Skocz do zawartości

Szwajcaria

Baloo

Rekomendowane odpowiedzi

@baloo, wczoraj dostalbys zawalu i nie chcialbys wracac do domu, pod drzewami, na chiemen, stalo 6 kleni, niestety nie moglem sie im dostac do lusek, bo rzuty pod nos ze skarpy byly praktycznie niemozliwe, kupa galezi zagradzala skutecznie dostep do ryb, a szkoda, bo najmniejszy mial okolo 60 cm reszta cos kolo 70 i dwia krazowniki ponad 75 cm

do statystyki, w niecale cztery godziny zlapalem dwa klenie i 13 pasiakow, w tym moja pierwsza w zyciu dublette, czyli dwa pasiaki rownoczesnie na dwie kotwice jednego woblera

Gościu ja tam był jakoś rzucił. :mellow: Nie wiem jak, może najpierw piłą ściąłbym ilka drzew. W najgorszym wypadku wszedłbym do wody i opłynął ich od jeziora, potem jakoś rzucił, zaciął i wpław do brzegu. hehehe :lol: B) :o :mellow:

Facet, trop je. Jak złowisz klenia 70cm to będzie coś. powinny także pokazac się tam od ulicy (tej remontowanej) - ale to dla Ciebie leniuchu pewnie za daleko.

Ech, wierzę... Sam widziałem kilka takich 70cm kleni w tym jeziorze. Może w przyszłym roku będzie mi dane im się przypomnieć.

no i bylismy we dwoch, w koncu zabralem juniora od x-boxa na swierze powietrze, zeby sobie chlopak wiecej odemnie polowil, poszlismy ochrzcic wobki, ktore dostalem od remka, dzieki stary!

bilans trzech godzin lowienia:

- siedem, bran kleni - w tym trzy spektakularne powierzchniowe walniecia

- piec zacietych i wyholowanych ryb

- cztery z nich w przedziale 60 - 63 cm

- dwa woblery zostaly na krzakach

http://www.hechtfieber.de/forum/userpix/8_pict0734_1.jpg

http://www.hechtfieber.de/forum/userpix/8_pict0737_1.jpg

http://www.hechtfieber.de/forum/userpix/8_pict07351_1.jpg

http://www.hechtfieber.de/forum/userpix/8_pict0740_1.jpg

@baloo ... ja-ja ... :mellow: :mellow: :mellow: :mellow: :mellow:

• 3 tygodnie później...

Pitt chetnie bym Ciebie odwiedzil zeby poganiac za kleniami. :mellow: W polsce zanim wyjecalem klenie byly ukochanym moim gatunkiem na zawodach. Nie byla to latwa ryba do zdobycia ale bardzo cwana i ceniona przezemnie. Jak poznasz zwyczaje kleni to nie jest on taki straszny jak go maluja. Zeby sie dobrac do tych najwiekszych musisz byc niezauwazony. Jesli on Ciebie zobaczy to juz po frytkach. :mellow: Dokladam zdjecie zrobione na poczatku sezonu przez @lukomat jak sie cowalem zeby mnie pstragi nie widzialy. A z kleniami trzeba mocniej. :mellow:

post-141-1348913298,7223_thumb.jpg

@Kogucie powiedz lepiej, że nieźle zaimprezowaliście i nie miałeś siły dalej łowić... :mellow: <_< :mellow: B) :lol:

@Pitt - czy kropek to Zuggersee?!? MOje słowa uznania dla Marcela. Nie ma to jak dobry uczeń. Nastepnym razem wcisnę mu do ręki jeszcze trochę teorii i będziesz miał problemy aby go dogonić... :lol: :mellow:

Pozdrawiam i gratuluję.

@matek, zgadza sie, rybka jest z zugersee, zlapal ja przy ujsciu lorze do jeziora

a mi wczoraj dwa szczubelki przez 15 minut na nerwach graly, wychodzily do gumy, skubaly za ogon albo brzuch, oczywiscie ze w tych miejscach gdzie hakow nie bylo ... ale zdecydowanie ugryzc nie chcialy skubane

we wtorek sie troche za nimi pouganiam, bo sobie wolne wzialem, wpadniesz? :mellow:

OK. Maniakiem możesz mnie nazywać, ale 1000 kilosów w jedną stronę na jeden dzień łowienia... hmmm?!? :unsure: Chyba jeszcze odrobinę zdrowego rozsądku posiadam. Odrobinę!!! <_<

Szykuję się na maj. Czy widziałeś też klenie w maju?!? Poza tym kusi mnie ten zbiornik z sandaczami. Może jest jakiś także z pstrągami, który w maju już odmarźnie i jest w promieniu 100km (dla leniuchów). B)

YO!