Skocz do zawartości

Klenie 2017

norbert-10

Rekomendowane odpowiedzi

Od 2 do 4 gr zależy od głębokości i uciągu ;)

Owszem- robale pływające są niezastąpione tam, gdzie reszta zawodzi  :good:

Tak, robale Cyprysa to łowna przynęta. Szczególnie teraz kiedy na powierzchni jeszcze niewiele się dzieje. Ostatnio łowię tylko dzięki nim  ;) 

Na podobnej rzeczce jak Twoja, używam 1-3g(do robaków 5cm) i 2-4g(do 7cm). Przy spławianiu z nurtem, fruną mniej więcej, tuż nad dnem.

Są też miejsca z martwym nurtem gdzie taki swobodnie opadający robal robi dobrą robotę.

• Like 4

Dzięki Piotrze i wzajemnie gratulacje  :good:

Robale od kolegi cyprys19 "pustoszą mi rzekę", dlatego dzisiaj rano przed wybraniem się na ryby domówiłem kolejne sztuki:

http://jerkbait.pl/topic/87914-robalerobaczki-raczki-i-inne-przysmaczki/?p=2134826    i oczywiście każdemu polecam! :)

Pozdrawiam, Tomek ;) 

Wielka Sobota i wreszcie trochę wolnego czasu. Ogólnie w tym roku nie nałowiłem nic specjalnego. Pogoda taka sobie duże zachmurzenie, od czasu do czasu miejscami przebijało się delikatnie słońce. Na smużaki nie było żadnej reakcji, więc postanowiłem pomachać gumkami od kolegi @cyprys19 parę rzutów wachlarzem i pstryk. Myślę pewnie zaczep ale coś ten zaczep zaczął mi jeździć, no i tak dojechał aż na brzeg. Nowe PB 51 cm! :wub:  niesamowite szczęście, parę fotek i oczywiście rybka trafia do wody! 

7964629_IMG_20170415_134020.jpg

7964626_IMG_20170415_134026.jpg

7964628_IMG_20170415_133913.jpg

7964627_IMG_20170415_134224.jpg

Wesołych Świąt wszystkim!!! :)

Edytowane przez patzaw26
  • Like 39

Wczorajsze 50 cm dzis na spina nic kilka kleni do 25cm i uklejek na mokra i sucha muszke micro wobki i blystki ignorowaly kompletnie .

Moze ktorys z kolegow wyjasnil by prowadzenie tych gumowych robali bo jakos sobie tego nie wyobrazam rzut przed siebie i swobodny splyw wachlarz cos w stylu dalekiej nimfy spinem jak rozumiem 

Bylbym bardzo wdzieczny.

Pozdrawiam

post-57561-0-82899900-1492453893_thumb.jpg

Edytowane przez jacob1993
  • Like 9