Skocz do zawartości

Klenie 2017

norbert-10

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dzisiaj trafił mi się taki klonek. Szukałem tego wątku, ale wpisując w wyszukiwarkę nie znalazłem, więc jakbym coś przeoczył to sorki. Zdjęcie nie zaciekawe, ale byłem tak zmarznięty, że z ledwością utrzymałem telefon w ręce, więc przepraszam za fotkę. Rybka wyskoczyła spod lodu na otwartą rozmarzniętą wodę i fajnie uderzyła w przynętę. Wszystko miało być nagrane,ale niestety nic z tego, coś nie poszło i nima, byłem pewien że się nagrywa i nie robiłem więcej zdjęć . Ryba miała  47 cm .

post-52708-0-79616900-1486835484_thumb.jpgpost-52708-0-10073700-1486835507_thumb.jpg

• Like 31

Witam, dzisiaj trafił mi się taki klonek. Szukałem tego wątku, ale wpisując w wyszukiwarkę nie znalazłem, więc jakbym coś przeoczył to sorki. Zdjęcie nie zaciekawe, ale byłem tak zmarznięty, że z ledwością utrzymałem telefon w ręce, więc przepraszam za fotkę. Rybka wyskoczyła spod lodu na otwartą rozmarzniętą wodę i fajnie uderzyła w przynętę. Wszystko miało być nagrane,ale niestety nic z tego, coś nie poszło i nima, byłem pewien że się nagrywa i nie robiłem więcej zdjęć . Ryba miała  47 cm .

attachicon.gif20170211_140005.jpgattachicon.gif20170211_140028.jpg

jakies szczegóły połowu? rzeka , przynęta ?

Witam dzisiaj się trafiły takie kleniki jeden 44 i drugi 42  i jeden maluszek. Oczywiście złowione w Polskiej rzece.

44cmpost-52708-0-19987300-1487266449_thumb.jpg

I żeby sobie ktoś nie myślał ze było łatwo tak trzeba było kruszyć lód żeby podebrać rybę ;) :D :) .post-52708-0-58991600-1487266545_thumb.jpgpost-52708-0-46659400-1487267307_thumb.jpg

I jeszcze taki , po tego już musiałem wchodzić do wody bo z lodu nie dało się sięgnąć. Ten miał bardzo fajną plamkę pomarańczową może ktoś wie co to jest?

42post-52708-0-78659800-1487266563_thumb.jpg

• Like 40

Oj tak Pawle alaska rządziła i brało na nią wszystko-połowiłeś sobie dzisiaj nie powiem :)  kleń jak na tą rzeczkę i ten odcinek baaardzo zacny :) gratulacje ! Pogoda była w miarę fajna tylko ten wiatr hmmm ale jak zawsze mawiasz w taką gorszą pogodę żeby nie pisać złą ryby biorą najlepiej ;) Było spoko pierwsze takie "ciepłe" łowienie w tym roku i udało się przetestować nowy kijek :) teraz już z górki klenie są i biorą ! 

Edytowane przez bencur
  • Like 1

Zgadzam się z Tobą Tomku i Łukaszu ale nie zapominajmy że jeszcze jest Blass SLXF966-2N 9'6" 2-6lb 1,5-11g który też jest fajna propozycja  pod klenio-jazia  ^_^

P.S. Tomku nie mogłem się powstrzymać  :P  :D  B)

Wiem Wojtku, wiem :) Blass też jest maszyna i mam nadzieję że będziesz targał kluchy na niego, czego Ci serdecznie życzę ;) 

Dzisiaj odwiedziłem kilka miejsc gdzie powinny być klenie. Pierwsze miejsce, przerzuciłem kilkadziesiąt razy parę przynęt i nic :( Klenie były, nie brały! Drugie miejsce odpuściłem z racji bardzo czystej i niskiej wody o dużym uciągu, miałem jednak kontakt wzrokowy z kleniem. Kilka kolejnych miejsc i lipa, klenie są lecz nie biorą, a co jakiś czas nieśmiało zaczynają zbierać z powierzchni płynące robactwo ;)

8UPejCw.jpg?1

Pod sam koniec jeden kleń ratuje honor ;)

V59s565.jpg?1

Wisienką na torcie był ON :)

http://jerkbait.pl/topic/84501-pstrągi-2017/?p=2109017

Edytowane przez TOMI803
  • Like 39

Witam ,dziś woda spadła o jakieś 10 cm ,zrobiła się klarowniejsza,można więc było już powędkować ,bym powiedział komfortowo.

Ogólnie pogoda była też sprzyjająca,bezwietrzna , jakieś 4 na plusie i pochmurno.

Przez godzinę żadnego dotknięcia ,przy starannym czesaniu burty . Wreszcie przy bardzo wolnym prowadzeniu woblerka ,,Wajo'' uderzenie i siedzi . Jednak radość przedwczesna bo siedział nie długo ,jakieś sześć ,siedem sekund. Obławiam następne miejscówki ,mija kolejna godzina i zero brań. Postanawiam wrócić do samochodu ale w drodze powrotnej wykonuje rzut w to samo miejsce gdzie miałem rybę, wobler(od Sebastiana) przy tym wiosennym uciągu prawie nie potrzebuje skręcania by wabić.

Już tracę nadzieję a tu palnięcie i siedzi ,tym razem bezbłędnie ląduje w podbieraku niebrzydki ,zdrowy kleń. No teraz to już śmiało mogę wracać do auta.

Sprzętowo  Silstar GT Traverse X, akcja C12 , przezbrojony przez pana Jacka Suwałę  i Shimano Catana 2500.

NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA"   :good:

post-53552-0-53337700-1489173684_thumb.jpg

post-53552-0-58129200-1489173733_thumb.jpg

Edytowane przez bartsiedlce
  • Like 28