Skocz do zawartości

Kulturystyka, fitness, sporty siłowe i sylwetkowe...

patu

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie mam pytanie czy osoba z wada tgz okrągłych pleców czyli inaczej prostym kręgosłupem bez naturalnych wygięć może ćwiczyć na siłowni czy tylko rehabilitacja ?

Nie jestem fizjoterapeutą więc do końca nie odpowiem ale jak znajdziesz dobrego fizjo-trenera to napewno dobrze doradzi jak ćwiczyć,bo wydaje mi się że kręgosłup należy wzmacniać.

Sam mam kręgozmyk na pierwszym kręgu, oczywiście rehabilitant i fizjo twierdził że za chuja na siłownię nie powinienem chodzić ale znalazłem z polecenia dobrego trenera medycznego i oczywiście wyśmiał poprzednie zalecenia.

Dzięki jego pomocy ćwiczę normalnie a bóle które miałem wcześniej ustały.

Konowałów w tym kraju jest pełno a dobrego specjalistę znaleźć jest problem.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

• 2 miesiące temu...
  • 6 miesięcy temu...

Jak tam staruchy, robi się? :D

Dziś pierwszy dzień na trening idę po...yyyyy 15 letniej przerwie ;)

Używał ktoś BCAA Xplode Energy od Olimpu?

U mnie nieźle. Przez ponad rok z 89 zszedłem na 79 kg przy wzroście 186 cm i jest prawie sześciopak oraz brak tłuszczu . Ważne że zbiegło się to z rzuceniem palenia .  

Teraz następny cel - powrót do korzeni czyli Kyokushin . Rocznik 71  :D

Browaru w sporej ilości nie odmawiam i okazuje się że to nie on jest jednak główna przyczyną tzw. "mieśnia piwnego" :rolleyes: .

Trening to 4-5 razy w tygodniu wioślarz + planki w różnych pozycjach + pompki francuskie + rozciąganie + półbrzuszki.

Żadnych podejrzanych odzywek tylko delikatna dieta czyli nie za dużo cukru, mało tłuszczu, chude mięsko i sporo warzyw i ryb.  

Kondycja jest. 30 km rowerem po szutrach i praktycznie zero zmęczenia.

Jeszcze jedno - trening tylko w domu bo szkoda mi czasu na dojazdy na siłownię. Trochę samodyscypliny i można.

Edytowane przez godski
  • Like 6

Sławek moim zdaniem bcaa to przerost formy nad treścią i strata pieniędzy . Lepiej zainwestować w dobry izolat, hydtolizat z pełnym aminogramem i wypić shake'a po treningu.

Dodatkowo jak zaczynasz śniadanie od wegli można zalać nim zaparzone wcześniej płatki owsiane, dorzucić do smaku np. Banana, garść orzechów lub żurawinę. Fajny, energetyczny posiłek z dużą ilością błonnika, dobrej jakości WW i białkiem.

• Like 1

Andrzej szalejesz! Piękne wyniki.

Masz charakter!

Ja od prawie roku systematycznie ćwiczę, mialem jakies chwilowe zawiechy gdzie przez dwa tygodnie bylem na silowni raz. Ale to sporadycznie.

Waga spadła z 79 na 72, a po swietach 75 :)

Sławek - mi tu polecono i bardzo chwalę białko Biotech usa Iso whey zero.

Wanilia.

Jest smaczna, nie ciąży na brzuchu.

• Like 2

Waga wagą, ale to nie zawsze odnośnik. Trenując siłowo i w miarę zdrowo i czysto jedząc prowadzisz do rekompozycji ciała. Często waga stoi w miejscu a obwody i skład się zmieniają. Budujesz masę mięśniową zmniejszając %BF.

• Like 3

Przeżyłem jakoś ten pierwszy raz;) patrze w lustro a tam nic sie nie zminilo, nadal 97kg Pospieszyłem się i kupiłem bcaa ale kompleks i isotonoca w czasie treningu i białko serwatkowe.

Systematyczność i jeszcze raz systematyczność. Pierwsze efekty bez wspomagaczy widziałem po 2-3 miesiącach.

:good:

Coś w tym dziwnego przy odpowiednim treningu, suplementacji i diecie?

Skoro zmienia się skład ciała przy spadku Bf i stałej wadze to przy rekompozycji zwiększasz masę mięśniową.

Edytowane przez patu

Sławek, nie wiem jak daleko cofnąłeś się w tym wątku, ale to co mi chłopaki polecali i dało super efekty, to oprócz ćwiczeń oddzielenie w posiłkach węglowodanów od bialek i tłuszczy.

Ogólnie sporo posiłków bialkowo-tłuszczowych, i np jeden dziennie bazujący na weglowodanach.

Tyjemy przez łączenie węgli z tluszczami.

Odstaw chleb, napoje słodzone.

Na obiad kotlet z surówką, a ziemniaki czy ryż za jakis czas. Nie razem.

Choć raczej Andrzeja trzeba słuchać bo super efekty osiągnął, chlopaki Patu i Pingvinas również, kiedyś o tym napisali w tym watku i na prawdę mają ogromną wiedzę, a co ważne - również doświadczenie.