Hcv Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Podlaskie klenie w tym roku nie są zbytnio łaskawe. Nad wodą sezon kleniowy było czuć dopiero kilka dni temu. Jeszcze dwa tygodnie temu temperatura w nocy była równa 2*C... Nagłe zmiany ciśnienia temperatury i pogody nie wpływają dobrze na ich brania. Wyjazd miał być okoniowy, ale już drugi dzień nie miałem nawet stuknięcia w gumeczkę. Postanowiłem zmienić taktykę i zapolować na klenie, tym bardziej, że przed wyjazdem wkleiłem ster do nowego woblerka. Jak widać, opłaciło się Do magicznej 5 z przodu zabrakło 1cm. Sprzętowo jak wcześniej wspomniałem, okoniowo: Mhx 871-2 ( 2.20m/6lb/6g) Daiwa Emblem S2000C Plecionka 0.06 Sunline Woblerek własnej produkcji: Smyk 35 Do zobaczenia przyjacielu! Mam nadzieję, że się jeszcze zobaczymy 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 (edytowane) Coś tutaj cicho!Zbyt cicho... Sezon chyba w pełni Wczoraj znowu postanowiłem uderzyć na nocne klenie. Były dwa 46 i 47cm. Już mniejsze od wcześniejszego, ale brania tych osobników wyrywały z butów. Je*ały jak na klenia przystało Moja nowość zaskoczyła mnie jak żaden inny wobler. Sprzętowo tak samo jak wyżej Edytowane 22 Czerwca 2017 przez WIL 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristoph Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 W temacie same zdjęcia złowionych pięknych kleni, gratuluję, dla odmiany fotka z zarybienia rzeki Łyny narybkiem klenia. Niepodobne te rybki do tych okazów, może choć mała część dożyje takich rozmiarów. 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 sprzętowo:- witeczka Matagi super trout,- kręciołek Shimano Rarenium 1000,- plecionka 0.06 mm,- przynęta obrótowka 00. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristoph Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Trochę dziwny kleń. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Dzisiejsze klenie dużo wyjść do przynęt kilka nie trafionych największy 46 cm ,najbardziej cieszy ze na swoje przynęty ????Smużak był najbardziej zajadany ????.Miłego dnia dla wszystkich odwiedzających watek Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Czterdzieści minut obserwacji rzeki stojąc w słońcu i pokrzywach po szyję. Spuszczam wzrok ze smużaka, bo w oddali widzę sporego klenia i w tym momencie następuje branie Kleń nie tak duży jak ten którego wypatrzyłem, ale jest dobrze 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Miałem się wyspać ale wracajace towarzystwo z koncertu na podzamczu mnie obudziło . Zasnąć już nie mogłem no to do samochodu i.... ???? Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaker Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 (edytowane) Pierwszy w tym roku, na piankowego żuczka. Był jeszcze jeden mniejszy, i niestety trzy spięte (a jak to bywa wydawały się dużo większe od tych wyjętych ) Edytowane 25 Czerwca 2017 przez szaker 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qamil Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 50 i 54 z ubiegłego tygodnia 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 (edytowane) Dzisiejszy podwarszawski 55 cm. Jakiś taki poobijany, ale emocji dał sporo. Nowe PB. Edytowane 27 Czerwca 2017 przez Bobby0404 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Nie mam szczęścia do pogody.. jak cały tydzień do pracy to upały, jak tylko upragnione wolne to deszcze burze i wichura.. ale jednego fajniejszego udało się wydłubać 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Dziś znów burzowo i deszczowo, rybki reagowały słabo. Wydłubany jeden fajniejszy: 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Mój sobotni 43 cm.Mała rzeka w węższym ale głębszym miejscu. Czarno-złoty woblerek prowadzony wolno pod prąd przy trzcinach. Wyskoczył jak z procy i było naprawdę gorąco. Bardzo waleczna rybka. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romo Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 nocny żarłok 55cm nowe PB 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 A taki wypad po robocie. Trzy maluch i już forumowy Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Dzisiaj dobry dzień na brania z wierzchu 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Na Terminatora prowadzonego w warkoczu z prądem spod samej tafli. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Wczoraj jaź, dzisiaj kleń siadł z 5 tką z przodu dieta wysokobiałkowa na żuczkach i konikach daje efekty, masę i siłę miał jak trzeba 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Największy z sześciu. Wypad wyszedł super. PozdrawiamSławek 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Taki stykacz na chrusta: 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Smakosz drewnianych czereśni 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Suszenie wieczorową porą... 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Chciałem sandacza wyszedł kleń, całkiem fajny bo z 5 na przodzie sprzęt wybitnie sandaczowy,a zagryzł płytko chodzącego widła (5 cm). 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 (edytowane) Czereśnie horrendalnie drogie w tym roku ,to musiałem posiłkować się drewnianymi. Tomku moje opisy niekiedy trzeba brać z przymrużeniem oka...Rybka złowiona na klasyczny wobler ze sterem Choć pomysł zrobienia okrągłej czerwonej kulki ze sterem, odbijającej się od kamieni wydaje się całkiem ciekawy pzdr Edytowane 25 Lipca 2017 przez bartsiedlce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi