Romo Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Tomi jakiej gramatury używasz przy prowadzeniu tych robali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Robale mają moc szczególnie pływające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Od 2 do 4 gr zależy od głębokości i uciągu Owszem- robale pływające są niezastąpione tam, gdzie reszta zawodzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Od 2 do 4 gr zależy od głębokości i uciągu Owszem- robale pływające są niezastąpione tam, gdzie reszta zawodzi A jak to prowadzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Delikatnie podbijam, ale są miejsca że zostawiam na dnie na chwilkę i czekam. Wg mnie bardzo ważne jest dobre dobranie gramatury do uciągu wody i żeby nie przesadzić z tym ciężarem.To tak wg mnie, jak ja to widzę, bo sam się ciągle uczę 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Od 2 do 4 gr zależy od głębokości i uciągu Owszem- robale pływające są niezastąpione tam, gdzie reszta zawodzi Tak, robale Cyprysa to łowna przynęta. Szczególnie teraz kiedy na powierzchni jeszcze niewiele się dzieje. Ostatnio łowię tylko dzięki nim Na podobnej rzeczce jak Twoja, używam 1-3g(do robaków 5cm) i 2-4g(do 7cm). Przy spławianiu z nurtem, fruną mniej więcej, tuż nad dnem.Są też miejsca z martwym nurtem gdzie taki swobodnie opadający robal robi dobrą robotę. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loki Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Dwa dzisiejsze klenie . Przynęta to wobler dorado - alaska. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiu87 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Dziś wiatr przeszkadzał w łowieniu. Jednak coś tam udało się wypracować. 50+ 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. TOMI803 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Dzisiaj odwiedziłem nową miejscówkę, rodzinne strony kol. patzaw26 Dzień nie zapowiadał nic dobrego. Chmury i porywisty wiatr robił dużo problemów przy połowie kleni,które nieśmiało zbierają owady z powierzchni. Postanowiłem kleni poszukać głębiej!Robal podany w górę rzeki i sprowadzany z nurtem po łuku, delikatnie go podbijając zrobił robotę, kusząc pięknego i znacznego klenia, który miał śliczną płetwę grzbietową A tak należy postępować z kleniami Wszystkim tym którzy mają zdrowe podejście do wędkarstwa Życzę Zdrowych i Wesołych Świąt 55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Pięknie tomi ,nic tylko do cyprysa w kolejce stanąć po robale ,ja dalej woblerowo -kolorowo oczywiście 100 % pływa i rośnie aby się kiedyś znów spotkać 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Dzięki Piotrze i wzajemnie gratulacje Robale od kolegi cyprys19 "pustoszą mi rzekę", dlatego dzisiaj rano przed wybraniem się na ryby domówiłem kolejne sztuki: http://jerkbait.pl/topic/87914-robalerobaczki-raczki-i-inne-przysmaczki/?p=2134826 i oczywiście każdemu polecam! Pozdrawiam, Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 (edytowane) Wielka Sobota i wreszcie trochę wolnego czasu. Ogólnie w tym roku nie nałowiłem nic specjalnego. Pogoda taka sobie duże zachmurzenie, od czasu do czasu miejscami przebijało się delikatnie słońce. Na smużaki nie było żadnej reakcji, więc postanowiłem pomachać gumkami od kolegi @cyprys19 parę rzutów wachlarzem i pstryk. Myślę pewnie zaczep ale coś ten zaczep zaczął mi jeździć, no i tak dojechał aż na brzeg. Nowe PB 51 cm! niesamowite szczęście, parę fotek i oczywiście rybka trafia do wody! Wesołych Świąt wszystkim!!! Edytowane 15 Kwietnia 2017 przez patzaw26 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Piękny KLENCZAK Gratulacje i brawa za nowe PB Patryku :clappinghands: ! Pamiętaj żeby mieć "gumkę" zawsze w kieszeni, bo nie znasz dnia, ani godziny, kiedy będziesz musiał użyć robala Jest moc 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Byle by nie pękła 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 To noś po 10 w kieszeni, ale zakładaj po jednej, bo nie będziesz miał czucia jak Ci kijem szarpnie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Gratuluję Patryku nowego PB -51cm to już ładna "kluska".Robak,to nie wszystko,trzeba go jeszcze umiejętnie podać,ale widzę ,że opanowaliście to z Tomkiem do perfekcji.Jeszcze raz gratuluję! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Dopiero próbujemy je ogarnąć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 (edytowane) Dopiero próbujemy je ogarnąć No, jeszcze rok nam zejdzie zanim to rozkminimy Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka Edytowane 16 Kwietnia 2017 przez TOMI803 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Ja to dopiero czekam aż dojdą. ;-)Oj będzie się działo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deha Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Ładny grubasek ☺ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Podziękować i każdemu takiego życzę! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert-10 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Pogoda dzisiaj nie rozpieszczała momentami nawet padał śnieg ale było warto taki klusek mi się trafił . 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Dzisiejsze 40 coś tam Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Dzisiejsze 40 coś tam Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 (edytowane) Wczorajsze 50 cm dzis na spina nic kilka kleni do 25cm i uklejek na mokra i sucha muszke micro wobki i blystki ignorowaly kompletnie . Moze ktorys z kolegow wyjasnil by prowadzenie tych gumowych robali bo jakos sobie tego nie wyobrazam rzut przed siebie i swobodny splyw wachlarz cos w stylu dalekiej nimfy spinem jak rozumiem Bylbym bardzo wdzieczny.Pozdrawiam Edytowane 17 Kwietnia 2017 przez jacob1993 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi