Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Panowie,Miałem dziś w ręku 10 wędek i każda wydawała mi się zbyt sztywna. Szukam wędki:- długość 9'6"- #7 AFTMA (realne)- 4 części- akcja slow-mod- ugięcie pomiędzy B/C lub C- rękojeść full wells- za mocowaniem kołowrotka krótki dopalacz PozdrawiamKD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Znajomy kiedyś kombinował z szklanymi spinnigowymi blankami Batsona, Tylko muszę to odgrzebać z czeluści internetu... Ale generalnie przy takich wymaganiach to kupno odpowiedniego blanku i złożenie patyka samemu będzie wg. mnie najprostsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Greysy GRy są fajne, ale ciut za sztywne. Ktoś coś wie o muchowkach Dawiy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Mam coś takiego http://www.ebay.co.uk/itm/Wychwood-Trueflex-A4054-96-6-7-3-sections-NEW/270779405865 ale 9" i 3 składy. Wędka używana , co widać na korku , ale przynajmniej " Niemiec nie płakał jak sprzedawał " . Jeśli byłbyś zainteresowany to priv. Cena - szukam kołowrotka 4 lub 5 bez loga znanej firmy i sznura . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Krzysiek, do Twojego opisu pasowałby Ross FS, ale to raczej mod-fast. Do wolnej akcji to raczej coś ze starego szkła musiałbyś szukać na ebay. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Krzysiek, a miałeś okazje macać Batson RX6? Nie wiem jak w wyższych klasach, ale moja #4 ma taką spolegliwą akcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Jak widzę, kolejny blagierski stand up znów będzie znów kontestował rzeczywistość poprzez własne ograniczenia.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Jak widzę, kolejny blagierski stand up znów będzie znów kontestował rzeczywistość poprzez własne ograniczenia.. Ojtam, ojtam, dajmy szanse... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Masz tu Krzychu grubą Bertę https://www.olx.pl/oferta/wedka-muchowa-greys-nowa-CID767-IDkgZj0.html#c7234459c9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 A jaka jest rzeczywistość? Med-fast? Acha, super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Miałem dziś GR50 w ręku. Za szybka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 (edytowane) Papier wodny, zeszlifujesz i będzie jak witka z trzciny . Mógłbyś podać orientacyjną kwotę na zakup. Każdy coś tam za szafą ma, patrzy w ogłoszenia i jak będzie znana kwota to Ci łamaczy portfela i związków małżeńskich nie będzie proponować. Gdybyś miał gdzie pomachać na żywca to zerknij na to http://caddis.pl/pl/p/Snowbee-Diamond-2-9%2C6ft-7/755 Edytowane 11 Lutego 2017 przez Hansolo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Nie podam ceny, to moja tajemnica i nie chcę się wygadać. Podałem właściwości fizyczne i jak coś takiego istnieje, to pomyślę. Tylko nówka. Dziś oglądałem sporo wędek i bez kitu, najlepszą akcję miała Arcadia i Ego Wiśnia, ale to lipieniówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Witam.Miałeś w ręku zielonego szklaka Ego ?Nieco krótszy niż Twoje wymagania, ale akcja i ugięcie będzie w Twoim typie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 (...)Miałeś w ręku zielonego szklaka Ego ?(...) dobre... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 (...)Tylko nówka. (...)Czemu nie chcesz se poskładać czegoś konkretnie pod siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 (edytowane) Szukaj starych kijow IM6. Balzer Edition IM6 (niedawno chciałem sprzedać), Carlsson, Cormoran Carbo Star, Silstar, Abu, Daiwa, Shimano Twin Power (tego miałem). http://touch.adverts.ie/fishing/shimano-twin-power-fly-rod-9968/4063291 http://m.ebay.ie/itm/ABU-GARCIA-9ft6in-PREMIUM-FLYROD-6-7-LINE-/182420366521?nav=SEARCH Niestety to dwusklady wiec dwa spigoty do zrobienia przed tobą.Ewent. alternatywą są stare szklaki, jak już gdzieś wspominałem. _________ Edytowane 11 Lutego 2017 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Z dwuskładów jest Ron Thompson Nano, do łowienia koło domu mam już kija. Chcę takiego na delegację 4 cz. Ten Snowbee jakie ma ugięcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 (edytowane) Niestety na stronie jak wiesz brak opisu, w języku innym niż polski nie czytam. Tak więc pytaj konkretnie , może jako nowy temat. Osobiście posiadam #5 10" ale Prestige i szybki to on mi się nie wydaje. Edytowane 11 Lutego 2017 przez Hansolo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 No widzicie Panowie, nie jest tak łatwo... pomimo pozornego ogromnego wyboru, nikt z Was nie dał mi linku do pewniaka, który spełnia te w sumie banalne wymagania. Bo czymże jest jakieś miękkie 285 cm wędzisko klasy #7 ? Jakiś niewykonalny ósmy cud świata ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 (...) Bo czymże jest jakieś miękkie 285 cm wędzisko klasy #7 ? Jakiś niewykonalny ósmy cud świata ?raczej fanaberia flajfiszingowego hipstera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Wiesz co Tower? Nie będę się gryzł w język i udawał kogoś, kim nie jestem, tylko po to, żeby uniknąć oskarżenia o jakąś hipsterkę. Jeśli nie masz nic do powiedzenia w temacie, to po prostu niech temat sobie umrze, a mi jak coś wpadnie w ręce w jakimś innym sklepie to sobie to kupię lub nie, zależnie od tego czy to MI będzie pasować. Mariusz powie... egocentryzm. No i co z tego? A może mam łowić po to, żeby dobrze zrobić sprzedawcy? Albo żeby się legitymować z konsumpcji przed światem? Wolne żarty... Albo żeby Sławek uznał, że nie mam ograniczeń? WTF ?? Rozumiem, że jak Sławek rzuca muchówką z lewego brzegu Regi, to mucha spada pod prawy brzeg Parsęty... OK. Ja jestem zwykły człowiek. Chyba w 1998 roku kupiłem Silstara który miał taką akcję i taką długość, tylko był 2 częściowy i był w klasie 5/6. To była świetna wędka, niestety górna część została w nurcie Gowienicy gdy odczepiałem muchę przelotką szczytową. Mam ograniczenia, ale bynajmniej nie takie, żeby sobie nie kupić najdroższego Sage jeśli będzie dla mnie wart swojej ceny. Tylko JA muszę wiedzieć PO CO, a nie Ty czy ktokolwiek inny. Jak mnie wędka nie zachwyci, to choćby nie wiem jak była droga, nie mam motywacji nawet otrzymania jej w prezencie, bo po co mi śmieci w domu? Ty za mnie łowić nie będziesz, więc nie będziesz mi projektował łowienia. Ja wolę swoją Cantarę niż Sage Xi3, bo znam obie wędki "na mokro" i tyle. Sage Xi3 to nie jest dla mnie wędka muchowa tylko pała do tresowania słoni. Ale każdy ma jakiś tam gust i są tacy co ją lubią - nie bronię nikomu. W pierwszym poście są moje wymagania. Jak ktoś coś wie, może pomóc. Ale obowiązku pomagania nie ma. Dobrze, żeby chociaż nie przeszkadzać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 (...) Ja jestem zwykły człowiek. Chyba w 1998 roku kupiłem Silstara który miał taką akcję i taką długość, tylko był 2 częściowy i był w klasie 5/6. To była świetna wędka, niestety górna część została w nurcie Gowienicy gdy odczepiałem muchę przelotką szczytową. (...) Zwykły człowiek, jak nie znajduje dla siebie wędki na rynku gotowych produktów, korzysta z usług rodbuilder-a lub sam se skleca patyk... Kij jaki potrzebujesz to tchnienie przeszłości. Albo szukaj na rynku wtórnym dokładnie tego co miałeś lub "obniż" wymagania... Zresztą nieważne... Takiego miałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Ja miałem Silstara 285 cm, a więc nie ten. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Anglersroost...http://theanglersroost.com/products/fiberglass-blanks/Niestety tylko 9 stóp, ale klasa pasuje, 4 części i typowa szklana akcja. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi