paweł0891 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Dzisiejszy, przed mikołajkowy śnieżny kleń 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 (edytowane) grudniowy miejski klenik Edytowane 9 Grudnia 2017 przez damien79 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 Gratulacje . Gumowy czy woblerowy ? Bo w tle chyba Favorite Solo widzę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 Tak to Solo dla mnie wybitny kij pod gumkę i ta przynęta go skusiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. andego Opublikowano 13 Grudnia 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 nowa życióweczka przy sandaczach na gumioka 58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zimny kleń 45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 ok, kijek ATC 2.90 do 10gr, żyłka 0.16 + shimano sahara 2500, na końcu cykada 5cm około 4-5gr mojego wyrobu, kształtem wzorowana na cykadzie Pokutyckiego. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 (edytowane) Zimny grudniowy kleń, z ciepłej grudniowej niedzieli Edytowane 17 Grudnia 2017 przez TOMI803 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Takiego odchudzonego klenia dziś namierzyłem. 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zima odwołana Dzisiaj przez chwilę poczułem się jakby była wiosna. Wiał halny, tak że chciało głowę urwać. Warunki do łowienia bardzo ciężkie z powodu porywistego wiatru, podniesionej wody i jej przejrzystości w granicy pół metra. Temperatura wody 4,9°C, miejscami przy brzegu widać było drobnicę.W dwóch miejscach dwa brania, prawie jak na wiosnę Miła końcówka 2017 roku! 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 (edytowane) Dziś generalnie ryba była na chodzie. Czują zmianę pogody. Głównym celem był boleń, ale i kleniem w tym okresie nie ma co gardzić. Tak naprawdę teraz każda ryba cieszy. Bolek nawet szybko się trafił, ale bardzo skromny. Potem dwa klenie 43 i 45: Zapowiadało się więc dobrze i byłem prawie pewny, że jakiś przyzwoity bolo jeszcze się trafi. Nie trzeba było długo czekać. Pewne branie w połowie spływu woblera po łuku, dwie sekundy banana na gębie, że trafił się ładny boleń, ale po trzeciej już wiadomo było, że coś jest nie teges. Potem 300-400m truchtu w dół za rybą i skończyło się tym: Niech się nikomu nie wydaje, że w tym okresie sum to w letargu, nie walczy itp. Może w stojącej wodzie, albo na odcinkach takich jak w samym Krakowie tak, ale na odcinkach gdzie woda płynie ryba jest aktywniejsza. Nawet w zimie. Zapierniczał jak w lecie. I żeby nie było, że podcinka. Przy moim aktualnym sposobie prowadzenia woblera praktycznie nie ma na nią szans. Brania na wodzie 1,2 -1,4m. Zimna. W piątek pływałem po krakowskiej Wiśle i sonda pokazywała 3,8 stopnia, więc u nas poniżej więcej nie ma. To mój nie pierwszy aktywny zimny sumek. Szkoda, że się nie dał, ale plecionka opisywana jako 0,15 + FC 0,25 w pewnych sytuacjach na zbyt wiele nie pozwala. NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 29 Grudnia 2017 przez bartsiedlce 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" yyyyyy.. że tak zapytam - za co? Oczywiście bardzo mi miło, ale nie napisałem niewiadomo czego. Dziś była powtórka. Pogoda świetna, ale na spacer. U mnie w zimie przy takich warunkach przeważnie nic się nie dzieje. Na szczęście "przeważnie" nie znaczy "zawsze" Dziś ryby mnie zaskoczyły. Woda już przeraźliwie zimna, ale po drugiej stronie widać było jakieś nieśmiałe dwa spławy. Chyba leszcze. Na środku coś ładnie się pokazało. I nawet wyglądało na bolenia. W ciągu dwóch i pół godziny łowienia 6 brań. Dwa klenie: i coś jeszcze, ale to już w innym wątku 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 W jakich godzinach łowiłeś Tadek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Ostatnio generalnie jak mi coś bierze to popłudniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Sylwestrowe wiślane: Wszystkim wszelkiej pomyślności i moc czasu nad wodą w 2018 ! 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 (edytowane) No Tadku piękne zakończenie starego roku,gratuluję,rybki przepiękne! Edytowane 31 Grudnia 2017 przez Voiteh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 yyyyyy.. że tak zapytam - za co? Tadek, nie trzeba napisać "nie wiadomo czego", trzeba napisać, podzielić się swoimi emocjami. Ot, cała tajemnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SVENKA666 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Świąteczny 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi