Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 12 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 (edytowane) Anglersroost...http://theanglersroost.com/products/fiberglass-blanks/Niestety tylko 9 stóp, ale klasa pasuje, 4 części i typowa szklana akcja. No Marian, rozbiłeś bank!! "Cantara" travel, dobra rękojeść, długość prawie idealna (mogę w sumie olać te 6 cali - w graficie bym nie popuścił, dla szkiełka mogę) i AFTMA. Wielkie dzięki Edytowane 12 Lutego 2017 przez Krzysiek Dmyszewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 (edytowane) Panowie,Miałem dziś w ręku 10 wędek i każda wydawała mi się zbyt sztywna. Szukam wędki:- długość 9'6"- #7 AFTMA (realne)- 4 części- akcja slow-mod- ugięcie pomiędzy B/C lub C- rękojeść full wells- za mocowaniem kołowrotka krótki dopalacz PozdrawiamKDOczywiście chcąc pomóc zapytam: -jakie wędziska oglądałeś, może podaj krótkie opisy-choć nazwy i symbole tych oglądanych dziesięciu wędzisk. Będzie nam łatwiej pomijając w sugestich 10 wymienionych przez Ciebie modeli.-zakres cenowy, choć wiem, czytałem, to Twoja tajemnica , także ułatwi poradyParametry wędziska - długość i wt sugerują połów dużych ryb, noszenie cięższych przynęt i dalsze rzuty.Takie wędziska są najczęściej szybsze i zaliczają się do tzw."nowoczesnych" choć są tu oczywiście wyjątki.Dodatkowym utrudnieniem jest fakt iż wędzisko ma być czteroczęściowe i nowe, co bardzo zawęża możliwość wyboru.A może skorzystasz z porady, by z blanku-np. Epic lub innego zbudować swój wymarzony kij?Niestety nigdy nie miałem w garści wędziska o opisanych( kryterium 4 części w szczególności) przez Ciebie parametrach, tak więc pozwalam sobie wyłącznie na powyższe uwagi.powodzenia w poszukiwaniach - Paweł Ooo-widzę, że już Tobie dobrze doradzono - czekamy na uwagi po udanych połowach- Edytowane 12 Lutego 2017 przez Paweł Bugajski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 12 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Drogi Pawle,Nie pamiętam dokładnie symboli, ale były to kije na stoisku w sklepie Krokodyl we Wrocławiu, na pewno Greys GR10 #8, Greys GR30 #6 chyba może #7 - nie zwróciłem uwagi, bo mi nie leżał, GR50 tym bardziej mi nie leżał, dwie lub trzy Scierry, nie pamiętam modelu, nic szczególnego jakieś drukowane literki TXC, nie wiem - nie leży mi w ręce to robię reset w mózgu. Dragon Viper nawet fajny ale #6 i half wells. Jakiś węglowy EGO którego skasowałem z głowy, z EGO podobał mi się tylko wiśniowy szklak ale to lipieniowy #4, jeszcze jakieś sztywne Wiżyny, w tym Big Daddy #8 pałowaty na syberyjskie szczupaki. Z tych wszystkich wędek zapamiętałem tylko Greysa GR10 jako wędka w miarę akceptowalna, ale nieco za mocna, a nie wiem jak teoretycznie słabnie jej moc z 8 na 7 ( a miałem tylko 8 w ręku). Siódemka do zobaczenia w Wadowicach u Guzdka. Masakra. W sumie to co napisał Marian będzie prawdopodobnie tym co potrzebuję do połączenia w jedną całość moich służbowych wyjazdów (4 części), pstrągowego streamera i jętki oraz szczupaka, bo jak wiecie, ja łowię szczupaki mniej więcej tak, jak Kolega z USA z kanału Get Happy Fly Fishing na YouTube. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Hmmm, a nie jest to wątek w stylu: jaka wędka do... i dlaczego Cantara? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 12 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Cantara to wędka o głębokim ugięciu 2 cz. Marian zapodał 4 cz. Jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Krzysiu, te blanki AR nie kosztują fortuny, między wymachami wyskoczysz na fajkę, czyli akcja taka jak lubisz.Niemniej jednak poczytaj sobie opinie na amer. forach zanim wydasz "granta". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 12 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Paweł,Właściwie cały mój świat pstrągowego streamera zamyka się w akcji pomiędzy szkłem z e-glassu a węglem moderate, szybciej nie łowię, bo robię dużo rolek w ciasnych miescach i generalnie rzucam blisko. Daleki streamer to już trochę mucha poza kontrolą wędkarza. Pomijam jakieś ekscesy typu bolenie na Odrze, bo w takiej sytuacji analogia flycastingowo-łączkowa jest dosyć duża i można machnąć daleko. Ale przy pstrągach... w krzakach?? Bez przesady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierżant Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Krzysiek, też bym się napił.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Krzysiek, może coś takiego?https://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/a-jensen-charon-combo-kit-g6-a1-p2587-k17527.html Dziś miałem w łapkach i na szybki mi nie wyglądał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi