Skocz do zawartości

Kulturystyka, fitness, sporty siłowe i sylwetkowe...

patu

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo fajny temat :)  Też trochę się bawię ciężarkami z przerwami od ok 10lat, ale teraz  tylko w domu we własnym zakresie. Kiedyś chodziłem na siłownie, ale teraz czasu mało, no i daleko. Ale jak się chce, można sporo osiągnąć. Największy mam problem właśnie z dietą. Nie potrafię się jakoś na nią zdecydować, zdyscyplinować samego siebie :blink:  za dużo pokus...no i bez  browarka życie jakieś takie smutne :lol: może jak poczytam rady mądrzejszych kolegów, to w końcu się ogarnę w temacie :D 

Pozdrawiam!

Używam ich od niedawna, chciałem zobaczyć "efekty" jak i przekonać się co to jest naprawdę. Masz oczywiście rację bo czytałem dużo opinii odnośnie kreatyny i nie jest to nic dobrego. Jedynie zostanie w mojej suplementacji to białko bo nie dostarczę dziennie takiej ilości w produktach. 

Jak na razie nie widzę jakiejś większej różnicy ze stosowaniem tych supli. 

Edytowane przez Kogut Fishing

Kreatyna nie jest szkodliwa w rozsądnych ilościach. Jest zawarta min. W wolowinie.

Kogut, nie masz racji z tym wszystko na jedno kopyto.. podstawą dobrej odzywki białkowej jest jej aminogram i zawartość białka w białku. Poczytaj np o Olimp Gate i kilku innych wpadkach podczas testów.

Jest ona tylko uzupełnieniem niedoborów w diecie i nie zastąpi nigdy naturalnych posiłków

Edytowane przez patu
  • Like 1

Tak na szybko Panowie specjaliści . Najlepsze ćwiczenia na uzyskanie 6-paka na brzuchu? 5-10 minut dziennie.

Brak mięśnia piwnego :D .

Nie każdemu dane jest mieć sześciopak. Wszystko zależy od "gienów". Mi się ukazał za dobrych czasów czteropak, ale potem już jechał na sześciopakach....piwa :D No i wyszło jak wyszło.. Może nie jakiś specjalista, ale ćwiczenia dają radę, brzuch to przede wszystkim cardio i nie należy go ćwiczyć bardzo często. Ja ćwiczyłem 2 razy w tyg tak jak na filmie + 2 razy w tyg biegałem. Do tego jestem ciągle w ruchu( no oprócz kiedy siedzę przy imadle), ale dawało radę i efekty były.  

• Like 1

Chyba trzeba do tego wszystkiego dodać, że organizm dąży do równowagi ogólnej budowy mięśniowej i żeby mięśnie brzucha były widoczne oprócz niskiego poziomu tkanki tłuszczowej trzeba osiągnąć pewien poziom tkanki mięśniowej czyli w wolnym tłumaczeniu jak popularne i banalne: zbudować masę zanim spali się tłuszcz.

Interwały super, sprawa. Szczególnie do spalania ciężkiego tłuszczu z ud i z dolnej partii brzucha. Borykam się z tym problemem i interwał pomaga. Ważne, żeby ciągle być w ruchu podczas interwałów i nawet w odstępach między powtórzeniami :)  

No właśnie ja mam problem z dolną partią brzucha :ph34r:  Zbieram się w sobie do redukcji od dłuższego czasu. Powoli zima ma odpuszczać, więc postaram się zmobilizować właśnie do biegoweo treningu interwałowego :D  Cardio kiedyś próbowałem, ale z racji małej intensywności jakoś tego nie czułem...no i dość szybko zrezygnowałem :P  efekty pewnie przyszły by z czasem...ale jestem człowieka dla którego efekty są motywacją, jak ich szybko nie ma to i motywacja spada i kółko się zamyka :huh:

Chyba każdy tak ma ;) Efekty najlepszą motywacją w każdej dziedzinie. Nawet wędkarskiej ;) A może i przede wszystkim :D Interwał super tylko ja po takim treningu ledwo żyję. Ale ładnie tłuszczyk schodzi. Też ważne są posiłki. Ja osobiście mam okno żywieniowe od 15 do 18 i staram się tego trzymać. Rano coś na pobudzenie kawa itp lub jakieś "słodkopodobne" pyszności w moim przypadku białko z mlekiem bez laktozy :) 

No lekko na pewno nie będzie...ale wolę konkretnie się spocić i czuć że dałem se ostro w kość :D  Spróbuję to się przekonam czy mi to przypasuje, czy w ogóle podołam :P   Najgorzej będzie odstawić wieczorny browar :P  w każdym razie dziękuję za podpowiedź ;)

Na początek cardio o wyższej intensywności, interwałow nie polecam początkującym. Robię je dwa razy w tygodni , dwa razy cardio. Po dobrej sesji na "beztlenie" pocisz się jeszcze godzinę po.????

Dlaczego nie dla początkujących...sa kontuzjogenne i wymagają dobrej kondycji.

No właśnie, trochę się obawiam ,,wystartować" więc chyba przez 3/4 tygodnie na rozgrzewkę trochę potruchtam, lub pojeżdżę stacjonarnie w domu :) A i wybiorę się zrobić analizę składu masy ciała przed i po powiedzmy 3 miesiącach, zobaczymy czy było warto :lol:

Gość szkutnik

Tak na szybko Panowie specjaliści . Najlepsze ćwiczenia na uzyskanie 6-paka na brzuchu? 5-10 minut dziennie.

Brak mięśnia piwnego :D .

Przysiad ze sztangą, MC- żarło z małą ilością węglowodanów

Edytowane przez szkutnik
  • Like 1

Gość szkutnik

Nie jestem zwolennikiem kalorycznej teorii żywienia, więc się nie zgadzam :) . Odkąd 5 lat temu przeszedłem do obozu zwolenników teorii insulinowej/hormonalnej nie mam żadnych problemów z wagą (mam ten upragniony dla wielu  6-o pak) i zdrowiem, pomimo że teoretycznie zjadam jakieś 2x za dużo kalorii :rolleyes:

• Like 1