Skocz do zawartości

Gdzie na ryby na Mazury?

Tarłoś

Rekomendowane odpowiedzi

Polecam jeziorko Krzywe Oleckie,fajne jeziorko,w grę wchodzi tylko ponton lub łódka.Zezwolenie kupisz w sklepie wędkarskim lub, w rybakówce.Więcej info na prv.Łódkę też się ogarnie )))))Dla zainteresowanych dojazd tylko od wioski Krzywe.

Edytowane przez Marioo

• 3 tygodnie później...

Jezioro Isąg - sporo okonia, ale baza wypadowa umiarkowana.

Niestety brak zezwoleń jednodniowych.

.....................................................

Tyle co na szybko mnie przychodzi do głowy.

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

Witam,

Planuję się wybrać nad to jezioro w maju, łódkę będę miał do dyspozycji, ale pojawiło się kilka pytań, na które nie mogę znaleźć odpowiedzi.

Wiem już że jezioro jest pod opieką konserwatora przyrody i tu pierwsze pytanie jak zdobyć pieczątkę konserwatora na zezwoleniu, gdzie i kiedy go szukać (Gospodarstwo Rybackie Ostróda na maila nie odpowiada).

Dodatkowo wyczytałem, że obowiązuje tam specjalny regulamin, też niestety znaleźć go nigdzie nie mogę. Zna ktoś szczegóły, bo wolałbym się nie dowiedzieć nad wodą, że łowić można dopiero w czerwcu :-)

A jeśli ktoś z Was łowił w ubiegłym roku i może się podzielić, czy jest szansa na kontakt z drapieżnikiem, czy nastawić się bardziej na przewietrzenie sprzętu, to byłbym wdzięczny.

Z góry dziękuję za pomoc.

Polecam Kisajno. Jedno z lepszych łowisk szczupakowych koło Giżycka. Trol zakazany ( miejscowi dają równo nie zwracają uwagi na zakaz ). W zimie podobnie, z lodu pada kilka metrówek oczywiście na żywca. Pokłony w stronę miejscowej straży rybackiej. Do d..y takie pilnowanie wody. 

Wbijając się w wątek z końcem czerwca wybieram się do Ełku konkretnie stacjonował będę przy jeziorze Szarek i ełckim orientuje się ktoś z kolegów czy idzie tam coś złowić na spining?

Da się, Szarek płytkie Ełckie b.głębokie. Szarek - szczupak trochę okonia. Ełckie okoń, szczupak i sandacz. Ja bym jednak będąc tu polatał na inne jeziora - b.dużo ich w okolicy...

Kolego @Marioo a co na tym Krzywym jest ciekawego z rybostanu? ja byłem tam raz w roku 95 na biwaku , to przeważnie łowiliśmy okonki na spławik :)  Tej zimy wędkowałem przeważnie na Łaśmiadach  - mam zamiar tam pojechać też latem na spławik z kajaka , mógłbym też wpaść na Krzywe , jak tam najlepiej dojechać z Ełku? na biwak to byliśmy tam pks do Świętajna chyba a potem z buta :) Pozdrawiam.

• 10 miesięcy temu...

Los tak chciał że w kwietniu będę prawie miesiąc w Olecku. Biorę ze sobą lekki spin z zamiarem szukania okoni. Ja wiem że opinia o mazurskich jeziorach jest nieciekawa, ale może ktoś bliżej mieszkający by kilka porad udzielił gdzie maszerować żeby w kompletną studnię nie rzucać.Tylko łowienie z brzegu. Google maps pokazuję trzy jeziora w zasięgu spaceru. Każda porada na wagę złota. Dzięki.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...

A może ktoś polecić jakąś konkretną miejscówkę na Mazurach. Może być jezioro PZW okręgu mazowieckiego . Rybostan nie jest dla mnie najważniejszy :D  Może być agroturystyka lub na dziko... Ważne żeby było cicho, spokojnie i nad samą wodą , bo swój ponton będę tachał  :D  Może któryś z kolegów ma swoją przyczepę lub domek i jest w stanie ugościć  2 osoby ( ja plus małżowina) oczywiście za odpowiednią opłatę. Info może być na pw.

Sasek Wielki. Mazowieckie PZW Kobylocha 13a . Domek z własnym postem. Jak byłem to i łódka była w cenie i rowerek. Spokojna "dziura" tylko do sklepu daleko. Obok jest teren wiejski fajnie zagospodarowany, dzieci mają się gdzie pobawić. Sprawdź na gogle maps

Edytowane przez RedJin

Sasek Wielki. Mazowieckie PZW Kobylocha 13a . Domek z własnym postem. Jak byłem to i łódka była w cenie i rowerek. Spokojna "dziura" tylko do sklepu daleko. Obok jest teren wiejski fajnie zagospodarowany, dzieci mają się gdzie pobawić. Sprawdź na gogle maps

Dzięki ! Już widzę, że większość wakacyjnych terminów zarezerwowana, ale może jeszcze coś się znajdzie.  W każdym razie o coś podobnego mi chodzi.  I komfort może być znacznie mniejszy.

• 2 tygodnie później...

Witam chcę zaplanować jakiś wypad 2-3 dniowy na Szczupaki w pierwszym tygodniu Maja. Macie jakieś jeziorka gdzie napewno jest szansa jeszcze poszukać i połowić ładnych exosów dajmy na to 65+..... Mam kilka typów Np. J.Mokre J.Szóstak J.Wiartel....Szukam czegoś między Ełkiem-Piszem a Olsztynem,może macie jakieś zbiorniki na mysli w których jest jeszcze coś oprocz wody  ;) Dziekuje za ew. podpowiedzi , oczywiście PW także mile widziane.Pozdrawiam gorąco Szydłoś.