pitt Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 bede, bede, zawsze go nosze przy sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 witam po wakacjach bylem przywitac sie z jeziorem i przetestowac nowe zabawki, przedwczoraj padal deszcz, wiec po dwoch godzinach rzucania zwinelismy sie do domu z dwoma okoniami na koncie i trzema spietymi kleniami marcella natomiast wczoraj bylo lepiej, ryby braly slabo, no ale braly, mlody zlapal klenia ponad 40 cm a ja takiego 30-taka i okonia tez tej wielkosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Wreszcie jakieś normalne zdjęcia tych szwajcarskich kleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Pitt - przyłożyłbyś się trochę do tych zdjęć. Masz tam takie warunki, że kosiłbyś wszystkie okładki + katalogi. Poćwicz trochę, bo jak przyjadę, to będziesz musiał zrobić mi najpiękniejsze zdjęcie z 70+takiem... Gratulację. Widzę, że nabraliście wędkarskiego wigoru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarokowal Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Złapali bakcyla nad Odrą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 @matek, nie marudz, najpierw syna musze nauczyc porzadnie lowic a potem przyjdzie czas na porzadne zdjecia @jarek, tak zlapalismy cos na odra ... to ten uran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Pitt - ja... ja.... Resztę sam sobie dopowiedz... <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarokowal Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 @ Pitt ale odkąd odpaliłeś preparata uranowego tak w tym miejscu komary się skończyły Powiedz juniorowi, że na jego miejscu w niedzielę natrzaskałem okoni na troka, a byłem tylko godzinkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 juz zameldowalem, lakoniczna odpowiedz eksperta: 'no nic dziwnego, to w koncu moja miejscowka' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 no tak. Tylko czekać, aż młody zacznie znaczyćswoje miejscówki na Zugersee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 wczoraj stracilem zyciowke, klen mial ponad 70 cm i niestety nie dal sie przechytrzyc, podchodzil do woblera chyba ze czetry razy i za kazdym razem sie odwracal, w koncu zaatakowal bardzo energicznie prowadzonego executora no a ja nie wytrzymalem nerwowo i zaciolem w najmniej odpowiednim momencie czyli widzac jak ryba bierze sie do zagryzienia, niestety poczulem tylko lekkie pukniecie a nie mocne szarpniecie, klen 'wyplul' executora momentalnie i odwrocil sie ...a mogla byc zyciowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Piotruś głowa do góry. Nie ten to jeszcze większy masz w czym przebierać w końcu. Aby CI tylko serducho oraz nerwy wytrzymały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 amator!!! <_< Łap go chłopie, łap i zrób mu 100 fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 ...zrób mu 100 fotek... - dokładnie. U nas takich wielkich kleni już nie ma, a zdjęcie to będzie OGROMNA atrakcja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 ...zrób mu 100 fotek... - dokładnie. U nas takich wielkich kleni już nie ma, a zdjęcie to będzie OGROMNA atrakcja! @Rogonis, a nie prawda bo sa, w Paslece chociazby, tylko od zobaczenia takiego kolosa do zlapania jest niezwykle dluuuga droga. Poza tym w Brdzie tez plywaja niezle kleniska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeS Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 @Pitt Widzę, że zabrałeś się ostro za te klenie. Trzymam kciuki i życzę sukcesów. Coś czuję że za jakiś czas staniesz się szwajcarskim specjalistą w łapaniu kleni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 @luko - w to że są nikt nie wątpi. Są w Brdzie, są w Pasłęce, są i w Wiśle i Odrze. Tyle, że jak sam piszesz złowienie takiej ryby w Polsce wymaga baaaardzo dużej ilości czasu i tyleż samo szczęścia. Natomiast w Szwajcarii ta ryba jest normalnie do wypracowania. Oczywiście potrzeba szczęścia, ale ja w ciągu tygodnia widziałem przynajmniej 10 kleni, które oceniłem na około 70cm w tym jednego, którego oceniam na około 80cm. W Polsce widziałem takie klenie tylko dwa razy. Jednego na Drawie w parku - jakieś 6 lat temu i drugiego na Pasłęce - rok temu. Z taką częstotliwością spotkań szanse na jego złowienie są rzeczywiście dość małe. @pitt - tylko jak już zostaniesz tym miszczem, to nie zapomnij kto Cię natchnął do łowienia tych śmierdzących ryb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 @Luko, przypuszczam, że w Wiśle też są takie duże klenie i w innych rzekach podobnie. Tylko jest ich już tak mało, że w zasadzie można powiedzieć że ich nie ma, bo nikt ich nie łowi. Od kilku lat nie słyszałem, żeby ktokolwiek w Polsce złowił klenia ponad 70 cm, nawet na przynęty naturalne. Chyba, że o czymś nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 @tomek, staram sie @baloo, kto to byl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 @pitt - taki jeden maniak łowienia... <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 @Baloo, powinienes czesciej zagladac nad Pasleke, to bedziesz czesciej widywal duuuze klenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 no tak, ale on chce je lowic a nie ogladac chociaz z matkiem to nigdy nic nie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2006 @luko - oj chciałbym, chciałbym... Niestety to na drugim końcu kraju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 zebyscie nie mowili, ze nic z marcellem nie robie @mifek, dzieki za roache, to na tego od ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 Cieszę się, że mogłem pomoc... zapodział mi sie tu jeszcze jeden - ten w kolorze FT najstarszy z prostym sterem. Może jakos przy okazji dorzuce do czegoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi