Skocz do zawartości

Szukam 9'6" #7 slow-mod

Krzysiek Dmyszewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Mam coś takiego http://www.ebay.co.uk/itm/Wychwood-Trueflex-A4054-96-6-7-3-sections-NEW/270779405865  ale 9" i 3 składy. Wędka używana , co widać  na korku , ale przynajmniej " Niemiec nie płakał jak sprzedawał " . Jeśli byłbyś zainteresowany to priv. Cena  - szukam kołowrotka 4 lub 5 bez loga znanej firmy i sznura .

Papier wodny, zeszlifujesz i będzie jak witka z trzciny ;). Mógłbyś podać orientacyjną kwotę na zakup. Każdy coś tam za szafą ma, patrzy w ogłoszenia i jak będzie znana kwota to Ci łamaczy portfela i związków małżeńskich nie będzie proponować.

Gdybyś miał gdzie pomachać na żywca to zerknij na to http://caddis.pl/pl/p/Snowbee-Diamond-2-9%2C6ft-7/755

Edytowane przez Hansolo
  • Like 1

Szukaj starych kijow IM6. Balzer Edition IM6 (niedawno chciałem sprzedać), Carlsson, Cormoran Carbo Star, Silstar, Abu, Daiwa, Shimano Twin Power (tego miałem).

http://touch.adverts.ie/fishing/shimano-twin-power-fly-rod-9968/4063291

http://m.ebay.ie/itm/ABU-GARCIA-9ft6in-PREMIUM-FLYROD-6-7-LINE-/182420366521?nav=SEARCH

Niestety to dwusklady wiec dwa spigoty do zrobienia przed tobą.

Ewent. alternatywą są stare szklaki, jak już gdzieś wspominałem. :)

_________

Edytowane przez trout master

Niestety na stronie jak wiesz brak opisu, w języku innym niż polski nie czytam. Tak więc pytaj konkretnie , może jako nowy temat. Osobiście posiadam #5 10" ale Prestige i  szybki to on mi się nie wydaje.

Edytowane przez Hansolo
  • Like 1

No widzicie Panowie, nie jest tak łatwo... pomimo pozornego ogromnego wyboru, nikt z Was nie dał mi linku do pewniaka, który spełnia te w sumie banalne wymagania.

Bo czymże jest jakieś miękkie 285 cm wędzisko klasy #7 ? Jakiś niewykonalny ósmy cud świata ?

Wiesz co Tower? Nie będę się gryzł w język i udawał kogoś, kim nie jestem, tylko po to, żeby uniknąć oskarżenia o jakąś hipsterkę. Jeśli nie masz nic do powiedzenia w temacie, to po prostu niech temat sobie umrze, a mi jak coś wpadnie w ręce w jakimś innym sklepie to sobie to kupię lub nie, zależnie od tego czy to MI będzie pasować.

Mariusz powie... egocentryzm. No i co z tego? A może mam łowić po to, żeby dobrze zrobić sprzedawcy? Albo żeby się legitymować z konsumpcji przed światem? Wolne żarty... Albo żeby Sławek uznał, że nie mam ograniczeń? WTF ?? Rozumiem, że jak Sławek rzuca muchówką z lewego brzegu Regi, to mucha spada pod prawy brzeg Parsęty... OK.

Ja jestem zwykły człowiek. Chyba w 1998 roku kupiłem Silstara który miał taką akcję i taką długość, tylko był 2 częściowy i był w klasie 5/6. To była świetna wędka, niestety górna część została w nurcie Gowienicy gdy odczepiałem muchę przelotką szczytową.

Mam ograniczenia, ale bynajmniej nie takie, żeby sobie nie kupić najdroższego Sage jeśli będzie dla mnie wart swojej ceny. Tylko JA muszę wiedzieć PO CO, a nie Ty czy ktokolwiek inny. Jak mnie wędka nie zachwyci, to choćby nie wiem jak była droga, nie mam motywacji nawet otrzymania jej w prezencie, bo po co mi śmieci w domu? Ty za mnie łowić nie będziesz, więc nie będziesz mi projektował łowienia. Ja wolę swoją Cantarę niż Sage Xi3, bo znam obie wędki "na mokro" i tyle. Sage Xi3 to nie jest dla mnie wędka muchowa tylko pała do tresowania słoni. Ale każdy ma jakiś tam gust i są tacy co ją lubią - nie bronię nikomu.

W pierwszym poście są moje wymagania. Jak ktoś coś wie, może pomóc. Ale obowiązku pomagania nie ma. Dobrze, żeby chociaż nie przeszkadzać.

• Like 1

(...)

Ja jestem zwykły człowiek. Chyba w 1998 roku kupiłem Silstara który miał taką akcję i taką długość, tylko był 2 częściowy i był w klasie 5/6. To była świetna wędka, niestety górna część została w nurcie Gowienicy gdy odczepiałem muchę przelotką szczytową.

(...)

Zwykły człowiek, jak nie znajduje dla siebie wędki na rynku gotowych produktów, korzysta z usług rodbuilder-a lub sam se skleca patyk... Kij jaki potrzebujesz to tchnienie przeszłości. Albo szukaj na rynku wtórnym dokładnie tego co miałeś lub "obniż" wymagania... Zresztą nieważne...

Takiego miałeś?

silstar1j_awxsxnw.jpg

DSCN5731a_awxsxnq.jpg