Skocz do zawartości

Kulturystyka, fitness, sporty siłowe i sylwetkowe...

patu

Rekomendowane odpowiedzi

1kg mięsna wołowego bądź łososia dostarczy nam ok. 4,4g kreatyny.

Optymalna ilość dla osoby trenującej to ok. 5g dziennie a co za tym idzie trudno dostarczyć taką ilość z jedzenia,w tym przypadku warto sięgnąć po kreatynę z suplementów :)

Naczytałeś się sponsorowanych artykułów firm co produkują kreatynę i już jesteś uzależniony  :D

Kreatyna to najbardziej przebadany suplement.

Ma naprawdę wysokie działanie anaboliczne,a przy jej cenie ok. 0,24 groszy porcja dzienna 5g jest bardzo tanim skutecznym suplementem. Podobne działania mają sarmy takie jak MK 667 (+uczucie głodu) ale ich koszt to ok. 8 zł dziennie więc jest potężna różnica. Nie mówiąc już o tym,że kreatyna jest zdrowa,oprócz wartości dla osób trenujących wspomaga również prace mózgu.

Chcesz schudnąć, więc olej bialeczka, jedz mniej, prościej, więcej się ruszaj i tak aż przestanie waga spadać. Dopiero jak ci szajba na punkcie biecepsow odbije to pomyślisz o bialeczkach i innych tabsach, bardzie ku chwale dystrybutora niż twojego organizmu.

Ogólnie biorę się za siebie, bo zaczynam się źle czuć z brzuszkiem :)

Plan zrzucic kilka kg.

wiem ze sam brzuch nie zejdzie łatwo, ale rozbudowanie góry poprawia ogólny wygląd.

W planach: /częściowo już wprowadzone/

Mniej żreć, jeść mądrze, zasuwać na siłce i w domu.

Oddzielić ww od białek i tłuszczy.

Znacząco zmniejszyć ilość ww.

Dodatkowo wprowadzam białko w ilościach jak zalecacie.

Przed treningiem black bombs /kofeina/

po treningu ww, pół godziny później białko.

w ciągu dnia porcjami białko.

Na siłce 40min siłowego plus 40min jakiegoś biegania czy czegoś na wypocenie

Plan ciężki, ale  powinno wypalić.

Dzięki za porady i że dzielicie się swoją wiedzą oraz doświadczeniem.

Trochę chaosu jest...

DRAC - skorzystaj ze sprawdzonego specjalisty (nie kulturysty słynnego, nie kolorowe artykuły, gazetki, odżywki...) - bo inaczej się pogubisz jak będą nawet drobne błędy.

Wszystko zarówno plan żywieniowy jak i treningowy - musi być notowane, musisz wiedzieć ile zjadłeś czego i ile trenowałeś tydzień temu, miesiąc, dzisiaj... Z kontrolowaniem wszystkiego jesteś PANEM i wiesz co i ile na Ciebie działa i tym manipulujesz. Jak do wszystkiego, trzeba się przyłożyć żeby było dobrze. 

Jak chcesz na poważnie to nie ma czegoś takiego jak - zacznij się ruszać, jedz mniej, nie jedz słodyczy, kup sobie odżywki... - zdecydowanie lepszym wyborem jest kontrola i nauka, statystyki i wyciąganie wniosków!

Nie wiem czy tego potencjału wystarczy zeby zrobic taki trening 40 + 40min.

Przydalby sie jakis dopalacz chyba.

Ale zobaczymy.

Jest mocne postanowienie poprawy :)

No i notatki..... wdrazam powoli.

Najgorzej z pisaniem co sie jadlo i ile.

Nie wiem czy tego potencjału wystarczy zeby zrobic taki trening 40 + 40min.

Przydalby sie jakis dopalacz chyba.

Ale zobaczymy.

Jest mocne postanowienie poprawy :)

No i notatki..... wdrazam powoli.

Najgorzej z pisaniem co sie jadlo i ile.

Zamiast "dopalacza" postaw na towarzystwo w trakcie ćwiczeń - kumpel, żona... Ktoś kto zmobilizuje kiedy humor słabszy, kiedy chęci nie ma. Później już pójdzie z górki. Piszę bazujac na własnym przykładzie tyle tylko, że ja chciałem przytyć. Edytowane przez snup

40 min siłowo + te aero. to ich najbardziej się obawiam, bo nigdy nie miałem z tym nic do czynienia.

Biegałem za piłką pod blokiem a na siłce wyciskanie. 

Aero i fitnessy nie moja bajka, a trzeba się zaprzyjaźnić i z tymi dyscyplinami.

33 lata to i serce wypluć można przy takim wycisku  :ph34r: