pikeft Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Panowie mam pytanie czy osoba z wada tgz okrągłych pleców czyli inaczej prostym kręgosłupem bez naturalnych wygięć może ćwiczyć na siłowni czy tylko rehabilitacja ?Nie jestem fizjoterapeutą więc do końca nie odpowiem ale jak znajdziesz dobrego fizjo-trenera to napewno dobrze doradzi jak ćwiczyć,bo wydaje mi się że kręgosłup należy wzmacniać.Sam mam kręgozmyk na pierwszym kręgu, oczywiście rehabilitant i fizjo twierdził że za chuja na siłownię nie powinienem chodzić ale znalazłem z polecenia dobrego trenera medycznego i oczywiście wyśmiał poprzednie zalecenia.Dzięki jego pomocy ćwiczę normalnie a bóle które miałem wcześniej ustały.Konowałów w tym kraju jest pełno a dobrego specjalistę znaleźć jest problem. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pike_69 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Dziekuje za informacje masz racje ! A czy twój fizjoterapeuta ma znajomosci do polecenia w wawie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Odpowiedni plan treningowy, rozciąganie klatki piersiowej. Odpowiednie pozycje domowe - ala własna rehabilitacja. Trzeba działać w takiej sytuacji a zacząć od fizjoterapeuty i oznajmić mu, że chce się ćwiczyć siłowo z obciążeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 26 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Jak tam panowie..."poredukowani" na lato????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Jak tam panowie..."poredukowani" na lato?[emoji6]Moja redukcja skończyła się w wielkanoc i dalej nie dałem rady [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Ja redukuje na bieżąco. Zimą na basen się wyskoczy, latem nad woda popływa ???? Co prawda totalnie amatorsko, ale redukuje ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.B Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Trwam jeszcze w postanowieniu noworocznym ( 141 kg przed teraz 126 ) tak chciałem się pochwalić .cel poniżej 110 . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esox1999 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Powolutku coraz niżej chociaż zawsze znajdą się jakieś pokusy (czyt. piwo i imprezki) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 U mnie było 90 kg i fałdki tu i tam a teraz prawie rok po rzuceniu palenia 82 kg i stal . Trochę diety też odgrywa tutaj swoja rolę.Tylko piwo i nocny tryb życia do tego średnio pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 26 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 (edytowane) Ja 6tyg na low carb. 2300kcal i 150gr wegli max w DT (B-200gr, tłuszcz circa 100). Ze 100 zjechałem na 93kg, pas minus 5cm . Do tego cardio i fajnie się wyostrza Edytowane 26 Czerwca 2018 przez patu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r.t. Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Jak tam panowie..."poredukowani" na lato?No co ty? Przecież każdy ptaszek musi mieć swój daszek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 27 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Mój woli bez zadaszenia???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 No co ty? Przecież każdy ptaszek musi mieć swój daszek Mój woli bez zadaszeniaJak się pierdolniesz na plecy i oddasz inicjatywę kobiecie to i dach nie musi tak bardzo przeszkadzać .Ale,z drugiej strony-po co komu odleżyny? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Jak tam staruchy, robi się?Dziś pierwszy dzień na trening idę po...yyyyy 15 letniej przerwie Używał ktoś BCAA Xplode Energy od Olimpu? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 (edytowane) Jak tam staruchy, robi się? Dziś pierwszy dzień na trening idę po...yyyyy 15 letniej przerwie Używał ktoś BCAA Xplode Energy od Olimpu?U mnie nieźle. Przez ponad rok z 89 zszedłem na 79 kg przy wzroście 186 cm i jest prawie sześciopak oraz brak tłuszczu . Ważne że zbiegło się to z rzuceniem palenia . Teraz następny cel - powrót do korzeni czyli Kyokushin . Rocznik 71 Browaru w sporej ilości nie odmawiam i okazuje się że to nie on jest jednak główna przyczyną tzw. "mieśnia piwnego" . Trening to 4-5 razy w tygodniu wioślarz + planki w różnych pozycjach + pompki francuskie + rozciąganie + półbrzuszki.Żadnych podejrzanych odzywek tylko delikatna dieta czyli nie za dużo cukru, mało tłuszczu, chude mięsko i sporo warzyw i ryb. Kondycja jest. 30 km rowerem po szutrach i praktycznie zero zmęczenia.Jeszcze jedno - trening tylko w domu bo szkoda mi czasu na dojazdy na siłownię. Trochę samodyscypliny i można. Edytowane 4 Stycznia 2019 przez godski 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Sławek moim zdaniem bcaa to przerost formy nad treścią i strata pieniędzy . Lepiej zainwestować w dobry izolat, hydtolizat z pełnym aminogramem i wypić shake'a po treningu.Dodatkowo jak zaczynasz śniadanie od wegli można zalać nim zaparzone wcześniej płatki owsiane, dorzucić do smaku np. Banana, garść orzechów lub żurawinę. Fajny, energetyczny posiłek z dużą ilością błonnika, dobrej jakości WW i białkiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Andrzej szalejesz! Piękne wyniki. Masz charakter!Ja od prawie roku systematycznie ćwiczę, mialem jakies chwilowe zawiechy gdzie przez dwa tygodnie bylem na silowni raz. Ale to sporadycznie. Waga spadła z 79 na 72, a po swietach 75 Sławek - mi tu polecono i bardzo chwalę białko Biotech usa Iso whey zero.Wanilia.Jest smaczna, nie ciąży na brzuchu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Waga wagą, ale to nie zawsze odnośnik. Trenując siłowo i w miarę zdrowo i czysto jedząc prowadzisz do rekompozycji ciała. Często waga stoi w miejscu a obwody i skład się zmieniają. Budujesz masę mięśniową zmniejszając %BF. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pingvinas Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Waga wagą, ale to nie zawsze odnośnik. Trenując siłowo i w miarę zdrowo i czysto jedząc prowadzisz do rekompozycji ciała. Często waga stoi w miejscu a obwody i skład się zmieniają. Budujesz masę mięśniową zmniejszając %BF. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Przeżyłem jakoś ten pierwszy raz;) patrze w lustro a tam nic sie nie zminilo, nadal 97kg ???? Pospieszyłem się i kupiłem bcaa ale kompleks i isotonoca w czasie treningu i białko serwatkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Przeżyłem jakoś ten pierwszy raz;) patrze w lustro a tam nic sie nie zminilo, nadal 97kg Pospieszyłem się i kupiłem bcaa ale kompleks i isotonoca w czasie treningu i białko serwatkowe.Systematyczność i jeszcze raz systematyczność. Pierwsze efekty bez wspomagaczy widziałem po 2-3 miesiącach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Ku... a muszę wrócić do treningów, bo się rozleniwiłem i wróciły dolegliwości o których już prawie zapomniałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 (edytowane) Coś w tym dziwnego przy odpowiednim treningu, suplementacji i diecie?Skoro zmienia się skład ciała przy spadku Bf i stałej wadze to przy rekompozycji zwiększasz masę mięśniową. Edytowane 4 Stycznia 2019 przez patu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pingvinas Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Bo dużo ludzi myślą ze waga leci to tłuść a okazuje się ze palą mięśnie.Obcinają drastycznie kalorie i dodają dużo kardio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Sławek, nie wiem jak daleko cofnąłeś się w tym wątku, ale to co mi chłopaki polecali i dało super efekty, to oprócz ćwiczeń oddzielenie w posiłkach węglowodanów od bialek i tłuszczy.Ogólnie sporo posiłków bialkowo-tłuszczowych, i np jeden dziennie bazujący na weglowodanach.Tyjemy przez łączenie węgli z tluszczami.Odstaw chleb, napoje słodzone. Na obiad kotlet z surówką, a ziemniaki czy ryż za jakis czas. Nie razem.Choć raczej Andrzeja trzeba słuchać bo super efekty osiągnął, chlopaki Patu i Pingvinas również, kiedyś o tym napisali w tym watku i na prawdę mają ogromną wiedzę, a co ważne - również doświadczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi