Skocz do zawartości

Kulturystyka, fitness, sporty siłowe i sylwetkowe...

patu

Rekomendowane odpowiedzi

A jak powrót po diecie tłuszczowej?

Powrót na normalną, zrównoważoną dietę, w której jest nomen omen sporo węgli nie spowoduje zalania? Mówię o sytuacji gdy bilans kaloryczny będzie mniej więcej zerowy.

Nawet lekkie ruszenie ekstremalnej niskotłuszczowej spowoduje "zalanie". Autopsja. Jeszcze trochę na tej kotezie potrzyma i tak jak na low-carb przyjdzie coś w rodzaju załamania. Będzie to samo. Nie ma bata. to są diety na termin, pod cel, nie do trzymania na długo.

• Like 2

Wszystko fajnie ale keto nie jest dla wszystkich ...

Ja akurat że względów zdrowotnych w ketoze nie za bardzo

Trzymam miche bardziej zbilansowana

W moim przypadku 2 gr białka na kilogram 1 gram tłuszczu i reszta to Wegle

Na chwilę obecną ok 2700 kalorii

Od stycznia Do końca kwietnia zlecialem 18 kg że 108 Na 90 kg

Ostatni miesiąc to już staram się wagę utrzymać i tak do Nowego roku

Zależy mi na tym żeby nie przytyć i unormowac hormony A za kilka miesięcy znów przyciąć parę kg ;)

Edytowane przez Siwy gołąb

Tomasz to zapomnij o piwie

Gdzieś mi się obiło na którymś filmiku że można z umiarem... ( zresztą ja mogę się obejść... Jak pije to ewentualnie czasem w sobotę /niedzielę)... Chodzi o cukry tak??

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Czysty alkohol to nie WW. Nie podnosi poziomu insuliny.

To ciekawe powiem szczerze - zatem co organizm robi z energią dostarczoną przez czysty alkohol.

Chciałbym zrozumieć jak to działa.

Alkohol piję w weekend, staram się unikać połączenia z jedzeniem. Czyli przykładowo zjem kolację, odczekam 1,5-2h i dopiero wówczas piję piwo lub drinka.

Połączenie wódki/whisky z colą zero - wpływa to na organizm inaczej niż czysta?

No i u mnie koniec eksperymentow  :lol:

Wpadla do nas  Marika na winko i chwilke pogadalismy o sprawie, sprawdzila miche, ktora okazala sie ok i zapodala rozwiazanie...

Od dwuch dni czuje sie doskonale po miksie silowego treningu i kardio  :)

Co okazalo sie rozwiazaniem? Citrulline Malate na 30 min przed treningiem, litr wody z sola i nie musze pic az do konca treningu za to w przerwie musze sie odlac :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Dzieki Patryk, jak sama cytrulina przestanie dzaialac to moze siegne dalej.

Generalnie jednak chce jak najmniej i tylko niezbedne suple stosowac i z czasem tzn z utrwaleniem formy/sylwetki jaka sobie zalozylem za cel, odejsc calkowicie od nich, dostosowujac miche i intensywnosc treningow tak by ten efekt utrzymac i nic wiecej. Fajnie byc sprawnym i nie roztytym dziadkiem ;)

Dzieki Jacku ,- kaw to ja dzienie z 6-7 wypijam  ;) takze kofeiny pewnie mam dosc :D

• 4 tygodnie później...

I jak samopoczucie i efekty?

Samopoczucie super... Nie mam wogole ochoty na cukier... Do wegli mnie nie ciągnie... Jest dobrze.. parę kg spadło... Teraz zaczynam urlop więc i pewnie alkohol jakiś będzie...

życie B) ale po powrocie z wakacji wracam do ciężarów i biegania/roweru. Bo teraz aktywność mi spadła (za gorąco dla mnie)

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Po piątkowym "Murph" hero wod, dzisiaj mam problem z poruszaniem się...

https://wodwell.com/wod/murph/

Nawet w tych 58 minutach się zmieściłem

Mój to 40:47. Rób co tydzień. Po pół roku czyli 25 tygodni zejdziesz na 40 minut. Życzę powodzenia.

• Like 1

Czy czysta Arginina w proszku np. OstroVit  jest potwornie gorzka i ma smak zepsutego mięsa czy jest z nią coś nie tak?

Z czym to mieszać? Z mlekiem bez laktozy smakuje potwornie.

Następnym razem pewnie kapsułki kupię. 

Edit:

Już wiem bo dzwoniłem do producenta - następnym razem kapsułki.

Edytowane przez godski