Michał Pawłowski Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 (edytowane) Wciąż długa nimfa. W porównaniu do zeszłego roku zauważyłem ogromną różnicę w zachowaniu kleni. W ogóle nie widzę żeby stały pod powierzchnią i wygrzewały się w słońcu, przykłady żerowania z wierzchu znikome. Większość ryb które zdołam dostrzec jest przyklejona do dna, jak już się zainteresują jakąkolwiek muchą podpłyną na bezpieczny dystans i z powrotem na dno. Nie wiem czy to zasługa dłuższej zimy i późniejszej niepogody, w każdym bądź razie różnica w stosunku do zeszłego roku pod względem żerowania i zachowania jest diametralna... Edytowane 3 Czerwca 2017 przez Michał P. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 Obżarty kleńczak z Ropy 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 (edytowane) Taka kluska na smużaczka od kolegi LOLO i moje nowe PB Edytowane 3 Czerwca 2017 przez Voiteh 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarenkazaglady Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zwiadowczyk 40+ ale w zwiazku z tym iz zostałem obsikany na biało poszedłem w cholere.http://s5.ifotos.pl/img/klenik1jp_aqearpw.jpg 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Jeden z wielu.Przynęta wobler własnej produkcji"Sieniak" pięknie zebrany z powierzchni. 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomus Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 (edytowane) Krótka przepustka - trzeba na chwilę zajrzeć nad wodę Klenior nie tyle długi co mega gruby-szeroki. Było jeszcze z 10 mniejszych kolegów wielkości 35-45.SprzętowoAvid 256 do 28gPP 0.15Zauber 4000Kleniorki brały na płytko schodzący woblerek 10cm Edytowane 5 Czerwca 2017 przez Tomus 48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 W porównaniu z tym prosiaczkiem mój kleń to atleta ???? 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 U mnie w Warcie tarło klenia w pełni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarenkazaglady Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 (edytowane) Nieco przewrotnie bedzie. Nieprawdopodobny harpagan sie trafił...Operacja trwała 15 min, pacjent przezył Polecam lekturę i stosowanie się do naszych regulaminów. To naprawdę nie jest takie trudne - 99% naszych forumowiczów to rozumie. A z pozostałymi szybko się rozstajemy... Edytowane 6 Czerwca 2017 przez woblery z Bielska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 Kolejny klenik złowiony na swojego woblerka"Sieniaka" w pewnej pomorskiej rzeczce....Bardzo silna ryba... 46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 11 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Uzupełniam zaległości 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 11 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 (edytowane) Sucha czy mokra?Tak sobie pomyslałem,że zdjęcia w podbieraku weryfikują długość ryby najlepiej.Tu akurat OK.Ale te wysunete pięści przy klonkach circa 25cm ,masakra. Edytowane 11 Czerwca 2017 przez skius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 11 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Różnie, długa lekka nimfa i mokra mucha, z suchej ostatnio zaczęły zbierać żuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 12 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 (edytowane) Zawodowy klenio który dał mi I miejsce wyjechał na smużaczka spod mojej ręki Ogólnie ruby reagowały bardzo słabo. Dopiero smużak podany z nurem zadziałał Nózki już zdewastowane ale daje radę! Pozdrawiam Edytowane 12 Czerwca 2017 przez patzaw26 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Sucha mucha w roli głównej 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siksa Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Pierwszy na streamera i nowe PB 57cm 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 I mi w końcu coś z wierzchu się trafiło pozdro 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Południowy kleń z dzisiejszego południa 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 15 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Trochę strach wstawiać zdjęcia na forum,bo to palce za grube,bo ryba za blisko obiektywu,bo bardziej miarodajne są zdjęcia przy podbieraku albo miarce,ale co tam zaryzykuję..Pięćdziesiątak złowiony na "Sieniaka"jakiś czas temu w pomorskiej rzeczułce. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 15 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 (edytowane) Mega silna, gruba i piękna ryba. Niech mi ktoś powie, że klenie nie dają popalić Edytowane 15 Czerwca 2017 przez Michał P. 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 15 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Dzisiaj wędrując wiślanym brzegiem na moment zdradziłem bolenie. Przy ciekawej burcie harcowały klenie i nie było wyjścia, na agrafce ląduje niewielki wobler. Co rusz wabik jest zżerany przez kleniową młodzież, spośród której w końcu udało się wyłuskać coś fotogenicznego, jedna ładna ryba tuż po braniu się wypięła. W roli prowokatora Gajosik w ciemnych odcieniach 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Wczoraj coś tam nad rzeką fruwało: 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Szału nie ma ale coś tam udało się złowić . 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 17 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 (edytowane) Dużo zależy od rzeki. Przykładowo ten ostatni grubasek na rzece gdzie go złowiłem na wedce #4 sprawdził wytrzymałość tego kija ale cały hol odbył się bez większych problemów. Gdybym tą samą rybę miał na Dunajcu w okolicach gdzie łowię - myślę że nie miałbym większych szans także nie tylko siła ryby, ale i siła rzeki ma znaczenie jeśli chodzi o moc kija. Edytowane 30 Czerwca 2017 przez bartsiedlce 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qamil Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Wczorajsze 51 na foto , był jeszcze 43 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi