Piotr Boruch Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Inna woda, inne ryby tym razem Wisła..bolenie w tym dniu nie współpracowały dlatego też musiała nastąpić zmiana koncepcji wobler Darka Lipki na żyłe 0,20 to lekka profanacja ale......nawet na takim postrąku dał radę. Kij do 35gr też nie przeszkodził w wyholowaniu klenia chociaż kotwica w woblerze została zdemolowana na tym zestawie. Ryba w doskonałej kondycji do momentu podebrania myślałem, że to boleń......branie z gejzerem wody na powierzchni....ogólnie fajnie... Lokalizacja.....gdzieś między Krakowem, a Koszycami.... 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 (edytowane) To Vision gt.. wygląd owszem fajny ale drugi raz bym nie kupił.. kwota jednak przesadzona Edytowane 13 Sierpnia 2017 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilims Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Kluska 49 cm, Wkra 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Kleń pięćdziesiątak po przejściach...Przynęta to standard...woblerek"Sieniak" 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rataj81 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Tomas gratki grubasek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Pięćdziesiątak z napływu na lovec rapy z długim sterem 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Jeden z trzech dzisiejszych kluchów które zagościły na wędce, jedyny doholowany do brzegu. Brakło dziś szczęścia i przy kleniach, i przy jaziach niestety.. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarenkazaglady Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Ja mysle ze mina nieuzasadniona; dales ostatnio do pieca z kluchami a tym razem natura spłatała Ci psikusa- to sie nazywa 'rownowaga w przyrodzie' .Mamy jeszcze kawał sierpnia Michał wiec nie ma co smutać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoamFly Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Na czerwonego żuka 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarenkazaglady Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Na czerwonego żukaimage.jpegCzyż to nie piekny widok? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trochim80 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 W tym roku odpuściłem sobie klenie ale że dziś "zębate" rybki nie chciały współpracować a widziałem aktywność kleni postanowiłem spróbować. Sprzęt niestety nie pomagał bo "kleniówka" została w domu i musiałem improwizować. Do pletki 0,12 dowiązałem około dwumetrowy fluorocarbon 0,20 i spuszczałem z prądem niezawodnego chrabka XXL od Lipińskiego gdyż rzut "pałką" na dziesięć metrów był sukcesem. Improwizacja się powiodła i zameldowały się trzy klenie. Dwa po około 35 centymetrów i jeden gruby 50tak. Przynęta prowadzona 5-10 cm pod powierzchnią wzdłuż brzegu przy niemal pionowych burtach.Chyba wrócę do kleni... 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 (edytowane) Sobotni wypad .Rybki współpracowały ale większość same małe gargamele i kilka normalnych osobnikow w tym niespodzianka szczupak 72 cm na kijku 1-11gr i żyłce 0,16mm ,zabawa na całego .Kilka maluchòw na obrotówke czerwona-czarną a reszta rybek na moje wynalazki wobki i smużaki [emoji6][emoji678][emoji684]Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Niestety muszę troszkę okroić Twoją relację. Niektóre kleniki za małe do publikacji, a szczupak i za mały i w niewłaściwym miejscu. Polecam regulamin przed kolejnymi wpisami - http://jerkbait.pl/topic/3700-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87film%C3%B3w-na-forum-jerkbaitpl/ Edytowane 14 Sierpnia 2017 przez bartsiedlce 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 (edytowane) Dzień jak.najbardziej udany ,dzieki serdeczne .Byc może cos odpadnie , nigdy nie.mam złych zamiarow ,jak tak to prosze administratora o usunięcie .Wszystkie rybki wypuszczam , z mojej strony całkowity C&R [emoji6]Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Edytowane 14 Sierpnia 2017 przez bartsiedlce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Jerkowy stykacz No ale pierwszy mój taki na muchę więc się pochwalę Pozdrawiam - Grzesiek 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Mocno wychodzony, po kilku wypadach bez ryb cieszy podwójnie pozdrawiam 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Kolejne 2 muchowe misie z dzisiaj pozdrawiam - Grzesiek 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Michał Pawłowski Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Kilkudniową labę kończę z przytupem wyrównany rekord sprzed 2 lat, już bliżej 6 tki z przodu niż 5 tki ale cóż.. na przekroczenie tej magicznej bariery przyjdzie mi jeszcze poczekać.. 64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Czasu mało na rybki. 70km na łowisko, żeby efektywnie połowić ok.godziny ...i na popołudnie do pracy.A tu woda głucha, mimo (zdawałoby się) fajnych warunków. Ten sezon, dla mnie wciąż kiepski.Tuż przed końcem łowienia, wyprawę ratuje szerszeń "Chmury". 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 (edytowane) Rok temu ta rzeka(zdjęcie) rozkochała mnie w tych łąkowych kleniach. Kleń stał się rybą nr1, a w scenerii tej pięknej rzeki, działał na wyobraźnię bardziej niż inne rybki.Ryb 50+ było tyle, i brały tak chętnie, że przez pewien okres, byłem skłonny twierdzić że mam pod nosem najlepsze łowisko kleniowe ...-w Europie(+- )Ten rok jest faktycznie specyficzny(ogładnie mówiąc) i to raczej wszyscy wędkujący potwierdzają.Niepokoi mnie jednak fakt którego TU jestem świadkiem;Czy z sezonu na sezon, może się aż tak zmienić oblicze rzeki(w sensie gatunku ją zamieszkującego) ?!Rzeki nie nękanej pracami melioracyjnymi, ani żadnymi chemicznymi dopalaczami,rzeki ze znikomą presją wędkarską, za to z liczną i mocną populacją kleni.Ryb po prostu nie ma, nie widać, nie biorą, ...to co widać i bierze to 10% tego co sezon temu.Czy to co obserwuję to naturalny cykl na zasadzie "trzy lata tłuste, trzy chude"?...-bo trzy lata to można wytrzymać.Czy może jest to coś, czego już w żaden sposób opisać się nie da, jak tylko "rozpierd...l globalny" Edytowane 24 Sierpnia 2017 przez bartsiedlce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Każda wysoka woda przestawia ryby, w szczególności długo utrzymujący się bardzo wysoki stan. Ryby szukają bezpiecznej wody. Ja miałem do 2010 roku u siebie super miejscówki na klenie i bolki. Teraz żeby połowić grubo muszę dymać po 100km i poznawać nowe miejsca. Na swoich dawnych rewirach z sentymentu zapuszczam się na dwie, trzy godziny i każdego roku zaglądam czy coś się nie zmieniło. Owszem zmieniło się jest coraz więcej drobnej i średniej ryby do 40cm. To dobry znak. Za parę lat 30-staki i 40-staki będą pod 50.........W tym roku trafionych kilkanaście fajnych ryb, średniaków bardzo dużo, ale wszystko na tak zwanych " obcych wodach"Szczególnie z kleniami jest tak, że nie wiadomo czemu przez dwa-trzy lata są w danej miejscówce, a na czwarty sezon stoją gdzie indziej. Mówię tu o dużych rybach. Trzeba szukać! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Dzisiaj fajnie sobie połowiłem. Kleni takich w okolicach 40 tki było całkiem sporo i jeden większy ze zdjęcia. Do tego dwa piękne jazie które.. zwiały mi z podbieraka dawno nie miałem takiego pechowego dnia.. 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Takie bieszczadzkie średniaki na chrusta: 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrthc Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 45 cm na swojego wobka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Od samego rana przez cały dzień w pracy myślałem tylko o dwóch godzinkach łowienia na powrocie do domu.. i jak widać chyba coś przeczuwałem piękny kleń i jaź do kompletu 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Spytam speców, jakich rozmiarów much używacie (powiedzmy, że ograniczamy się do piankowców) bo moje świeżo namotane żuki były maltretowane na Wiśle przez ryby od 10 do 20cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi