Skocz do zawartości

Kulturystyka, fitness, sporty siłowe i sylwetkowe...

patu

Rekomendowane odpowiedzi

A Ty Patu? Odpadasz z tematu? I może warto go zakończyć bo widze te złe emocje ???? Zreszta szkodzić może długa insa, krotka w moim przypadku robi za drugą trzustkę, co dla oryginalnej jest zdrowsze, bo na takich węglach mogła by się po prostu wypalić, a wtedy cukrzyca gotowa.

Edytowane przez wobler130

Ja jestem oczytany w kwestii dietetyki , suplementacji i substancji zakazanych ponieważ bardzo lubię temat. Niestety zdrowie i gospodarka hormonalna ważniejsza i trenuje naturalnie. Wolniej, zdrowiej do celu..na scenę się nie szykuje.

• Like 2

Ja jestem oczytany w kwestii dietetyki , suplementacji i substancji zakazanych ponieważ bardzo lubię temat. Niestety zdrowie i gospodarka hormonalna ważniejsza i trenuje naturalnie. Wolniej, zdrowiej do celu..na scenę się nie szykuje.

To napisz proszę w sensownym skrócie czego należy się wystrzegać, a co można nawet podwoić aby budować mięśnie w procesie bardzo długofalowym czyli naturalnie i bez wspomagania. Na pewno wielu forumowiczów chętnie poczyta i być może skorzysta.

Dodatni bilans energetyczny, odpowiedni trening,czysta dieta, suplementacja i niedoceniana regeneracja.To naprawdę temat rzeka, dużo zależy od sylwetki zaczynającego i jego genetyki ,w tym poziomu hormonów itp. z suplementów mających jakieś działanie anaboliczne to kreatyna i białko, reszta między bajki ( no chyba że nie jesteś w stanie wrzucić z pożywienia węglowodanów to dodatkowo carbo lub vitargo). Ja dorzucam jeszcze cynk ( zincas forte), magneb6 forte,vit.c i d i okresowo gdy jestem przemęczony i zestresowany ashwagande. Wszystkie mają jakiś pośredni wpływ na utrzymaniem prawidłowego poziomu testosteronu i obniżeniu niszczącego nadmiaru poziomu kortyzolu

• Like 2

Taka uwaga ogólna.

Mnie tam się wydaje że aby dobrze wyglądać w wieku 40-50 lat to tylko natural. Żadnego koksu.

Ale są ludzie którym na tym nie zależy albo też dla nich to tak odległa perspektywa że nic sobie z niej nie robią.

Widziałem już takich co wpieprzali wszystko to co się dało a w wieku 30-35 lat rozstępy jak cholera, brzuszysko i problemy zdrowotne.  

A ja widziałem całkiem ludzi odwrotnych. Nie daj sobie wmówić że zostają tylko luźne worki po mięśniach haha. Sam napisałeś że wpieprzali wszytsko co się dało, więc i potem były tego skutki. Więcej nie znaczy lepiej czasami. Co do Bolków, mi tam brania z powierzchni kortyzol windowaly ????

• Like 1

20 lat i na towarze???????????? zastanów się zanim będzie za późno. Za 20 lat nie będzie już tak wesoło. Mam kolegów którzy 20 lat temu zaczynali od metanabolu i pochodnych testosteronu, oraz nandrolonu.. poblokowane po kuracjach ukl.hormonalne, zero diagnostyki... teraz ich libida równe zeru a sylwetek nie chciałbyś zobaczyć...ja mam 41, w miarę wyglądam a libido, wydolność i samopoczucie ????????.

No to jak zaczynasz od insy to nie mam pytań...to już środek dla Profi. Z dnia na dzień może odlozysz ale okres półtrwania środków to nawet kilka tygodni nie wspominając o powrocie układu hormonalnego do równowagi. PCT to nie wzięcie aspiryny i wszystko gotowe. Radzę uważać ????

• Like 1

Prawda jest taka że młodzież wyznaje zasadę szybko do celu..bez konsekwencji, powikłań. Kolega wbiją to i ja. U mnie w klubie 90%mlodych bierze koks, niektórzy bez przerwy.jak pytam o dietę i badania to patrzą jak na idiotę. Potem mega retencja, popuchniete mordy od estrogenów,ginekomastia i wrzody na skórze...latem zabawa i wszystko w pizdu ????????. I od nowa. Za 10lat panowie będą płakać a ich kobiety jeszcze bardziej...

• Like 4