norbert-10 Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Witam, dzisiaj trafił mi się taki klonek. Szukałem tego wątku, ale wpisując w wyszukiwarkę nie znalazłem, więc jakbym coś przeoczył to sorki. Zdjęcie nie zaciekawe, ale byłem tak zmarznięty, że z ledwością utrzymałem telefon w ręce, więc przepraszam za fotkę. Rybka wyskoczyła spod lodu na otwartą rozmarzniętą wodę i fajnie uderzyła w przynętę. Wszystko miało być nagrane,ale niestety nic z tego, coś nie poszło i nima, byłem pewien że się nagrywa i nie robiłem więcej zdjęć . Ryba miała 47 cm . 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greku35 Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Witam, dzisiaj trafił mi się taki klonek. Szukałem tego wątku, ale wpisując w wyszukiwarkę nie znalazłem, więc jakbym coś przeoczył to sorki. Zdjęcie nie zaciekawe, ale byłem tak zmarznięty, że z ledwością utrzymałem telefon w ręce, więc przepraszam za fotkę. Rybka wyskoczyła spod lodu na otwartą rozmarzniętą wodę i fajnie uderzyła w przynętę. Wszystko miało być nagrane,ale niestety nic z tego, coś nie poszło i nima, byłem pewien że się nagrywa i nie robiłem więcej zdjęć . Ryba miała 47 cm .20170211_140005.jpg20170211_140028.jpgjakies szczegóły połowu? rzeka , przynęta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert-10 Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 (edytowane) Co 20 minut chuchanie przelotek. . Rzeka wsiał odcinek nizinny ogólnie nie polecam. Sprzętowo stara seria T Dragon 3 do 14 odrapana przeze mnie i ubrana na lekko żyłka 0,18 i swojak. Edytowane 11 Lutego 2017 przez norbert-10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buszmen Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Fajna kluska u mnie na jeziorach jeszcze lód, ale zacząłem ''monitorować'' rzekę , chociaż w tym roku rybka przyjdzie później ubiegłej zimy już lodu nie było na większości jezior. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert-10 Opublikowano 16 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Witam dzisiaj się trafiły takie kleniki jeden 44 i drugi 42 i jeden maluszek. Oczywiście złowione w Polskiej rzece.44cmI żeby sobie ktoś nie myślał ze było łatwo tak trzeba było kruszyć lód żeby podebrać rybę .I jeszcze taki , po tego już musiałem wchodzić do wody bo z lodu nie dało się sięgnąć. Ten miał bardzo fajną plamkę pomarańczową może ktoś wie co to jest?42 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert-10 Opublikowano 19 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Dzisiaj taki 40 się trafił . Ale i tak jestem zadowolony bo woda była tragiczna. 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Norbert. A wrzucisz zdjęcia tego "swojaka"?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert-10 Opublikowano 22 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 (edytowane) W sumie czemu nie ale jak coś to można usunąćnp. w takim malowaniu , wieczorem sprawdza mi się w innym koloże. Edytowane 22 Lutego 2017 przez norbert-10 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. TOMI803 Opublikowano 28 Lutego 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Dwa "pierwszaki" 2017. Klenie bardzo silne i w super kondycji po zimie.Wiał mocny ciepły wiatr od południa, temperatura wody 5°C, 55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Nie jestem specjalistą od kleni ale takiego jegomościa trafiłem podczas wiosennego spaceru z muchówką 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Koledzy, śmiało nad wodę bo gryzą! Dorado Alaska dziś rządziła. 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 (edytowane) Oj tak Pawle alaska rządziła i brało na nią wszystko-połowiłeś sobie dzisiaj nie powiem kleń jak na tą rzeczkę i ten odcinek baaardzo zacny gratulacje ! Pogoda była w miarę fajna tylko ten wiatr hmmm ale jak zawsze mawiasz w taką gorszą pogodę żeby nie pisać złą ryby biorą najlepiej Było spoko pierwsze takie "ciepłe" łowienie w tym roku i udało się przetestować nowy kijek teraz już z górki klenie są i biorą ! Edytowane 4 Marca 2017 przez bencur 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Dwaj "drugoklasiści" 2017. Pogoda piękna, wiał mocny wiatr z południa, temperatura wody 4,5°C. Gratulacje Paweł! Piotrek, ja też jestem zdania że jak wieje z południa halny to jest git 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. TOMI803 Opublikowano 7 Marca 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 (edytowane) Wiosna tuż, tuż!Rzeka coraz cieplejsza, temp. 6,5°C, woda "trącona" pozwala trochę śmielej chodzić brzegami ] Woblera podałem w pogranicze nurtu i spokojnej delikatnie płynącej wody. Prowadziłem małym wachlarzem, a potem bardzo wolno wzdłuż brzegu, branie atomowe przy burcie, wobler 3,5 cm uklejopodobny bardzo głęboko zassany. Woda jak już pisałem, trącona i podwyższona o jakieś 20 cm, co bardzo ułatwiało podejście do ryby NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 7 Marca 2017 przez bartsiedlce 51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Pięknie szefie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Dzięki szefie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 na jakim blanku ten kijaszek TOMI803 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 na jakim blanku ten kijaszek TOMI803 ?Kijek zbudowany na blanku Phenix'a SP-962-XUL 9′ 6″ 1-8 Ex. Fast 2-11. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Kijek zbudowany na blanku Phenix'a SP-962-XUL 9′ 6″ 1-8 Ex. Fast 2-11.Używam tego samego i jestem na prawdę zadowolony!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 To porządny kij i też jestem zadowolony-naprawdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Zgadzam się z Tobą Tomku i Łukaszu ale nie zapominajmy że jeszcze jest Blass SLXF966-2N 9'6" 2-6lb 1,5-11g który też jest fajna propozycja pod klenio-jazia P.S. Tomku nie mogłem się powstrzymać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Zgadzam się z Tobą Tomku i Łukaszu ale nie zapominajmy że jeszcze jest Blass SLXF966-2N 9'6" 2-6lb 1,5-11g który też jest fajna propozycja pod klenio-jazia P.S. Tomku nie mogłem się powstrzymać Wiem Wojtku, wiem Blass też jest maszyna i mam nadzieję że będziesz targał kluchy na niego, czego Ci serdecznie życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 (edytowane) Dzisiaj odwiedziłem kilka miejsc gdzie powinny być klenie. Pierwsze miejsce, przerzuciłem kilkadziesiąt razy parę przynęt i nic Klenie były, nie brały! Drugie miejsce odpuściłem z racji bardzo czystej i niskiej wody o dużym uciągu, miałem jednak kontakt wzrokowy z kleniem. Kilka kolejnych miejsc i lipa, klenie są lecz nie biorą, a co jakiś czas nieśmiało zaczynają zbierać z powierzchni płynące robactwo Pod sam koniec jeden kleń ratuje honor Wisienką na torcie był ON http://jerkbait.pl/topic/84501-pstrągi-2017/?p=2109017 Edytowane 10 Marca 2017 przez TOMI803 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 (edytowane) Witam ,dziś woda spadła o jakieś 10 cm ,zrobiła się klarowniejsza,można więc było już powędkować ,bym powiedział komfortowo.Ogólnie pogoda była też sprzyjająca,bezwietrzna , jakieś 4 na plusie i pochmurno.Przez godzinę żadnego dotknięcia ,przy starannym czesaniu burty . Wreszcie przy bardzo wolnym prowadzeniu woblerka ,,Wajo'' uderzenie i siedzi . Jednak radość przedwczesna bo siedział nie długo ,jakieś sześć ,siedem sekund. Obławiam następne miejscówki ,mija kolejna godzina i zero brań. Postanawiam wrócić do samochodu ale w drodze powrotnej wykonuje rzut w to samo miejsce gdzie miałem rybę, wobler(od Sebastiana) przy tym wiosennym uciągu prawie nie potrzebuje skręcania by wabić.Już tracę nadzieję a tu palnięcie i siedzi ,tym razem bezbłędnie ląduje w podbieraku niebrzydki ,zdrowy kleń. No teraz to już śmiało mogę wracać do auta.Sprzętowo Silstar GT Traverse X, akcja C12 , przezbrojony przez pana Jacka Suwałę i Shimano Catana 2500. NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 10 Marca 2017 przez bartsiedlce 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 10 przepływających 3 zdrowe Wszystkie mają te plamki pomarańczowe? Wiadomo co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi