Skocz do zawartości

Kulturystyka, fitness, sporty siłowe i sylwetkowe...

patu

Rekomendowane odpowiedzi

Owszem, dlatego "fitness" moim zdaniem nie powinno stawiać się koło kulturystyki czy sportów sylwetkowych ;) . Ktoś dąży by być zdrowym i po prostu ćwiczy by czuć endorfiny, a ktoś chce być dużym skurczybykiem , co nie zawsze, jak mówicie , idzie ze zdrowiem ;) .  Pilot czy ja weim czy mieśnie to znikoma ochrona? W końcu ludzie trenujący sporty walki przykładają dużą uwagę do mocnego, umieśnionego brzucha, by mieć mocny korpus.

Ps. No ja dociąłem do takiego wygodnego poziomu fatu :D .

• 2 miesiące temu...

Szkoda Richa. Jako jeden z nielicznych wprost mówił z czym to się je i jak to w rzeczywistości wygląda. Specyficzny człowiek ale z pewnością wniósł trochę do kulturystyki i otworzył oczy kilku osobom. Mimo,że jestem przeciwnikiem wbijania apteki w siebie to śmierć Richa jednak jest smutnym wydarzeniem w "branży". Jego filmy,sposób zachowania wprowadzały w ten amerykański świat pogoni za wielką, napompowaną masą co na szczęście przechodzi powoli i zaczyna się era atletycznej budowy. Rich z pewnością będzie długo wspominaną postacią dążącą do celu za wszelką cenę.

Jego filmy,sposób zachowania wprowadzały w ten amerykański świat pogoni za wielką, napompowaną masą co na szczęście przechodzi powoli i zaczyna się era atletycznej budowy.

Eeee... nie powiedziałbym.

Są co prawda konkurencje w kategoriach kulturystyka klasyczna, men's physique itp., ale profesjonalna kulturystyka cały czas rozwija się w kierunku absurdalnie wielkiej masy. Phil Heath, Kai Greene, Roelly Winklaar, Jay Cutler i kilkunastu innych ze światowego topu wyglądają jak mutanty. Bez 120-130 kg wagi startowej przy średnim wzroście poniżej 180 cm nie ma czego szukać na mr. Olympia. Ci goście są właściwie kwadratowi, a poza sezonem chyba nie są w stanie sami zawiązać sobie butów. W USA nadal jest zapotrzebowanie na widowiska z udziałem tego typu osobników. Inna sprawa, że tylko do oglądania (jeśli ktoś jest zainteresowany), bo do naśladowania zdecydowanie niewskazane. Grozi efektami, jak w linkach powyżej...

Biorąc pod uwagę dawki jakie wbijał Rich to i tak dożył poważnego wieku, jakkolwiek absurdalnie by to nie brzmiało - 46 lat. Niestety, to nie mogło się inaczej skończyć. Nie dalej jak rok temu czytałem jakiś wywiad z nim, w którym mówił, że zdaje sobie sprawę z tego, iż prawdopodobnie umrze młodo ale taką drogę wybrał...

Jak większość ekipy 5% nutrition był naszpikowany syntholem. Hormony,SAA i peptydy juz nie wystarczały. Nie jestem zwolennikiem takich hodowli ale był chociaż szczery i miło się go słuchało .. 25lat wbijania plus dragi zrobiły swoje. Przestroga dla milionów

My tu o mutanatach, a zmarl Adaś Wójcik, mój bóg koszykówki.

Też się dzisiaj dowiedziałem.Wielki żal i szczerze mówiąc jestem w szoku.Nawet o Jego chorobie nie wiedziałem.

Taka refleksja odnośnie Adama-w czasach obecnej NBA,wysokich i mobilnych,dobrze rzucających czwórek mógł być naprawdę kimś.

Ciężko zebrać myśli,dla mnie jeśli chodzi o polskich graczy też był idolem.Ale to i tak chyba nie temat na ten wątek.

• 2 miesiące temu...