę miasta. Kanały, łodzie, uśmiechnięci ludzie, mała odmiana po pastewności dnia codziennego...

Zapraszam do lektury kolejnego artykułu na naszej stronie. Tym razem relacja z targ?łw Efttex 2011. Zapraszam.

Pozdrawiam

Remek

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Kuba szybko ?źeś się uwinął z relacją.

Targi wędkarskie w Amsterdamie. To jest coś!

Powiedz mi Kuba, czy mo?źna było macać wędki? Jakieś prezentacje? Czy tylko do pooglądania przez szybkę?

Odpowiem za Kube

Wędki,przynęty i inne akcesoria mo?źna było macać do woli przynajmniej na większości stoisk.

Ja dodam tylko od siebie ?źe na ka?źdym stoisku wszyscy byli bardzo mili i z chęcią opowiadali o swoich produktach, mo?źe to przez to ?źe jeszcze nie byli zmęczeni a mo?źe mieli inne nastawienie.

• 0

Hej, dopiero wr?łciłem z nad Dunajca, z macania wędek między innymi.

Tak, mozna było w zasadzie wszędzie wejść, dotknąć, pomachać, pokręcić, pogadać. Wystawc?łw - mn?łstwo, zwiedzających - dość mało

Guideline'a nie widziałem niestety, nie wiem czy byli?

Z Polak?łw spotkałem naszego krakowskiego rodbuildera - obie?źyświata Krzysztofa Zielińskiego.

• 0

Kuba a gdzie Krzyśka nie mo?źna spoktać :D .Trochę załamuje opanowywanie produkcji wędkarskiej przez drapie?źną Azję :wacko: .

Jak to się będzie miało do jakości, nie chcę myśleć i trochę mnie to przera?źa :( .

Jozi,

Trzeba kupowac na zapas prawie nowki made in Japan i USA.

Co nam biednym z klapkami na oczach pozostaje ? ;)

• 0

Ucieszyla mnie tak szybka relacja z Targow . Czekalem na nia glownie ze wzgledu na Salmo . Wiem ze nie bylo tam fury woblerow ale ...stoisko bylo z wielka klasa i gustem przygotowane , po za tym chcialem zobaczyc moich starych Przyjaciol . Mnie Standerus zawiodles ...poniewaz pominales ich praktycznie w relacji :( :unsure:

• 0

...stoisko bylo z wielka klasa i gustem przygotowane , po za tym chcialem zobaczyc moich starych Przyjaciol . Mnie Standerus zawiodles ...poniewaz pominales ich praktycznie w relacji :( :unsure:

Tu bym dyskutował, kwestia gustu własnie - mnie nie powaliło, w por?łwnaniu do konkurencji było bardzo blado, plus ?źywej duszy, po za jednym bardzo sympatycznym pi?łrasem. Więc niestety nie było szansy na zdjęcie, hendszejk prezesa etc ;) C?ł?ź mogę pisać o sporego rozmiaru sterczących ze ściany dw?łch czy trzech podświetlonych atrapach wobler?łw? o banerze 3d z kilkoma wobkami? Nie robiło to zbytnio roboty, gł?łwnie całkowitym brakiem ludk?łw na miejscu.

Sam Salmo lubię, ich przynęty darze sporym uznaniem i mam ich bardzo du?źo, ale powiem szczerze - poczułem się jako widz na targach trochę zlany przez tą firmę...

• 0

Witam,

odzywam sie, bo choc oczywiscie o gustach sie nie dyskutuje to sa tez inne kwestie do ktorych musze sie odniesc.

Drogi Standerusie - bardzo mi przykro ze poczules sie zlany przez firme. Najlepszym sposobem (sprawdzonym od lat) na handshake jest umowic sie nieco wczesniej (chocby godzine). Bez watpienia oprocz wspomnianego uscisku otrzymalbys dluzsza rozmowe, komplet sampli do testowania a nawet szklaneczke dobrej irlandzkiej whiskey. Co do obecnosci ludzi na naszym stoisku to gdybys byl kiedys na targach wczesniej (dla nas to byl 16sty raz) to zobaczylbys podobny obrazek. Jesli firma podobna wielkoscia do naszej wysyla na targi wiecej niz 5 osob to ma przerost ambicji nad zdrowym rozsadkiem. Jesli na stoisku byla jedna osoba to znaczy, ze pozostale 4 byly zajete rozmowa z klientami. Po to pojechalismy na te targi. Mam nadzieje, ze przekaz plynacy z takiego faktu jest jasny.

Co do straszenia banerem 3D to jak wspomnialem masz prawo oeniac wg wlasnego gustu ale moze warto wspomniec ze takowego jeszcze nigdy tam nie bylo i dzialal calkiem niezle (wystarczylo zalozyc okulary - moze nie wiedziales?).

Po milosniku Salmo spodziewal bym sie raczej w relacji wspomnienia o XX rocznicy firmy i wynikajacym z tego nietypowym wystroju stoiska. Kosztowalo to sporo pracy paru ludzi i szczerze mowiac czujemy sie lekko zlani przez reportera Jerkbaita.

Pozdrawiam,

PP

• 0

Szanowny Pepe

Nie ma co brac do siebie - opisałem tak jak to wyglądało, z pozycji zwykłego odwiedzającego. Wiadomo, ze jako prasa czy jerkbait byłaby mo?źliwość um?łwienia, się, porozmawiania etc - ale z poziomu zwykłego odwiedzającego nie - nie było praktycznie nikogo. Stąd nie do końca rozumiem przy miłośniku, sporo łowię na Wasze przynęty i mam ich ze dwa wiadra pewnie, jak nie lepiej, większość fajnych ryb jakie złowiłem na spina to na nie.

Co do wystroju stoiska - mi nie przypadł do gustu, ale to tylko i wyłącznie moje zdanie, brakowało mi pokazania wielości produkt?łw, odmian, wersji przynęt, ale przede wszystkim ludzi kt?łrzy za produktami stoją i robią dobrą robotę. Brakowało zdjęć z rybami, klimatu. Rozumiem ?źe targi nie są raczej robione pod zwykłego wędkarza a pod kontrahent?łw, jednak to by znacznie o?źywiło.

Tyle uwag przechodnia, kt?łry kręcił się tam całą dni?łwkę.

Co do rocznicy Salmo - uwa?źam ze to wielka rzecz i przydałby się osobny tekst na ten temat, podobny do tego kt?łry kiedyś miałem przyjemność tłumaczyć, kt?łry z zainteresowaniem przeczytała nawet moja ?źona, alergicznie reagująca na wszystko związane z wędkarstwem. To wbrew pozorom spore osiągniecie i ju?ź niezła tradycja, sądzę ze mimo niezale?źności od producent?łw powinniśmy i tutaj, na jerkbait o takich sprawach pisać. Natomiast w relacji z targ?łw - myślę, ?źe to akurat nie ma znaczenia. Ale powtarzam, to tylko moje zdanie.

A co do made in china - cieszy, ?źe ostali się ludzie nie widzący w tym jedynie słusznej drogi