Pride Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 (edytowane) Niestety ale dodawanie przez zmniejszacz.pl niestety tak się z czasem kończy :/ chyba tylko dodawanie na serwer jerkbaita daje gwarancję, że fotka nie zniknie.Co do drewnianej czereśni to proszę bardzo I jeszcze taki podczterdziestak z ostatniej wyprawy pewnie brało mu kilka cm ale może moderator będzie wyrozumiały Edytowane 25 Lipca 2017 przez bartsiedlce 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarenkazaglady Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Tonąca ta czeresnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 (edytowane) Tonąca ta czeresnia? Tak, zrobiłem tonącą bo prawdziwe czereśnie też raczej tona i klenie zasysają je z dna Zrobiłem ją tak jak wspomniał @coma na jerkbaitowy konkurs na najbardziej kreatywną przynętę czy coś w ten deseń Na początku chciałem przetopić krwiście czerwone twistery i z nich odlać taką czereśniową kulkę, dodatkowo można by ją nasączać atraktorami żeby chwyciła zapach niestety nie jestem szpecem od gum Edytowane 25 Lipca 2017 przez bartsiedlce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_deep Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Chciałem sandacza wyszedł kleń, całkiem fajny bo z 5 na przodzie sprzęt wybitnie sandaczowy,a zagryzł płytko chodzącego widła (5 cm).Mariusz miałem tak samo, zamiast sandacza taki oto klusek 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 taka tam kluseczka 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. tasiek321 Opublikowano 16 Lipca 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Kleń weteran Pół ogona stracił w walce o przetrwanie gatunku. P.S.Mimo ubytkom w upłetwieniu i tak fajnie pobujał kijem 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Dziś w końcu półtorej godzinki z wędką w ręku, na czystej wodzie. Kleniom najbardziej smakował chruścik domkowy, własnej produkcji. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Dzisiejszy namierzony, na Brombe 52cm 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Kilka wyjazdów bez ryby zaowocowało rybą pozdro 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Znów wzięło mnie na suchą muchę...40-tak na piankowego żuka prowadzonego ze smużeniem 50+ na suchego chrusta pod prąd Ryby łowione na upatrzonego.Jeden większy kleń wyczepił się po wejściu w zielsko oprócz tego jaź ok 55 cm na suchą. Ogólnie przyjemny wieczór 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rataj81 Opublikowano 24 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 (edytowane) W końcu...Po ostatniej wyprawie kleniowej skończonej boleniem 68cm w końcu zameldował się kleń-moje 42 cm szczęścia...Zacząłem jak zawsze od poczytania wody,gdyż ostatnie opady rzeźbią moją rzeczkę niczym Dżepetto Pinokia...Widzę ,że moja rynienka pod która stoją moje klenie lekko z ukosa wchodzi głębiej w brzeg i sprawia wrażenie głębszej decyzja pada jednak na smużakaa co tam przeważnie skutkuje,myślę sobie i na agrafce ląduje imitacja chrabąszcza.Jeden rzut wyjście i nic,drugi rzut to samo,trzeci brak wyjścia.Hmm myślę sobie ,że dziś chcą być sprytniejsze ode mnie.Zakładam małego Tapsa i w wodę to samo,drugi rzut powtórka z rozrywki,trzeci rzut jest...na ok kilka sekund był... spad ok dziś często przyjdzie mi zmieniać kleniowe przekąski.Na agrafkę zapinam wobka ZBH mojego kolegi Zbyszka,rzut i patrol podwodny nagle wychodzi coś bardzo dużego ,dużo większego niż te o zawsze widzę gdyż woda płytka i przejrzystai nagle niczym torpeda z rosyjskiej łodzi podwodnej wyskakuje nie wiadomo skąd jegomość i odbiera możliwość spróbowania mojego wobka dużo większemu od siebie ,który do samego brzegu nie dawał za wygraną i dzielnie walczył.Podebranie i przymiar do kija-miarka znów w skrzynce w aucie,kijek do selfie również no to klenika na miękką trawkę cyk,cyk,buzi i woda.Oczywiście powiedziałem mu wypuszczając go ,że niech powie temu większemu ,że jeszcze tu trochę będę i zawsze może się zameldować na kijku.Pierwsze co zrobiłem po powrocie do auta to jak domyślacie się otwarłem go po czym porównałem miarkę z długością dolnika i wyszło magiczne 42 cmZestaw to Konger WRX CHAMPION IMPULS 270/18 oraz Spro Opera 1220 NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 25 Lipca 2017 przez bartsiedlce 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 25 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 Wakacyjne klenie zawsze kojarzyły mi się z łowieniem na sucha muchę w ciepłe lipcowe dni. W tym roku przypomniałem sobie dlaczego tak bardzo lubie łowienie tych ryb na sucharka. Zaczęło sie w Bieszczadach, ale dobrą passę udaje się kontynuować na "własnym podwórku". Największego "miśka" nie udało się uwieczniić na fotce. W roli głównej brązowy chruścik... 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 (edytowane) 1 z 16-stu Edytowane 27 Lipca 2017 przez TOMI803 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 No to teraz ja się pochwalę Na początku chciałbym bardzo podziękować koledze TOMI803 za wspaniały dzień, który na pewno będę długo wspominał. Na samym początku łowienia czyli w przeciągu 1-2 godzin wyjechało 8 kleni w tym parę "stykaczy". Później rybki trafiały się rzadziej. Jak na pierwszy raz nad Ropą myślę że poszło całkiem nieźle. Również jak kolega Tomek złowiłem 16 kleni (nie licząc spinek). Pewnie dużo osób pomyśli że wymyślamy jakieś bajki ale co tam, to co dziś widzieliśmy zostanie tylko do wspominania i swoje wiemy Oby więcej takich wypadów chociaż w tym roku już raczej nie odwiedzę tej pięknej rzeki... chociaż kto wie Na koniec jeszcze zaliczyłem dosłowny chrzest w rzece ale to już nie ma się czym chwalić (nie zostało na mnie suchej nitki ) Wszystkie klenie wyjechały na moje woblery oraz później bardzo skuteczne okazały się mało znane i niedoceniane woblery Tomasza 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 (edytowane) Wbijaj śmiało, ja dzisiaj wyskoczyłem na chwilę i udało się w miarę fajnie połowić okazów nie było ale ilościowo bardzo sympatycznie, kij giął się bardzo często. Na końcu zestawu tradycyjnie kiełżyk Taki cud natury Edytowane 31 Lipca 2017 przez bartsiedlce 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 Najpierw 47 na żuczka: a poźniej 51 na dużego chrusta wreszcie coś się ruszyło. 44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 A taki prosto z nad wody Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Jeszcze jeden Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Pan Kluska 56 cm z wczorajszego wypadu nad rzekę... 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 (edytowane) Dzisiejsza rybka na spontanie krótki wypad po pracy na dunajecka plażę, jedna mucha, opalanko i te sprawy ???? Edytowane 31 Lipca 2017 przez Michał P. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 A takie coś chciało mi kijek wyrwać ???? Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Ja też nie próżnuję, udało się dzisiaj skusić takiego jegomościa dla większości będzie to przeciętna klucha, ale na moim siurku trafia się takich w dobrym sezonie max kilka. 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Dziękuję Wklejam zatem jeszcze takie dwie kluski z dzisiejszego poranka. Koło 10 był już żar nie do zniesienia i trzeba było się ewakuować z rzeczki. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLUE_CHEER Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Witam,fotka z nad Odry. Sprzętowo: Batson RX6 2.9m 2-10g , Stradic Fa 2500, Nanofil 012, smużak Szperacza 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLUE_CHEER Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 (edytowane) Trochę ponad 40 cm. Ten sam w innym ujęciu. Edytowane 13 Sierpnia 2017 przez bartsiedlce 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi