Skocz do zawartości

Kulturystyka, fitness, sporty siłowe i sylwetkowe...

patu

Rekomendowane odpowiedzi

Eee wiadomo że w czystych, dobrze wyposażonych siłowniach ćwiczy się przyjemniej. Nie neguje i też nie chciałbym wracać do sztangi z jakiegoś pręta i krążków z betonu ???? Czegoś mi jednak brakuje .... nie wiem może cele mam już na siłowni inne i stąd to.

Ale i dziś ćwiczę sobie sztangą, którą dźwigałem 30 lat temu ???? Czasem w towarzystwie ówczesnego trenera siłowni na którą pierwszy raz trafiłem, tyle że on ćwiczył ciężarowców. Kilku chłopaków dość wysoko zaszło. Reprezentacje Włoch do igrzysk w Seulu doprowadził, opowiadał o spotkaniu z braćmi Weider. Dziś ma prawie 80 dych na karku, ale sobie przychodzi, coś porobi delikatnie i prowadzi teraz jednego młodego chłopaczka. Widać u podopiecznego progres, naprawdę.

• Like 2

• 2 tygodnie później...

Co do partii, to mam priorytet na najsłabsze. Barki, biceps. Uwielbiam objętościowy trening naramiennych 3d. Trenowane dwa razy w tygodniu wg push,pull,legs, push, pull. Raz objętość ( serie łączone, superserie, 3d, raz hipertrofia i 6-8 serii wyciskań ( 2 ćwiczenia,hantle, ohp)

Edytowane przez patu

• 3 miesiące temu...

Jakie sa Wasze doswiadczenia z neoprenami na kolana ( nie chodzi mi o tasmy) .

Zawsze robilem przysiady bez sprzetu ale chyba bede musial przeprosic z tym nastawieniem i skorzystac. Starosc i kontuzje robia swoje...

Najbardziej lezaly mi  SBD i Redbandy. Jak dobieracie wielkosc, grubosc?

Edytowane przez Rheinangler

• 1 rok później...

Coś tutaj cicho, więc złożę krótka notkę ze swoich skromnych postępów. Zmieniłem siłownie na taką, gdzie są dobre gryfy i można używać magnezji dzięki czemu nauczyłem się chwytu zamkowego. Za cel obrałem sobie zrobienie 250 kg bez pasków. Ostatni blok zakończyłem ciężarem 230 kg z małym zapasem. Myślę , że w 2024 uda się wciągnąć "ćwiartkę".Wyciskanie na ten moment 135kg z pauzą, a przysiad traktowany po macoszemu 190x2. Być może w przyszłym roku uda się jechać na debiuty trojbojowe.

Coś tutaj cicho, więc złożę krótka notkę ze swoich skromnych postępów. Zmieniłem siłownie na taką, gdzie są dobre gryfy i można używać magnezji dzięki czemu nauczyłem się chwytu zamkowego. Za cel obrałem sobie zrobienie 250 kg bez pasków. Ostatni blok zakończyłem ciężarem 230 kg z małym zapasem. Myślę , że w 2024 uda się wciągnąć "ćwiartkę".Wyciskanie na ten moment 135kg z pauzą, a przysiad traktowany po macoszemu 190x2. Być może w przyszłym roku uda się jechać na debiuty trojbojowe.

Mam podobne efekty, tylko trzeba by pierwsze cyfry usunąć z Twoich liczb - liczy się progres B)

• Like 3

• 1 rok później...
  • 5 tygodni później...

Używam.

Pierwszy była Urbogym V520, żeby zobaczyć czy to to, bo nie używałem wcześniej bieżni. Została zajeżdżona w 3 lata.

Teraz mam Kettler Alpha Run 800.

To już kawał fajnego sprzętu.

Dzięki, chyba też pójdę tym tropem - na początek coś budżetowego, żeby zobaczyć z czym to się je.

Nasza Agatka wyrosła na dominatorkę w kobiecym trójboju federacji IPF. Wspaniały występ wczoraj na Sheffield. W pełni podporządkowała życie dźwiganiu żelastwa, dziś jest gwiazdą trójboju. Oby zdrowie dopisało, a jeszcze niejeden raz będziemy mieli powód do dumy :)

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Jak tam forma jerkowcy. Za chwilę 47 na karku, cały czas w treningu. Od dłuższego czasu tygodniowym systemem push- pull- legs -off- fbw z wysoką objętością. Aktualnie 103 kg, od kwietnia powolna redukcja ????????. Zdrowia ????????

post-45834-0-10797000-1738862212_thumb.jpg

• Like 10